lauantai 7. joulukuuta 2013

Pyörteessä

Facebookin Kynsikoristelut-ryhmässä oli nähtävillä upea lakkaus, johon oli tehty hauskat pyörteet kynsiin kuivamarmorointitekniikkaa hyödyntäen. Kuivamarmorointi siis on tekniikka, jossa ei käytetä vettä, vaan hyödynnetään märkää lakkaa (jota saa yleensä olla aika reippaasti) ja kuviot tehdään suoraan lakkaan esim.hammastikulla, dotting toolilla, appelsiinipuutikulla jne.
Kuvassa oli pyörre tehty kahdella lakalla; mustalla ja valkoisella, mutta halusin käyttää tähän violetteja sävyjä ja tuuppasin mukaan myös vähän valkoista. 

Lakat lakataan kynnelle pituussuunnassa, kynnen toinen puoli toisella lakalla ja toinen toisella. Lakkaa saa olla suht anteliaasti, mutta kuitenkaan tarkoitus ei ole, että kynsinauhat uivat. Kokeilemalla huomaat nopeasti oikean määrän. Tiputin näiden kahden lakan rajalle tipan valkoista lakkaa ja lähdin pyörittelemään pyörrettä. Tykkäsin tästä tekniikasta ihan huisin paljon ja molempien käsien kynnet olivat valmiit, siistittynä ja päällyslakalla kuorrutettuna, n.20 minuutissa. Nopeaakin siis! Itse käytin pikakuivattavaa päällyslakkaa ja pienen hetken odotin ennen sen levittämistä, ettei kuvioinnit ihan levahtaisi (kuten marmoroinnin kanssa saattaa joskus käydä). Joissain kynsissä oli selvästi ehkä vähän liian paksusti lakkaa, koska pyörteet lähtivät vielä liikkeelle, mutta lopputulos on näin ensimmäiseksi kokeiluksi ihan hauska. Värit on itselle kovasti mieleen! 
Käytin näitä lakkoja: aluslakkana A England The Knight, Essence Prom-Berry, O.P.I You´re Such A Budapest! ja China Glaze White Out. Päällyslakkana INM Out The Door.
Kuviot tein todella ohutpäisellä dotting toolilla.
(pilkutin, mikänytolisikaansopivinsuomenkielinensanantähän.)

Vietimme 4.12. mieheni kanssa neljättä hääpäiväämme ja sain shoppailukierroksen yhteydessä valita itselleni pari lakkaa. Yleensä tällaista tarjousta ei tule vastaan, joten olin häkeltynyt ja sitten tuli valinnan vaikeus! :D Nappasin mukaani IsaDoran hyllystä kynsiä vaalentavan lakan (testaan ja kerron toimiiko) sekä iiihanan huurteisen hopeisen lakan (joka nähtiinkin jo Itsenäisyyspäivä-kynsillä). Sävy on 775 Angel Wings.Odotan kuumeisesti Lahjaringin Lahjakuukauteni ensimmäisiä paketteja; tää on jännää!!Oletko Sinä kokeillut pyörteitä?

20 kommenttia:

 1. Ihanat kynnet ja onnea teille =)

  VastaaPoista
 2. Todella onnistunut toteutus! Nää kuivamarmoroinnit on aina niin ihania :) Ja paljon onnea sulle ja miehellesi!

  VastaaPoista
 3. en oo kokeilluu vielä mut aikeissa kylläkin täs joku päivä :) ja onnittelut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   kokeile ja laita sitten linkki! =)

   Poista
 4. Onpa ihanat!
  En uskalla kokeilla, ei taitaisi multa onnistua:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöh, sulta jos keneltä tää varmasti onnistuis!

   Poista
 5. Wau, tosi hienosti onnistunut ekaksi kokeiluksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, ekaks kokeiluks ihan kelpo. Harjoittelua....

   Poista
 6. Tuleeko pakettejen esittelyt tänne blogiin? :) Odotan innolla mitä kaikkea kivaa saat ;p

  Kynnet on oikeeeeen ihanat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   juu, tarkoitus on tehdä postaus sitten kun kaikki paketit on saapuneet. Toiveena on malttaa odottaa ja avata kaikki sitten vasta kerralla! :D

   Poista
 7. uuuuuuu. lähit heti keulimaan kolmella värillä, mulla oli kahdenkin kanssa tekemistä :D noei, yllättävän helppoa ja nopeaa se tosiaan oli. Hienosti onnistui nämä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, luulen kato olevani niin pirun pro! :D

   Poista
 8. Jaiks, aivan mahtavat! Ja värit sopii kanssa tähän, ei tuu sellainen psykedeelinen olo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kans, ettei oo liian sekavaa =)

   Poista

Kiitos kommentistasi!