lauantai 5. syyskuuta 2015

31 Day Challenge: Inspired By Artwork

(kuva lainattu netistä)

Leimauslauantai siirtyy (yllätys) huomiselle. Tänään edetään 31 Päivän Haasteessa Inspired by Artwork-kynsiin. 
Kuten moni tietääkin, pidän taiteesta ja eri taidemuodoista. Pappani oli muotokuvapiirtäjä ja ihailen suunnattomasti esimerkiksi seppiä ja muita kädentaitajia. Myös tatuointitaide on hyvin lähellä sydäntäni. Moni ei sitä taiteeksi miellä ollenkaan, mutta itse ajattelen sen olevan yksi haasteellisimmista. Tatuointien tekeminen ja tatuointien ottaminen on aina riski. Jos menet ottamaan tatuointia tai edes suunnittelet sitä, on ehdotonta ottaa selvää tekijästä ja hänen aikaisemmista töistään. Muuten saattaa päätyä jonnekin "Worst tattoos ever"-palstalle.

Nykyään on helppo ottaa selvää; internetin ihmeellisessä maailmassa jutut liikkuvat hyvässä ja pahassa. Omia suosikkitatuoijiani on monia, ulkomaisista ihailen Darren Brassia ja Nikko Hurtadoa sekä Thomas Lockia. Kotimaiset suosikkini ovat Kata Puupponen, Emma Sikanen, Tony Raita sekä Ilari Musta. Edellä mainituista Emma ja Tony ovat minua tatuoineet.


Näihin kynsiin tein savuiset taustat kuivasuti-tekniikalla ja pilkkutikun avulla kikkailin Ilari Mustan signeerauksen koristeeksi. Jos mies ei ole tuttu, käykää kurkkaamassa esim.Instagramista @ilarimusta. Huikean taitava!


Onko Sinulla tatuointeja?Tattoos - you either hate them or love them.

17 kommenttia:

 1. Onpas ihanat kynnet ja voin helposti kuvitella inspiraation lähteneen taiteesta. :) Vaikka onhan kynsien lakkaaminenkin omanlaistaan taidetta. Mulla ei oo tatuointeja. Olen kyllä miettinyt, jos ottaisi jonkun pienen sellaiseen paikkaan, että sen saa helposti myös peittoon. Ehkä joku muistotatuointi, niin kliseistä kuin se aiheena ehkä onkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistotatuoinnit ovat hieno asia!
   Mulla on lompakossa äidin nimmari, jonka oon pyytänyt pienelle paperilapulle, jotta voin ottaa siitä joskus tatuoinnin. En vielä tiedä otanko sen piakkoin vai vasta sitten kun äidistä aika jättää.

   Poista
 2. Upeat kynnet! Mulla ei oo tatuointeja, ei oo mun juttu. Ihailen silti tatuointeja, ne on monesti niin upeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne onkin hyvin tehtynä todella upeita :)

   Poista
 3. Hauskat! Mulla ei ole tatuointeja, enkä oikeastaan erityisemmin pidä isoista tatuoinneista. Voisin harkita itselleni jotain ihan pientä, esimerkiksi lasten nimikirjaimia, mutta vanhempani luultavasti saisivat halvauksen enkä viitsi eläkeläisiä kauhistuttaa.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän äiti oli pitkään vähän negatiivisella kannalla tatuointeja kohtaan.
   Mun veli on kohta päästä varpaisiin kuvien peitossa ja mullakin kohta toinen käsi kokonaan, joten se on nyt vähän höllännyt.. Totesi yks kerta, että hän vois ottaa olkapäähän tekstin "Born to Be Wild" ja sitten huristella rollaattorilla vanhainkodissa :D

   Poista
 4. Totta hemmetissä tatuointi on taidetta! Kanvas on vielä erityisen haastava, kun sattuu olemaan kolmiulotteinen :). Nikko on yksi omistakin suosikeista. Mun on pitänyt tehdä jo sata vuotta (siltä se ainakin tuntuu) omista tatskoista siirtokuvia, joista voisi sitten tehdä tatuointikynnet. Itselläni on kokoselän tatuointi, joka jatkuu olkapäähän ja olkavarteen. Toisessa olkapäässä on myös tatska ja jalkapöydän sivussa. Viimeisin tatuointi on otettu pari vuotta sitten käsivarteen. Tramp stamp oli mun eka tatuointi ja siinä on piilotettuna hääpäivä ja meidän nimikirjaimet (ällösöpöä :)). Haluaisin vielä rintakehään ison tatuoinnin ja toiseen olkavarteen lisää kuvaa vanhav ympärille. Jos vaan oli hilloa :).

  Mulla on tatuointien suhteen sama ongelma kuin kaiken muunkin itseeni liittyvä eli olen kontrollifriikki. En osaa oikein antaa kenellekään vapaita käsiä tehdä mitään varsinkaan iholleni, joten mun tatuoinnit rajoittuu asioihin joita osaan itse piirtää ja sitten joku muu siirtää sen iholle. Tällä tavalla ainakaan en voi syyttää ketään muuta tatuoinnin "epäonnistumisesta". Tatuoijalle tämä tapa ei tosin varmastikaan ole se mieleisin mutta tatuoisin kyllä mielelläni itse itseni mikäli se olisi mahdollista fysiikan lakien mukaan :).

  Kynsitaide on myös omsta mielestäni ihan yhtälailla taidetta kuin mikä muu tahansa taiteen ja luovuuden ilmentymä. Pitääpäs muuten mennä tiirailemaan Ilari Mustan teoksia instaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen tutustumaan Ilariin!

   Mulla on rintakehän ja käsivarren projekti menossa ja se on jäissä vain siksi, että rahaa pitää käyttää syömiseenkin. Tylsää :D

   Poista
  2. KIva, kun jaksat kirjoittaa pitkiä kommentteja, niistä tulee hyvä mieli! :) <3

   Poista
 5. Mulla on ikuinen kuva nahassani ja tykkään tatuoinneista ja tykkään isoista tatuoinneista. Pikkasen samaa vikaa kuin Mallessa, eli ei uskalla heittäytyä toisen ihmisen armoille. Tatuointi on taidetta todellakin haastavimmasta päästä! Ihanaa kynsitaidetta näissä, todella kiva aihe! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sole!

   Mulla on käynyt tuuri ja löysin tatuoijan, jonka visiot kohtaavat omani niin hyvin, että olen voinut heittäytyä :)

   Poista
 6. Kivat on kynnet. Ja taide on kyllä niin monipuolista ja suuri käsite noin yhtenä sanana!

  Kyllä, minulla on tatuointi ja neljä tulossa, kun saan rahaa niin paljon, että voin hyvällä omatunnolla mennä tatuoitavaksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lottovoitto, missä viivytkään!? :D

   Poista
 7. Wau, ihanat kynnet :) Mulla ei ole tatuointeja. Ihailen niitä muilla, mutta en ole vielä ollut valmis tekemään päätöstä haluanko ollenkaan pysyviä kuvia iholleni vai en, joten asia on jäänyt. Jotenkin mulla on ristiriitaisia ajatuksia itseni tatuoimisesta vaikka ne hienoilta näyttääkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tatuoinnit ei oo kaikkien juttu ja se on okei! :)

   Poista
 8. Mie kyllä miellän tatuoinnit taiteeksi. Se taitaakin olla ainut taiteen laji josta mieki ymmärrän jotakin ja näyttää miun silmään hyvältä. Esim. taidegallerioissa joissa on tullut pyörähdettyä, mie en vaan saa niistä mitään irti :D Yritän kyllä tulkita taulua tai teosta, että mitähän tekijä tällä haluaa sanoa, mutta mie vaan tolijotan kohdetta silmät tyhjinä puhekuplina o.O En saa niistä siis mitään tulkintaa :D Olipa vaikeasti kirjoitettu... :D
  Mutta hienot on nämä kynnet, sopii kyllä aiheeseen kuin lakka kynsiin ^.^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän sun pointin hyvin! Olen ollut itse tilanteessa, jossa tuijotan taulua ymmärtämättä siitä mitään ja vieressä seissyt nainen ihastellut ja löytänyt taulusta vaikka mitä. Aina ei avaudu. Tykkään kyllä käydä näyttelyissä, niissä on rauhoittava fiilis!

   Poista

Kiitos kommentistasi!