lauantai 11. heinäkuuta 2015

Kynsisirkuksessa tapahtuu. Leimauslauantai, osa 2

Viime lauantaina päätin, että nyt selätän leimausmörköni ja opettelen tekniikan. Hassuintahan tässä se, että olen joskus moisen homman oikeasti osannut ja sitten jätin homman. Taisi käydä niin, että marmorointi kiilasi edelle ja nyt tuntuu, etten osaa enää yhtikäs mitään mitä leimaukseen tulee. Kuvat ei nouse laatalta, mikään leimasin ei tunnu omalta ja kaikki päällyslakat nauraen levittävät leimani.
Ei ihan hirmuisen kova motivaatio hommaan siis.


Leimadecalien eli siirtokuvien tekeminen on ollut myös harjoituksen alla ja koska olen hieman hullu, niin päätin nyt ottaa härkää sarvista ja tehdä tällä kertaa niitä! Samalla siis yhdistyy leimaaminen ja siirtokuvan teko-harjoittelu.

Olen aikaisemminkin näiden tekoa yrittänyt, todella huonolla menestyksellä.Tuloksena lähinnä mössääntynyt kasa kynnellä, joka ei edes etäisesti muistuta leimaa, vaan lähinnä jotain paiseruttoa.

Nyt onnistuin nostamaan leiman Konadin (oi kyllä) kovalla leimasimella, yksikään löllöleimasin ei suostunut kanssani minkäänlaiseen yhteistyöhön. Leimalakkana niinikään Konadin musta leimauslakka, leiman värittämiseen käytin PipeDreamPolishin A Night In Vegas-kokoelman lakkoja. Tiedän toistavani itseäni, mutta olen ostanut kokoelman käytettäväksi ja käytän sitä usein, koittakaa jaksaa kanssani.

Pohjalakkana siis piCture pOlishin Bright White (kyllä, toistan taas itseäni) ja käytin myös saman merkin mattalakaa lopuksi kaikkiin kynsiin.


Tässä hommassa tajusin taas rauhallisen moodin olevan kaiken aa ja oo, täytyy vain odottaa kuivumista rauhassa ja koittaa olla hötkyilemättä. Tässä tekniikassa on monia versioita, mutta itse tein tässä järjestyksessä:

1. Kuvio leimasimeen ja kuvion täyttö värillisillä lakoilla pilkkutikun/ohuen koristelusiveltimen avulla.
2. Kuivatus rauhassa hetkisen aikaa
3.Päällyslakka varovasti päälle - ei samasta kohdasta montaa kertaa, muuten tuloksena mössääntyminen
4. Siirtokuvan pitää antaa kuivua rauhassa!
5. Lakkaa kynnelle lakka (itsellä nyt siis valkoinen) ja anna kuivahtaa pieni hetki, ei kuitenkaan kuivaksi asti!
6. Irroita varovasti siirtokuva esim.pinsettien avulla leimasimen pinnasta ja siirrä vähän tahmean lakan päälle
7. Painele siirtokuva hellästi kynnelle
8. Leikkaa ylimenevät osiot ja/tai siisti kynsilakanpoistoaineeseen/asetoniin kastetulla siveltimellä.
9.Viimeistele päällyslakalla (itse käytin nyt mattalakkaa)

Tämä ei siis ollut välttämättä paras mahdollinen ohjeistus, mutta näin tein. Olen myös saanut ohjeen, jossa väritetty kuvio leimataan kynnelle, mutta sitä en ole vielä uskaltanut kokeilla. Ehkä ensi lauantaina?


Siihen nähden, että nämä ovat ensimmäiset ehjänä, semisiistinä kynnelle saadut kuviot, olen tyytyväinen!
Huomaan puutoksia mm.kuvion värittämisessä ja huolellisuudessa. Mutta minä kuitenkin sentäs yritin!


Mitä mieltä olet  leimauslauantai-sarjasta?
Hitti vai huti?Stamping decals, not quite my thing yet, but atleast I´m trying!

12 kommenttia:

 1. Wau, onpa kauniit leimasiirtikset! ♥ Mä oon kuule vähän inspiroitunut susta ja hirveästi tekisi mieli leimata jatkuvasti, vaikkei se oikein munkaan juttu ole ollut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ootpas hullun päähänpistoksen saanut :D <3

   Poista
 2. Ihan huippu hienot, raikkaat ja kesäiset! Erittäin hyvin onnistuneet! Ehdottomasti hitti! :)

  VastaaPoista
 3. Ihania perusvärejä! Matta viimeistelee homman tyylillä :). Mä en ole ikuna edes uskaltanut testata tätä tekniikkaa, vaan leimaan kuvion muoville lakkaamalleni kirkkaalle lakalle ja värittelen siinä. Lakkalevystä tulee paljon paksumpi ja decalista ihan surkea. Sitä paitsi unohdan aina tekemäni decalit siihen muoville ja sitten ne hapertuu käsiin, kun yritän irrottaa niitä alusesta.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!