tiistai 7. heinäkuuta 2015

Sleeping Is So Overrated

Joskus nukkuminen on täysin yliarvostettua.
Toissayönä havahdumme mieheni kanssa siihen, kun lapsemme syöksyoksentaa huoneensa ovella. Ei mitään pientä puklausta, vaan ihan kunnolla kuin letkusta olisi tullut vettä.
Näky ja tapahtuma ei ollut mitenkään tavatonta; perheen miesväellä on keliakia ja varsinkin Pienen Miehen tyyliin kuuluu tämänkaltainen tyhjennys aika ajoin. Tympeäähän tässä oli vain se, että olimme valvoneet ja kekkuloineet ja menneet vasta puoli yhdeltä unille, ihan vain herätäksemme puoli neljältä siivoamaan oksennusta.


Saimme Pienen Miehen siistittyä, lattian mopattua ja pojan sänkyyn, vati sängyn viereen aseteltuna. Vanhasta tottumuksesta emme itse menneet takaisin unille, tämä rumba kun ei vielä olisi ohi. Mies alkoi keitellä aamukahvia 03.50 ja ajatteli hengailla koneella ja lähteä siitä sitten kohta töitä kohti. Seuraavaksi Pieni Mies yritti urhoollisesti tähdätä vatiin, mutta puolet meni ohi, osa osui ja jokunen litra hulahti sitten sänkyynkin. Majoitus siirrettiin olohuoneen lattialle varapatjalle, ympäristö pyyhkeiden peittoon ja vati sinne, vati tänne. Mies lähti töihin ja minä lomalaisena jäin pitämään oksennuskekkereitä pystyssä.

Kun oksentaminen loppuu, alkaa ripuloiminen. Sellainen, ettei aina ihan ehdi vessaan asti. Sellainen, että äiti pesee koko ajan pyykkiä ja kohta on seitsemät kalsongit kuivumassa ulkona narulla. Ja parit lakanat. Muutamat pyyhkeet.


Urhea Pieni Mies on tottunut. Tietää, että tätä mennään nyt vuorokausi ja sitten se loppuu. Tulee kuumepiikki ja sitten hengähdetään. Mutta kivaa se ei ole, ei missään nimessä. Pieni Mies totesi ripuloinnin loputtua, kainalossani oleillessa, että "tää oli kyllä tosi surkea päivä." Yritin keventää tunnelmaa puujalkavitsillä "Isi varmaan kotiin tullessa kummastelee, että ollaanko me hengattu vaan kalsarit jalassa koko päivä. Paitsi että sä et oo kyllä tosiaan ollu samoilla kalsareilla". Sain naurua aikaan, joka oli kiva vaihtelu.


Pieni keliaakikko, jonka suolisto toimii muutenkin kehnosti, saa itselleen tällaisia tukoksia aikaan, jotka sitten purkaantuvat. Yleensä syöksyoksennuksella, jota ei voi oikein ennakoida. Paitsi että poika oli juuri leirillä, jossa ei tietenkään käynyt sillä isommalla hädällä ja 1-2 päivää voi tehdä ison muutoksen. Jonka seurauksia sitten kuurataan lattialta. Että tavallaan oli ainakin odotettavissa.

No mutta, kaikki nyt taas hyvin. Sillä erotuksella, että unirytmini heitti vähän häränpyllyä ja viime yö meni valvoessa; unille pääsin jo 02.15! Sen sijaan, että olisin rauhassa lukenut sängyssä kirjaa ja odotellut unta, lakkasin kynsiäni. Tein raitoja, koristeluteipin avulla, kun sopivan kokoiset vinyylit olivat finaalissa.
Kaikkea sitä...

Lakkoina piCture pOlishin Bright White ja China Glaze Liquid Leather, päällä HK Girl Top Coat.

Tarinan opetus? Nuku aina kun siihen on mahdollisuus!


Kuinka paljon Sinä nukut yössä?


Stripes. Lots of them.

16 kommenttia:

 1. Voi kurjuus! Pikaista paranemista pienelle miehelle. Kynnet ovat kyllä ihastuttavat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kynsistä tuli onnistuneet kyllä ja kalsareiden megapyykkääminen on hiipunut! :D

   Poista
 2. Olipahan muuten koettelemus pienellä miehellä! Ei käy kateeksi tuollaiset vatsavaivat eikä niiden siivoaminen. Mulla on periaatteena "lakkaa kynsiä aina kun siihen on mahdollisuus" :). Onneksi täällä tosin saa nukuttua ihan öiseen aikaan, ja päivälläkin jos sattuu uni vielä maistumaan. Miten sulla riitti keskittymiskyky keskellä yötä tehdä näin tarkkaa teippausta? Aivan ihanat raitakynnet! Mä jaksaisin tehdä ehkä yhteen kynteen :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllttävän hyvin riitti kärsivällisyys, tämä näpertely oli hyvää vastapainoa ja sitä omaa aikaa tuon vessarumban jälkeen :D

   Poista
 3. Voi pientä <3

  Ihanat nuo sun kynnet

  VastaaPoista
 4. Nää on aivan supersiistit, joita oon pysähtynyt ihastelemaan jo moneen otteeseen. Tavallaan simppelit, mutta sitten kuitenkaan ei, koska sen tietää itsekin etten varmasti tuntien tohinan jälkeen saisi yhtä tasaista jälkeä vastaavalla menetelmällä aikaiseksi.

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos! :) Yllättävän hyvin jaksoin näiden tekoon keskittyä :)

   Poista
 6. Kivat on kynnet, muu tarina ei niin kiva. :( Onpa harmillista tuollainen! :/
  Minä nukun liian vähän. Syynä minulla kaksi pientä lasta. Ja se, ettei osaa mennä nukkumaan samaan aikaan, kun lapset menevät. Pitäähän sitä hetki saada olla ihan rauhassa ;)

  VastaaPoista
 7. Voi että, onpa ikävää :/ Onneksi tilanne ratkeaa suhteellisen nopeasti, ja tiedätte jo miten sen hoitaa. Toivottavasti tuo kuitenkin helpottaa pojan kasvaessa!

  Ihanat nämä raitakynnet, tuijottelinkin näitä jo Facessa :) ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää oli yhdet tosi lempparit kyllä :) Kiitos!

   Poista

Kiitos kommentistasi!