lauantai 6. joulukuuta 2014

Pitkän kaavan kautta

Tätä kirjoittaessani, ikkunasta ulos katsoessani, ulkona sataa hiljalleen lunta. 
Illalla piti pakata reissua varten, mutta sen sijaan päätin tehdä Itsenäisyyspäivää varten kynnet. 
Keskellä yötä. Ihan vaan, jotta ei tarvitsisi pakata. Ja tein ne pitkän kaavan kautta; liukuvärjäystä ja teippailuja... 
Nyt istun koneen ääressä kirjoittamassa tätä, vaikka pakkaaminen on edelleen tekemättä, hiukset laittamatta, naama ilman meikkiä ja aamupala odottaa tekijäänsä. Lapsi sentään on jo ruokittu.

Tilasin kimpassa ulkomaailmasta Liquid Palisadea, joka on nestemäinen taikamönjä, joka auttaa lakkailujen lomassa kynsinauhojen pitämisessä puhtaana. Litku jakaa mielipiteitä, sillä saman asian saa aikaan esim.laimentamalla erikeeperiä. Koska se vaatisi minulta liikaa aivotoimintaa sopivan suhteen aikaansaamiseksi, päätin vain antaa rahaa tuntemattomalle ja sain putkilon suoraan kotiini suht lyhyellä toimitusajalla. 

Tässä alla olevassa kuvassa olen levittänyt mönjää ja se on vähän jo kuivahtanut. Kuivumiseen ei mennyt kovin kauaa, muutamia minuutteja. Mönjä on muovattavissa oikeaan paikkaan hetken aikaa, mutta sen jälkeen ei kannata koskea, jos haluaa, että se jotain suojaakin.


Sitten tein sienen avulla liukuvärjäystä. Lakkoina OPI Angel With A Leadfoot ja Can´t Find My Czechbook skä Zoya Neely. Kuvassa pilkistää vielä China Glazen pullo, mutta sen jätin liu´usta lopulta kokonaan pois.


Kun homma oli tehty, levitin kerroksen INM Out The Dooria päälle ja annoin kuivahtaa ehkä sen puoli minuuttia- minuutti, jonka jälkeen nappasin Liquid Palisaden reunasta kiinni ja vedin. Mönjä venyi ja vanui, mutta lähti helposti irti. Tässä tuotteessa on muuten sitten ihan todella erikoinen haju. Sellainen kanala. Tai sikala. Tai ihan vaan paha. Se kyllä siitä hälveni, mutta ei kyllä antanut mitenkään mukavaa kokemusta aistillisesti.
Mutta alla olevasta kuvasta nähdään, että lopputulema oli se, että kovinkaan paljon siistimistä ei jäänyt ja kynsinauhat eivät olleet kuivat tai kärsineet tämän kokemuksen jälkeen. Näppärää tavaraa.


Koska ilta oli vielä nuori, niin otin vinyylit avuksi ja teippailin kaikkiin kynsiin vielä tuon liukuvärjäyksen päälle sivuttaissuunnassa toisen liukuvärin.Eli taas ensin taikamönjää kynsinauhoille ja ympärille, sitten vinyylit paikoilleen ja töp töp töp.


Päälle kerros INM Out The Dooria ja voilá!

Mielikuvissani tavoittelin kuulaita talviaamuja, valkoista hankea, sinistä taivasta, raikkaita kesäöitä, kuikkien laulua aamun ensimmäisinä tunteina... Kaikkea sitä, mistä suomalainen maisema parhaimmillaan on tehty. 
Mieli teki laittaa vielä China Glazen Fairy Dustia päälle, mutta hillitsin itseni. Siitä tosin olisi ehkä tullut kivasti maaliskuisen hangen kimallus. Tiedättekö, se hetki, kun on iltapäivä, ehkä sopivasti viisi astetta pakkasta, lumi narskuu kenkien alla, kevätaurinko osuu koskemattomaan hankeen ja kaikki vaan kimaltaa? Rauhallista Itsenäisyyspäivää kaikille!

My attempt to capture the Finnish spirit at its best on my nails.


16 kommenttia:

 1. Ihanat! Talvi on kaunista aikaa (sitten kun on lunta ja pieni pakkanen) ja itsenäisyyspäivä <3

  VastaaPoista
 2. Oli vaivan arvoista, upea lopputulos:)

  VastaaPoista
 3. ihanat! <3 näin nämä instassa aamulla ja oli kyllä pakko vähän matkia omille kynsille.. Kauniit on :)

  VastaaPoista
 4. Tosi sievät! Muista ravistella ja käyttää usein sitä Liquid Palisadea, ettei sulla kuivu siihen pullonsuulle semmoista sitkeää klönttiä kuten mulla - meni koko perhanan pullo pilalle sen takia aikoinaan. Nyyh.

  VastaaPoista
 5. Upeat kynnet! Vitsi kun jaksaisi tehdä edes yhteen suuntaan liukuvärin, saati sitten kahteen suuntaan teippien kanssa, huh! Taidan mennä vain rapsuttamaan yhtä liukuvärjättyä kania :)

  VastaaPoista
 6. Oih, todella kauniit lakkaukset ^.^

  VastaaPoista
 7. Niin kauniit talviaamulakkaukset ja mielenkiintoinen tökötti tuo Palisade.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!