keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Missä, miten, koska, mitä häh?

Olen usein saanut kysymyksen, että "kuinka monta lakkaa sul on ja missä sä oikein saat niitä säilytettyä???!"

Nyt ajattelin vastata tähän pohdintaan ihan kokonaisen blogijulkaisun verran.

Pitkään säilytin lakkojani IKEAn Alex-laatikostossa. Laatikosto kuitenkin löysi tiensä poikamme huoneeseen, sen ollessa sopivan kokoinen ekaluokkalaisen tavaroille. Itse sain sitten käydä shoppailemassa Ikeasta tauluhyllyjä, joihin sitten asettelin esille joitakin lemppareitani. 

Blogeissa näkyy kuvia täydellisessä järjestyksessä olevista lakkaus- ja meikkauspisteistä. Oma tilanteeni on usein se, että tavarat vaan jäävät ja jäävät juuri niille sijoilleen lakkailujen jäljiltä. Seuraavalla kerralla inspiraation iskiessä vaan sujahdan samojen rojujen sekaan, siirrellen vähän sivummalle, että mahdun tekemään edes jotain. Monesti kaaoksen keskeltä löydän paremmin tavarani, niin hullulta ja epäloogiselta kun se saattaakin kuulostaa.Tuo yllä oleva kuva kertoo kaiken. En ole järjestyksen ihminen. Mutta kaikki tavarani on sentään tämän pöydän ääressä, eikä ympäri kotiamme siellä ja täällä! Jos saan hieman puolustautua.


Kun kaaos pääsee näin paljon valloilleen ja kuitenkin haluaisi ottaa kuvia lakkauspisteestään laittaakseen ne blogiin julkisesti nähtäville, on ehkä aiheellista tehdä jotain. Roskapussi käteen ja hommiin!
Päätin julkaista nämä kaaoskuvat sen takia, että te näkisitte, ettei tämä ole aina niin ruusuista touhua. Ja väitän, etten voi olla ainoa sottapytty. Toki taidan olla sieltä pahimmasta päästä.


Tässä nyt on jo hieman päästy siivouksen makuun, touhun ollessa edelleen kesken.
Kyllä siellä kaiken roinan alla on ihan oikea pöytä!
Sekä pöytä, työtuoli että seinähyllyt ovat siis IKEAsta. Hyllyjä haluaisin lisää. Nyt seinällä ovat China Glazen, O.P.In ja piCture pOlishin lakkani, seassa muutama lemppari ESSIE ja PipeDreamPolishin lakat. Muut lakat ovat laatikoissa, joista niitä kaivelen esiin. Tarkoitus olisi saada kaikki käytössä olevat lakkani esille, yksittäisiä markettilakkoja en laita, mutta vielä olisi haave saada hylly Color Clubille, A Englandille ja KIKOlle - ainakin.


Tästä kuvasta näkee  millaiset hyllyt ovat. Niihin mahtuu hyvin lakkoja ja kestävät n.5kg painon. Etureuna on kätevä, niin lakat pysyvät jotenkuten aisoissa.

Joskus olen haaveillut sellaisesta hullutuksesta, että myisin kaikki muut paitsi piCture pOlishit pois...Mutta sitten hullutuskohtaus on toistaiseksi laantunut..


Miten Sinä säilytät lakkasi?

29 kommenttia:

 1. Ihana lakkauspiste, jopa sekaisena! Mä haaveilen omasta samantyylisestä, mutta tällä hetkellä ei kauheasti ole ylimääräistä laittaa siihen. Suunnitteilla on postaus, että jos mulla olisi rahaa, tilaa ja aikaa, niin... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekalaisena tuo on aika kamala.. :D
   Siivouksen jälkeen se on kyllä taas pysynyt tovin hyvänä. Hyvä minä! :)

   Poista
 2. Hahhaa, ihana Kaisa! :'D Ei tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa :D Itsekään en ole siisteimmistä päästä, mutta jotenkin kynsienlaitossa koen tärkeäksi että siivoan pöydän aina ennen hommiin ryhtymistä. Tosin se voi johtua meidän pienestä karvahirviöstä (=koira) jonka karvoja on IHAN joka paikassa jos ei ole juuri tasoa pyyhkinyt :D Mutta hei, nuo hyllyt on todella nätit! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heeeei, kyllä tuossa aina joku sopiva kolo on ollut missä mahtuu hommiin :'D

   Meillä ei ole kotona karvaisia eläimiä, mutta Miljan visiittien jälkeen löydän AINA kissankarvoja lakkauksistani!

   Poista
 3. Upea lakkauspiste! Meillä on remontti menossa, vanhaa kylmiötä laajennetaan vaatehuoneeseen. Sinne tulee Helmerit jossa siis lakkani. Ehkä myös lakkauspöytä ja kaikki. Nythän minä lakkaan miten missäkin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä suunnitelmalta! :)

   Poista
 4. Hyvä, että jollain muullakin on lakkauspiste epäjärjestyksessä! :) Ihanan näköistä, mä oon myös haaveillut seiniin kiinnitettävistä lakkahyllyistä, mutta vielä se ei ole mahdollista, kun vuokralla asutaan :)

  VastaaPoista
 5. Hih, vähän samankaltainen ku täällä. Pöytä täynnä roinaa, ja kun tässä on myös tietokone niin tavara ei es rajoitu kynsijuttuihin. Ja mun kyllä pitäs ihan tosissaan kans siivota tämä, tuolla näytön takana pilkistää oma sairaalaranneke synnäriltä, viime vuoden kesäkuulta.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikäh.. Hahhhaaa!!! :'D
   On ehkä sitten aiheellista :D

   Poista
 6. Minä olin yhdessä vaiheessa myös sellainen, että löysin kaiken kaaoksesta, mutta jotain on tapahtunut ja nykyään pidän järjestyksestä. Minulla on lakkani lipastossa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kodin yritän pitää kunnossa.. Tuo oma piste tuppaa pääsemään ajoittain liikaa valloilleen :'D

   Poista
 7. Vitsi, kun joku tulisi laittamaan mulle nää hyllyt seinään! On ne niin nätin näköiset. Meidän omat odottaa paketeissa sängyn alla ja siellä ne on ollut jo kaksi vuotta. Ei ole poraa eikä ole skilssejä. Meillä on kaikki seinät kevyttä rakennuslevyä, joten niihin pitäisi osata porata just siihen pystypuiden kohdalle, että hylly olisi millään tasolla tukeva. Ja noissa Ikean hyllyissä taas on reiät just siinä kohdalla kun sattuu olemaan. Näissä tilanteissa olisi aina ihan kiva, jos miehellä ei olisi peukalo keskellä kämmentä. Noi ekat kuvat on muuten aika messeviä! Mä luulin eka, että sun hylly on romahtanut ja kaikki tavarat on tippunut alas :D.

  VastaaPoista
 8. Näyttääpä kivalta! Nuo lakkahyllyt on tosi hauskat, ehkä itsekin voisi joskus jossain asetella lakkoja ihan esille asti. Nykyisin kun ne majailevat kaikki Helmerissä (miinus käytössä olevat base ja top coatit). Itse tarvitsen aina lakkaillessa jotain muuta tekemistä samalla, vähintään musiikkia, mutta mieluiten tv-sarjan/elokuvan. Siksi erillinen lakkailupiste ei itsellä toimi ja työpöytä ajaakin sen asian :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus nappaan pari putelia olkkarin puolelle tai teen jotain kuorintaa tms. olkkarissa. Muuten puuhailen kaikki tuossa työpöydän ääressä. Ennen kaikki kamat majaili sekalaisesti keittiön pöydän läheisyydessä ....

   Poista
 9. Tosi kivat nuo hyllyt! Noissa ensimmäisissä kuvissa näkyvällä pöydällä en varmaan itse uskaltaisi lakata kynsiäni, koska onnistun aina tökkäämään märän kynnen johonkin, jos pöydällä on YHTÄÄN MITÄÄN kolmenkymmenen sentin säteellä kynsistäni :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyllyt on kivat!
   On tuossa kaaoksen keskellä kyllä saanut välillä olla tarkkana :'D

   Poista
 10. Lakat on helmereissä ja yhtä sotkunen on täälläkin välillä pöydät sun muut paikat :D

  Mulla on noissa hyllyissä hajuvedet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, hajuvedet näyttääkin varmasti tosi kauniilta niissä!! :)

   Poista
 11. Melkoinen muodonmuutos:D Kivat on nuo tauluhyllyt, oon aina halunnut niitä vaikka oikeasti haluan säilyttää lakat laatikoissa. Mutta jos laittaisi vaikka niitä helmiä tai testaamattomia tai jotain esille, se vaan näyttää niin kivalta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, vaikka yks tai kaks hyllyä vaan, joihin ne rakkaimmat muruset näytille? :)

   Poista
 12. Noi hyllyt näyttää kyl tosi kivalle. :) Kuin jaksat pitää ne pölyttömänä?
  Mulla on lakat Helmerissä, jonka lupasin kokoamisen ja lakkojen lajittelun sekä tikuttelun jälkeen siirtää vierashuoneeseen. Nyt se on ollu n. 7 kk olkkarissa ja kaivan joka lakkaussessiota varten läjän lakkoja ja oheistuotteita sohvalle. Mies muistaa toisinaan tiedustella, josko se olis jo kohta "koottu" ja siirtyisi sinne vierashuoneeseen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä siirtelen ja venkslaan niitä sen verran usein, että saa helpohkosti putsattua hyllyt :)

   ...mun pitäis muistaa ostaa uusia tikkuja!!

   Poista
 13. Mun piste näyttää aika usein melkeenpä samalta... sillä lisällä että pöydällä on läppäri plus toinen näyttö ja kajarit :D sit aina pitää raivata tilaa tai tehä asialle jotain.

  Mä sailytän lakkojani Alexissa. Ennen ne oli jossain ikivanhassa helmerissä, mutta se oli jo niin ruma ja vanha, että hankin uuden. Nyt alkaa olemaan pula, että lakat ei enää mahu Alexiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole koskaan lämmennyt Helmerille ja Alex oli heti paljon kivempi vaihtoehto.

   Sun täytyy hankkia toinen Alex! :)

   Poista
 14. Mie majailen 30neliön yksiössä, joten lakat on piilotettuna (ylläri,ylläri) Helmeriin, joka taasen on piilotettuna "ruokapöydän" alle :D

  VastaaPoista
 15. Pieni tila antaa tilaa luovuudelle, selvästi! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!