torstai 1. tammikuuta 2015

Ohi aiheen: Kaikki muu kynsiä lukuunottamatta

Olen (sairas-)lomalainen ja koska en voi/saa tehdä mitään kovin raskasta hommaa, kulutan aikaani blogin kimpussa. Loppuvuodesta julkaisuja tuli harvakseltaan, joulukuussa taisi olla 7? Kuitenkin vuositasolla homma pysyi tasaisena (2013/163 ja 2014/162)
Tästä julkaisusta tulee piiiitkä, pelkkiä kuvia on parikymmentä (ne eivät valitettavasti ole välttämättä kovin hyvälaatuisia. Onnistuin muokkaamaan kuvaohjelmani asetuksia ja en ole vielä saanut niitä kaikkia palauteltua takaisin. Hupsista..).

Mieleni tekisi vaihdella kotona järjestystä, mutta nyt täytyy vain malttaa, koska olkapääni ei vain anna periksi sohvan, sängyn yms siirtelyjä huoneesta toiseen. Se antaa kuitenkin periksi tietokoneen ääressä istuskelun. Mieheni on tätä kirjoittaessani vielä kaverinsa sohvalla uuden vuoden juhlinnan jäljiltä toipumassa, poika nukkuu ja Spotify lahjoittaa juuri nyt Pauli Hanhiniemen pehmeää ääntä korvilleni. Täydellinen moodi istua rauhassa ja ajatuksella kirjoitella teille.

Tämän julkaisun takana on juttutuokio, joka käytiin Uuden Vuoden Aattona ystävieni kanssa. Juteltiin miehestä, joka oli tehnyt dokumentin. Mies luopui tavaroistaan, ihan kaikista, ja sai yhden tavaran päivässä takaisin. Dokumentissa seurattiin tätä jatkumoa ja sitä, mitä tavaroita mies valitsi ensin, mitkä olivat tärkeysjärjestyksessä ylimpänä.
Tiedostan kynsilakkojeni olevan oikeasti aikamoisia turhakkeita. Rahanmenoa. Mutta ah, miten se uusi lakkapullo tuokaan sitä turhaa onnea. Itsekkäästi en aio lakoistani luopua ja lahjoittaa summaa hyväntekeväisyyteen. (Lahjoitan muuten kyllä; vaatteita ja tavaraa HOPElle ja SPR:lle, että en ihan p*skapaha ihminen ole, jos siellä nyt joku huokaili.)
Mietin, että mitä kaikkia tavaroita tarvitsenkaan päivän aikana. Mitä tavaroita ottaisin itse takaisin ensimmäisenä? Kannoin keittiön pöydälle tavarat, joita käytän päivittäin ja viikottain. Rajasin tavarat kosmetiikkaan ja koruihin; mitä käytän hiuksiini, kasvoihini, vartalooni. Voitte arvata, että jos kuvia oli valitsemisen jälkeen parikymmentä, jokaisessa kuvassa vähintään kaksi tuotetta, niin paljonko sitä tavaraa olikaan...!
Blogeissa on vilahdellut listoja; vuoden lakat, vuoden kynsituotteet yms. Nyt listanani on siis tuotteet, joita käytän viikottain ja jopa päivittäin.HIUKSET / PESU

Vaihtelen tuotteita ajoittain. Tällä hetkellä käytössäni on Bed Headin Tigi Recovery Shampoo. Puteli on helkutin iso, joten kestää käytössä vielä jokusen tovin. Lupaa antaa pehmeyttä ja parantaa hiusten laatua huomattavasti. Itselläni on kuivat ja karheat hiukset, jotka ovat nyt kahden viikon käytön jälkeen selvästi pehmeämmät, joten tämä tuote yhdessä kaikkien muiden tököttien kanssa ei ole ainakaan huonontanut tilannettani. Hoitoaineena saman merkin Re-energize hoitoaine, joka on hieman kehnosti huuhdeltavissa, mutta pikkuhiljaa olen oppinut ottamaan sopivasti tuubista. Kiva tuoksu plussaa.HIUKSET / HOITO

Bonacuren Repair Rescue hoitosuihkeen hankin hallitakseni megasähköistyviä hiuksiani näin talvella. Lupaa sulkea hiusten pinnan ja palauttaa elastisuuden vahvistamalla hiusrakennetta sisältä päin. Suihkuttelen suihkun jälkeen pyyhekuiviin hiuksiin ja kampaaminen on helppoa, selvittelee mahdolliset pienet takut. Ja föönauksen jälkeen hiukset tuntuvat pehmoisilta. 
Bonacuren  Repair Rescuen Sealed Ends latvasuoja on mainio tuote myös. Samaa käytännössä kuin tuo suihkuteltavakin tavara. 
Käytin pitkään Kerastasen hoitoöljyä, mutta sen loputtua otin kokeiluun Lorealin Mythic Oilin. Parit pisarat hiuksiin ja voilá! Kun tämä loppuu, niin uskon palaavani takaisin Kerastaseen, se sopi itselleni kuitenkin paremmin.
HIUKSET / MUOTOILU


Hoksasin juuri, että kuvasta puuttuu Osiksen suihkutettava lämpösuoja, jota käytän ennen suoristusrautaa. Se tuote on käytössä usein ja olen ollut siihen tyytyväinen. Osiksen iso hiuslakka on kaikinpuolin lemppari; hyvä pito, helppoa harjata pois, hyvä tuoksu (ei aiheuta pääkipua hajullaan!).. Toinen lempparilakka on Four Reasons Shaper, jossa myös miellyttävä tuoksu eikä jätä tukkaa tönköksi, mutta pitää kampauksen ja pienetkin hahtuvat kuosissa. Biozelin hiuspuuteri tuli käyttööni, kun halusin vertailla päihittääkö se Osiksen vastaavan. Toistaiseksi ei valtavia eroavaisuuksia, olen tykännyt molemmista.HIUKSET / MUU


Hiukseni ovat kanssani joutuneet aikamoisiin seikkailuihin tässä 32 vuoden aikana. Ne ovat onneksi uusiutuva luonnonvara ja toistaiseksi hiukseni kasvavat kiltisti... Hiukseni ovat olleet pitkät, lyhyet, polkat, siili, kaikkea siltä väliltä. Tummat, vaaleat, raidoitetut, shokkiväriset.. On kokeiltu permiskin rakkaalla 90-luvulla. Polkka+permis - never again.
Tangle teezer on ollut yksi positiivisimmista kokeilusta hiushommien saralla viimeaikoina. Tämä on ollut käytössäni nyt vajaan vuoden, jos en ihan omiani höpötä. Muistaakseni keväällä ostin. Se ei kuitenkaan ole ainoa apurini. Minulla on myös ahkerassa käytössä iso musta harvapiikkinen kampa, jolla saa mm.hoitoaineet hyvin levitettyä hiuksiin. Kuvassa vielä ns.tavallinen harja, joka hyvä apu kampausten teossa, samoin kuin tuo kampa.
Puhelinjohtoponnarit ovat nyt kokeilussani ja ne ovat siitä mukavia käyttää, että eivät kiristä. Mainostetaan, etteivät jätä hiuksiin painaumaa, mutta minulla kyllä jää, jos koko päivän on päässä. Käytän myös muitakin pompuloita ja pinnejä, tykkään tehdä erilaisia lettikampauksia ja nutturoita, vaikken ole niissä erityisen taitava. Ystäväni Paulette on tartuttanut minuun innostuksen käyttää erilaisia kukkia hiuksissa ja pakko sanoa, että kyllä ne tavallistakin työkampausta piristävät!KASVOT&VARTALO / PESU


Kasvojen pesuun käytän mieluiten Nivean ja Lumenen tuotteita; ne sopivat minulle kaikista kokeilemistani parhaiten. Minulla on rasvoittuva sekaiho, tykkään pestä mattaavilla tuotteilla. Neutrogenan kuorivat tuotteet ovat myös minulle sopivimmat. 
The Body Shop on valloittanut minut muutamia vuosia sitten lopullisesti, joskus ostan jonkun Palmoliven pesunesteen, mutta onhan noissa TBS:n tuotteissa ihan ainutlaatuiset tuoksut; tällä hetkellä käytössäni Mango - nam! Plussaa myös siitä, että TBS:n tuotteet eivät ihoani kuivata.KASVOT / MUU PUHDISTUS

Aamuisin tykkään puhdistaa kasvoni kasvovedellä, käytössäni Nivean ja Lumenen tuotteet tässäkin hommassa, näitä käytän vähän vuoron perään vaihdellen. Lumenen kuorintaa n.kerran viikossa.
KOSTEUTUS / KASVOT&VARTALO


Vartalolle käytän ehdottomasti eniten Aqualanin tuotteita, Dovea hyvin satunnaisesti. Bepanthen käy kaikkeen, eniten käytän varsinkin talvella tehohoitona kuiville huulille ja kynsinauhoille. Tummeli on myös tuote, johon joskus melkein upotan käteni (kiitos anopille vinkistä). Kasvoille käytän satunnaisesti Lumenen Sensitive Touchia. Se sopii kasvoilleni, koska ei rasvoita. Lumene Freeze Instant Lift Serum on loistava tuote! Seerumina se on kevyt eikä jätä rasvaista tunnetta ja imeytyy hyvin. Olen käyttänyt nyt jokusen putelin ja ostan aina vaan, koska on hyvä tuote ja sopii minulle. Tästä voisi nyt päätellä,että olen aika merkkiuskollinen tyyppi. Kokeilen kyllä mielelläni rohkeasti eri tuotteita ja luulen Lumene-puteleiden tyhjennyttyä hakevani taas vaihteeksi Vichyn-putelit, koska nekin on hyviä ja toimivia itselleni.

 Paljastan nyt myös meikkipussini sisällön. Meikkejä on kaikkien näiden tässä nähdyn lisäksi kaapin perukoilla lisää, mutta nämä ovat ne mitkä löytyvät pussista ja ovat useimmin käytössä.

MEIKKIPUSSIN SISÄLTÖ / POHJUSTUS&PUUTEROINTI

 
Rasvoittuva ihoni ei ole kovin armelias. Meikkaan yleensäkin hyvin kevyesti, koska kun rasvoittuva ihoni päättää, että nyt on liikaa kamaa, niin se todellakin sen näyttää ja ilmoittaa ja siihen ei kovin paljon puuterit auta... heh. :D
Vichyn meikkivoide on ollut yksi parhaista hankinnoistani meikkien saralla. Levittyy helposti ja on kevyt ja jättää kevyen peitteen eikä nassu näytä meikatulta. Ihan super.
Joskus sipaisen päälle kevyesti siveltimellä aurinkopuuteria, mutta en aina. Varalla käsilaukussa kulkee Lumenen puuteri, jolla lähinnä painelen kevyesti, jos otsaa kiiltelee liikoja...MEIKKIPUSSIN SISÄLTÖ / KULMAT

Kulmani ovat melko vaaleat ja niiden muoto on vähän kökkö, kuitenkin parempi kuin teinivuosina. Niitä on joskus nuoruudessa nypitty ihan hemmetisti ja liikaa ja edelleen toivon niiden kasvavan tuuheammaksi. Nyt kuitenkin olen niitä oppinut meikkailemaan eivätkä ne ole enää pökkelöviivat; sellaiset vaan on kauhean näköiset kenellä tahansa. Rimmelin kulmakynä on hyvä, mutta sävy on aika vaalea tai sellainen keltaisen ruskeaan taittava. Se asustaa pussissani lähinnä siksi, että luonani käy ystäviäni meikattavana ja se käy muutamille mainiosti. Vähän muusta meikistäni riippuen käytän Lumenen kulmakyniä sävyissä 2 ja 3. Sävy numero kaksi on keskiruskea ja sillä saan itselleni parhaimman tuloksen aikaan.MEIKKIPUSSIN SISÄLTÖ / RAJAUSKYNÄT

Nestemäisiä eyelinereita minulla on vakikäytössä kolme. Ylinnä Oriflamen kynä, jolta odotin paljon, mutta joka oli laadultaan vähän pettymys. Se on kuitenkin jäänyt pussiin pyörimään ja toisinaan sitä käytän, "jos se olisi tänään parempi". Lumenen kynä on tarkka ja jättää hyvän mustan jäljen, mutta voiton käyttämistäni vie Maybellinen kynä, jolla saa hyvää, tarkkaa jälkeä ja on näistä kolmesta nestemäisin ja helpoin levittää. 
 
Tykkään myös käyttää kuivia rajauskyniä, mieluiten ruskean ja vihreän sävyissä, mustaa unohtamatta. Näillä saa hyvin sisärajauksia tehtyä. Yllätys yllätys, Lumenea kaikki nämä kaverit tässä.

 Tämä hassu ilmestys on Lumenen rajauskynä, jossa tuon kynäosion saa kierrettyä putkilon sisään ja esiin vain sen verran mitä tarvitsee. Sinänsä fiksu keksintö, mutta tykkään silti enemmän kynästä, jonka saa terotettua. Tässäkin oli hyvä, vähän viisto kärki, jolla sai hyvää ja tarkkaa jälkeä. Nyt kun kynä on kulunut, niin jälkikin on pehmeämpää. Sekin sinänsä ok, mutta vähän olisi ehkä tuotekehittelyllä vielä varaa...MEIKKIPUSSIN SISÄLTÖ / HUULET

 
Huulilla suosin mieluiten kiiltoja tai kevyitä punia. En osaa oikein käyttää huulipunia, vaikka niin aina haaveilen. Oriflamen kynämäiset huulikiillot ovat kaiketi enemmänkin kiiltopunia ja niitä on helppo levittää. Miinusta taas tuosta teroittelusta. Tässä kohtaa toivoisin semmoista pyöritysmeininkiä - sisään, ulos...
IsaDoran Nude Glow-sävy on yksi parhaista punistani. Sopiva minulle ilman että huulet ovat valkoiset tai sellaiset puuteroidun näköiset kuten jollain 7Päivää-lehden iltatytöillä. Yack!MEIKKIPUSSIN SISÄLTÖ / RIPSIVÄRIT

 
Minulla on ajoittain ripsienpidennykset käytössä. Lemppariripsareihin lukeutuu huikean hyvä Sensai 38C. Jos et ole sitä koskaan kokeillut, suosittelen lämpimästi. Mahtava tuote. Siinä saa kyllä rahoilleen vastinetta. Oriflamen maskara asuu pussissa lähinnä taas vain siksi, että odotan sen muuttuvan yhdessä yössä hyväksi. Hyvä alaripsille kyllä, mutta harja on kehno, sellainen muovinen. Lumenen ripsarit ovat toistaiseksi olleet ok, varsinkin jos harja on iso. Olen ollut tyytyväinen. Rimmelin Scandaleyes on uusin tulokas, jonka kanssa kokeilemme jatkuuko yhteinen elomme vaiko eikö.


MEIKKIPUSSIN SISÄLTÖ / SEKALAISIA 


 Tästä kuvasta löytyy sekalaisia tavaroita ja tuotteita, joita käytän usein. Lumenen väritön kulmageeli, Clarinsin pohjustusvoide (joka on MAHTAVAA TAVARAA!), YSL valokynä (MAHTAVA!), IsaDoran Primer luomille, ripsien taivuttimet, pinsetit, Oriflamen puuterimainen ruskea luomiväri ja Bangerheadin teroitin. Luomivärejä käytän lähinnä bailabaila-iltoina, ja niitä omistan harmillisen vähän muutenkin.

Oriflamen poskipuna, sävy Fresh Pink on juuri sopivan hempeä antamaan pientä sävyä kasvoille. Vimeistelee meikin hyvin. Labellon Hydro Care- huulirasva kulkee aina mukanani. Niitä on putkiloita kaikkien takkien taskussa, laukussa, yöpöydällä...


TUOKSUT

Olen astmaatikko ja saan herkästi päänsärkyä voimakkaista tuoksuista. Kokeilen mielelläni tuoksuja ja vaihtelen niitä suhteellisen usein. Marjaisat ja hedelmäiset tuoksut ovat omaan nenääni miellyttävimpiä. Vaniljaiset ja kaikki missä on myskiä, ovat eieiei-listallani. The Body Shopin Vadelma lopahti juuri ja nyt eniten käytössä pehmeän tuoksuinen Mango.KORUT

Rakastan koruja yli kaiken. Pidän monenlaisista koruista ja vaihtelen niitä fiiliksen mukaan. Eniten pidän hopeisista koruista ja omistan Kalevala Korun koruja paljon. Keräsin tähän kuvaan sekalaisesti koruja, jotta tulisi ilmi miten erilainen makuni on päivästä riippuen. Yhtenä päivänä koruni saattavat olla klassisia, hopeisia ja seuraava päivänä saatan aivan hyvin lähteä töihin jäätelöt korvissa.
Lusikkakorut on tehnyt työkaverini Sari, Facebookista löydät hänen tekeleitään Lusikallinen ajatuksia-sivulta. Rannekorut ovat Kalevala Korun mallistoista. Jäätelökorvikset ovat Herkkusuu-korujen tuotantoa, muut namit Elvarilta. Kaikki loput sekalaisesti milloin mistäkin...

 
 Rakastan sormuksia. Niissäkin tosin mieltymykseni vaihtelevat - yhtenä päivänä isoja ja näyttäviä, toisena pieniä ja siroja. Yhteinen tekijä on, että sormusten täytyy olla hopeisia tai valkokultaisia, keltakultaisia koruja en osaa käyttää, eivät tunnu omimmalta. Tuo hassu litteä sormus on nimeltään Rolex, se on niinkuin Rolex-kellon rannekeosa.

Rakkaimmat koruni ovat kihla- ja vihkisormukseni. 
Kuvassa hassusti heijastaa pinkki meikkipussini, sormus ei ole siis noin pahasti värjääntynyt.. :D Pitäisi kyllä viedä taas rodinoitavaksi...
Kihlasormus on Kalevala Korun valkokultainen Metsäpirtin sormus. Vihkisormuksen valinta meinasi olla vaikeaa kihlan ollessa jo kaunis ja koristeellinen. Vihkisormuksena on Princess-malliston sormus, jossa timanttirivit menevät samaan suuntan Metsäpirtin kanssa ja osuvat yhteen. Tykkäilen edelleen kovasti ja olen tyytyväinen valintoihin. Kihloihin mentiin 2007 ja naimisiin 2009. Tykkään leveistä ja näyttävistä sormuksista.

Puuh! 
Mistä siis luopuisin? Voisin toki luopua oikeasti kaikista yllämainituista, jos olisi pakko. Saako huulirasvan kuitenkin pitää, saahan?
Tämä on kynsiblogi ja sellaisena pysyykin, mutta aion jatkossakin hyppiä satunnaisesti ohi aiheen. Toivottavasti teillä kaikilla oli hyvä vuoden vaihde, ette koheltaneet tai hukanneet tavaroitanne. Mies hukkasi takkinsa avaimineen, mutta sai ne onnekkaasti jo takaisin... Huokaus.

Mistä tavarasta Sinä et suosiolla luopuisi?
Hyvää alkanutta vuotta kaikille!

14 kommenttia:

 1. Tää oli kiva postaus, jäin kaipaamaan vain polkka+permis-kuvaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oikeasti etsin sitä jopa, mutta taitaa olla mun äidin arkistoissa.. :D

   Poista
 2. Komppaan Sissiä polkka+permis -kuvasta! Nyt äkkiä äidille arkistoja kaivelemaan :D Väsäsin tuossa tänä iltana itekin kosmetiikka-aiheisen postauksen, jonka tosin ajastin vasta aamulle. Sitä kirjoittaessa kävi mielessä, että miten paljon sitä oikeasti kosmetiikkaa oikeasti tuleekaan käytettyä. Ja ehkä vielä suurempana ihmetyksenä oli et miten paljon yhdellä ihmisellä voi kaapeissaan olla kosmetiikkaa??? Nimimerkillä 18 käsirasvaa ja näytteet päälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 18!? No niitä on ainakin riittävästi! (vai onko?)

   Mä voin ottaa vuoden 2015 lupaukseksi sen, että etsin sen permiskuvan ja tuuppaan sen teidän nähtäväksi tänne :D

   Poista
 3. Mä en koskaan luopuisi mistään (ainoan lapsen syndrooma) ja ottaisin päälle noi sun upeat isot hopeasormukset :). Mitäs siihen sanot <3?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EEEEEEEEEEEEEEEIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIHHHHHHHHHHHH, niistä en luovu! :D

   Poista
 4. Hauska kooste! :) Huomaan, että ryppyrasvat loistavat poissaolollaan ellei Time lift -seerumia lasketa sellaiseksi. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen äärihuono käyttämään erikseen jotain ryppyvoiteita. Tuosta kyllä puuttui silmänympärysvoide, lasketaanko se ryppyrasvaksi? Mä oon niin silonen, etten oo tajunnut semmosiin keskittyä :D Tuo Time lift ajaa mulla sen asian sujuvasti.

   Poista
 5. Huulirasva, siitä ei vaan voi luopua. Mulla löytyy niitä kans joka paikasta... :D

  VastaaPoista
 6. Mä olen aika hyvä luopumaan tavaroista koska mun on pakko. Vaikka asutaan kahdestaan miehen kanssa omakotitalossa, niin meillä on tosi vähän säilytystilaa. Teen useamman kerran vuodessa siivouksen, jossa laitan pidemmän aikaa käyttämättömiä juttuja eteenpäin tai roskiin. Ainoa, mistä mun on vaikea luopua on kynsilakat. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyödyllistä! Meilläkin todella huonosti säilytystilaa. Juuri tehtiin suursiivous, jossa saatiin aikaiseksi usemapi säkki roskia, mutta myös HOPE ry:lle tavaraa ja vaatetta vietäväksi :)

   Poista
 7. Mun pitäis olla tosi hyvä luopumaan kaikesta, koska meillä on liikaa tavaraa ja liian vähän tilaa, mutta en oo - lähinnä siis sen vuoksi että VIHAAN sitä kamojen perkaamista. Tänään tehtiin sitä monta tuntia joten haava on tuore. Lopputulos palkitsee kyllä tietysti :) mä en luopuis enää iPadista, koska kynsienlakkaus olis paljon tylsempää jos en samalla vois toljottaa sarjoja netflixistä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poika haettiin tänään aamusella leikkimään kaverilleen ja me aloitettiin miehen kanssa siivousurakka. Saatiin paljon aikaiseksikin, mutta vielä jäi urakkaa. En uskalla avata vaatehuoneen ovea - sieltä voi tipahtaa tavaraa ihan urakalla niskaan... Lopputulos siivouksesta on tottakai aina ihan mahtava. Tänään pakkasilman ainoa hyvä puoli oli se, että tuuletettiin pari tuntia peittoja ja tyynyjä. Nyt on ihana mennä puhtaisiin petivaatteisiin unosille.

   Poista

Kiitos kommentistasi!