perjantai 3. heinäkuuta 2015

Marmoroidut varpaankynnet (kyllä, luit oikein!)

(Varoitus: Tämä julkaisu sisältää varvaskuvia. Varpaani eivät ole nätit ja söpöt, herkät älköön vaivautuko)

Marmorointi on edelleen lempparikoristelutyylieni top kolmosessa ja tuskin kovin nopsaan on sieltä katoamassa. Instagramin ihmeellisessä maailmassa löytyy toinen toistaan taitavampia ihmisiä ja @yagala on ihanan kekseliäs! Halusin saada varpailleni jotain kivaa ja erilaista ja kun klikkailin neitosen YouTube-kanavalla videoita auki, eteeni osui tämä niksi, jonka teillekin nyt jaan. Osalle tämä voi olla tuttu juttu, samaan tyyliin tehdään myös stamping decaleja, mutta nyt hyödynsin tekniikkaa vesimarmoroinnissa. Eli päätin perjantain kunniaksi marmoroida varpaankynnet. Meitä on moneen junaan...

Tätä ennen-kuvaa katsoessa ei ihan heti ehkä uskoisi, että kävin tosiaan jalkahoidossa muutama viikko sitten.
Koppuraiset jalat, rapistuneet lakat.. No, nyt siihen tulee muutos!


Poistin lakat, laitoin Nfu Oh Cuticle Removeria ja kävin kaikki varpaankynnet läpi. Sitten otin pitkän jalkakylvyn jalkasuolan kanssa. Kunnollisen kuivauksen jälkeen lakkasin aluslakan sekä jokaiseen kynteen pari kerrosta valkoista lakkaa.


Marmorointiin tarvitset lakkojen lisäksi hammastikkuja kuviointiin, pumpulipuikkoja veden pinnan puhdistukseen, teippiä leimasimen suojaamiseen sekä kaksi isohkoa leimasinta.Ikuisuuskeskustelua aiheuttaa marmoroinnissa käytettävä vesi. Minkä lämpöistä? Suoraan hanasta? Seissyttä vettä? Tislattua vettä? Lähdevettä? Kaivovettä? Taikavettä Narniasta..!? Jokainen tavallaan, mutta itse otan veden suoraan hanasta ja tuo kuvassa näkyvä mukissa oleva vesi ehti olla siinä noin kaksi minuuttia ennenkuin aloin hommiin. Suoraan hanasta siis, noin kädenlämpöistä.


Teippaa leimasimen reunaan teippiä, niin on mukavampi sitten jälkeenpäin siivoilla...


Tee veteen halutunlainen kuvio ja sen sijaan, että kastat kynnen, niin kasta leimasin, puhdista veden pinta ja nosta leimasin hieman vinottain pois vedestä, jotta ei tulisi liikaa ilmakuplia. Leimasimeen niitä tulee hieman herkemmin, kun on isompi kuin kynsi ja vaikeampi saada hyvässä kulmassa, mutta harjoittelua..


Toista täysin sama toiselle leimasimelle ja nyt pitäisi olla kaksi suht samoilla kuvioilla varustettua leimasinta, jotka jätät kuivumaan ja maltat antaa kuivua rauhassa. Tässä kohtaa oli itsellä hankaluuksia.  Noin vartin kuluttua lakkasin kuviot päällyslakalla ja jätin taas kuivumaan.


Kuivumista odotellessa, lakkasin muihin kuin ukkovarpaisiin vielä kerrokset valkoista, laitoin yhden pyöreät pallerot O.P.In I Snow You Love Me-lakasta koristeeksi ja viimeistelin päällyslakalla.
Sitten Facebookkasin ja odottelin vielä.. Kokeilin varovasti kuvion irroittamista pinseteillä ja sen huomaa kyllä, jos kuvio on vielä liian tahmea lähteäkseen irti.


Lopulta sain kuvion hyvin irti, kun maltoin odottaa. Leikkasin sitä hieman pienemmäksi, se on helpompaa ennenkuin kuvion laittaa kynnelle. Laitoin kuvion hieman kostean lakan päälle, painelin kevyesti ja leikkasin ylimääräiset reunat. Kynnen kärjestä sain ylimääräiset siistittyä helpoiten kynsilakan poistoaineella kostutetulla pumpulipuikolla. (varovasti!).
Sitten koristeet ISYLM:lla ja päälle HK Girl-pikakuivattaja. Voilá - kesävarpaat valmiina!Lakkoina oli PipeDreamPolishin A Night In Vegas-kokoelman lakat, joilla saa loihdittua ihanan värisiä marmorointeja!


Muut apurit olivat piCture pOlishin Bright White, O.P.I I Snow You Love Me ja Glisten&Glow HK Girl-pikakuivattaja.


Nyt kun hoksasin, että kuivattaminen ja maltti on kaiken aa ja oo, niin varmaan rohkenen yrittämään stamping decalien tekemistä uudella puhdilla!

Aurinkoista viikonloppua!


Watermarbled toenails. 
They could not fit in the cup, so I had to figure out something else.


15 kommenttia:

 1. Ihanat, ihanat!!! Tarvii joskus kokeilla tuota marmoroimista tolla tavalla. Ei oo tullu pieneen mieleenkään sitä tuohon leimasimeen laittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Enpä mäkään ollut ajatellut ja kun näin videon, niin lähes hihkuin ääneen :D

   Poista
 2. Oi vitsi mikä idea! Mä kuivatin sen kuvion vaan veden pinnalla mutta siitä se on niin kovin hankala saada ehjänä ylös. Tämä kuulostaa ehdottomasti seuraavalta yritelmältä! Mielettömän upeat varpaat... siis kynnet :). Pitäiskö ihan vaivautua tekemään omillekin jotain? Mä luin muuten eka vaan ton otsikon ja aloin jo päässäni kuvitella niitä akrobaattisia asentoja, joissa varpaat saa yksi kerrallaan dipattua kuppiin ;). Siitä mä olisin itse asiassa jo halukas näkemään videotuton! Kiitti hurjasti tästä vinkistä <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen kans koittanut kuivatella veden pinnalla, onnistumatta saamaan kuviota ehjänä pois. Tää oli sata kertaa helpompaa ja varmempaa, kunhan antaa vaan tosiaan kuivua rauhassa ja kuivattaa rauhassa myös päällyslakan lisäämisen jälkeenkin! :)
   Onneks ei tarvinnut kuvata videota - voin väittää, et ois ollu kupit nurin! :D

   Poista
 3. Upeeta, mahtavaa, eeppistä!! En taida tähän tosin itse lähteä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile! Tää oli helpompaa miltä kuulostaa!!

   Poista
  2. Niin mustakin leimadecalien tekeminen on helppoa ;) ehkä jonain kauniina, pilvettömänä päivänä voisi....

   Poista
 4. Siis wau mitkä ihanat kesävarpaat! <3 täytyy kyllä itsekin kokeilla!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!