sunnuntai 27. syyskuuta 2015

"Mutta ku nää on niin lyhyet!"
- "Voi kun sul on niin ihanat kynnet!"
- "Kiitos!"
- "Mäkin haluisin, mutku nää on niin huonossa kunnossa ja tosi lyhyet..."
- "Nuohan on ihan hyvässä kunnossa, lakataan joku kerta sulle jotain kivaa? Sitten rasvataan ja öljytään?"
- "..mutta kun nää on niin lyhyet ja sul on noin ihanan pitkät kynnet..."
- "Nää on ihan samanpituiset kuin sullakin, hassu. Lyhyitä kynsiä voi koristella ihan yhtä hyvin kuin pitkiäkin, usko pois."
- "...niin, mutta kun....."


Tänään käännetään kokonaan päälaelleen ajatus, että lyhyitä kynsiä ei muka voisi koristella ja saada näyttämään kauniilta. Olen saanut ystäviäni taivuteltua ajatukseen, että lyhyet kynnet EIVÄT OLE este kynsien koristelulle.

Vinkkejä, joita annan kynsikriisin parissa painiville ystävilleni:

1. Unohda kynsileikkurit ja sakset. Viilaa kynnet yhtenevään muotoon ja pituuteen; jo pelkästään se saa huolitellun ulkonäön aikaan, kun yksi kynsi ei ole rosoinen ja toinen huomattavasti pidempi kuin muut. Itse suosin kynsissäni talttamallia, mutta pyöreät ja mantelitkin ovat hyvin kauniit, kunhan kynnet vain ovat keskenään samaa muotoa.

2. Rasvaa käsiä ja öljyä kynsinauhoja! Pitkin päivää, jos on mahdollista. Itselleni tämä on vähän hankalaa, kun työskentelen lasten kanssa ja pesen käsiä ja lotraan käsidesin kanssa pitkin päivää. Rasvailulle ja muulle huollolle on iltaisin onneksi aikaa ja iltarituaaleihini kuuluukin, että kynsinauhaöljy majailee yöpöydällä, ja sen sively onkin viimeisimpiä asioita joita teen ennen Nukku-Matin saapumista.

3. Kokeile rohkeasti! Valitse alle kunnollinen aluslakka ja viimeistele hyvällä päällyslakalla; itse käytän pikakuivattavaa päällyslakkaa.

Tässä muutamia ehdotuksia, joiden avulla voit koristella lyhyetkin kynnet näyttäviksi:


A) Klassinen ranskalainen manikyyri + koristelu vesisiirtokuvin (waterdecals)

Ranskalaisen manikyyrin saa helpoiten tehtyä kynsivinyylien tai ranskistarrojen avulla. Niiden kanssa tulee ehdottomasti tarkimmat reunat. Teen joskus myös vapaalla kädellä, jolloin siistin reunat siveltimen avulla.
Klassinen ranskalainen manikyyri sopii minkä pituisille kynsille tahansa ja antaa siistin ja huolitellun yleisilmeen. Pientä koristelua halutessa, koristeeksi voi laittaa esimerkiksi muutaman strassin tai siirtokuvia pariin kynteen - tai miksei vaikka kaikkiinkin!


Näissä kuvissa olen tehnyt ranskiksen vapaalla kädellä piCture pOlishin Bright White-lakalla ja muotoillut rajan siveltimen ja kynsilakanpoistoaineen avulla.
 Päälle olen lakannut kerroksen O.P.I Don´t Burst My Bubble-lakkaa. Siirtokuvien lisäämisen jälkeen olen lakannut kerroksen INM Out The Door-pikakuivattavaa päällyslakkaa.
Lisäksi kynteni ovat melko lyhyet, mutta tämä lakkaus saa niihin pienen optisen harhan ja ne näyttävät hiukan pidemmiltä?


B) Liukuväri ja hienoa hitulaa päälle
Liukuvärissä vaihtoehdot ovat rajattomat! Itse pidän liukuväreistä, joissa sävyt eivät ehkä ole toisiinsa sopivat - sellaiset My Little Pony-tyyppiset. Toki on mahdollisuus tehdä myös toisiinsa sointuvilla sävyillä, vaaleasta tummempaan. Liu´un teen aina meikkisienellä, jonka olen ensin kastellut ja rutistellut kuivaksi.
Tykkään laittaa liukuvärin päälle vielä yleensä jotain hitulaa, joka paitsi tasoittaa liukuvärin pinnan, antaa myös kivan lopputuloksen. Päälle vielä kerros pikakuivattajaa.


Näiden kynsien liukuväri on tehty piCture pOlishin lakoilla Twinkle, Dream ja Mad Magenta. Päällä kerros INM Northern Lights Hologram Top Coatia sävyssä Silver. Liukuvärin alle lakkasin kerroksen Twinklea.
Liukuväri on tekniikka, jossa onnistuu ihan aloittelijakin, jos vaan välineet ovat oikeat ja jaksaa olla kärsivällinen. Sormien suojaaminen on hyvä etu, niin säästyy turhalta siistimiseltä. Itse suojaa sormeni ja kynsinauhani Glisten&Glow CTRL-ALT-DEL nestemäisellä lateksisuojalla, mutta myös ihan tavallinen teippi käy. Liukuvärjäystä tehdessä kannattaa edetä niin, että töpöttää kerroksen ja siirtyy seuraavaan sormeen ja sitten kun kaikki käyty läpi, aloittaa kierroksen alusta. Näissä kuvan kynsissä on kolme kerrosta.


C) Vesimarmorointi

Marmorointi, tuo koristelutyyleistä lempparein! Tämä koristelutyyli on sellainen, joka jakaa mielipiteitä ja - tapoja,
Omalla kohdallani teen näin:
Otan veden suoraan hanasta, en käytä tislattua vettä. Kaupunkien vesissä on toki eroja, kokeilemalla selviää. Otan noin kädenlämpöistä vettä ja annan sen hetken tasaantua. Cremet ovat ne lakat, jotka yleisesti toimivat parhaiten marmoroinnissa, mutta muitakin lakkoja voi ja kannattaa kokeilla (poikani onnistuu KAIKILLA lakoilla. Siinä on välillä äitikin suu auki ihmetyksestä!) Teen kuviot veden pintaan hammastikulla, mutta tarkoituksena hankkia kokeiluun marmorointityökalu. Suojaan sormeni nestemäisellä lateksilla, mutta teippikin käy.Nämä minttusuklaamarmorit tein niin, että alle lakkasin O.P.I That´s Hula-rious!-lakkaa pari kerrosta ja aksentteihin lakkasin Hula-riouksen päälle kaksi kerrosta O.P.I My Voice Is A Little Norsea.
Norse kuivuu rosopintaiseksi, vähän niinkuin hiekkalakat.
Marmorointiin käytin O.P.I Don´t Burst My Bubble ja O.P.I You Don´t Know Jacques! Bubble on läpikuultava, joten minttuinen sävy jäi sieltä alta hyvin näkyviin. Päälle kerros pikakuivattajaa.


Jos ei halua alkaa vesikipon ja hermojensa kanssa tappelemaan, niin  voi kokeilla kuivamarmorointia. Tee näin:
Lakkaa kynnet haluamallasi sävyllä. Lakkaa toinen kerros lakkaa ja ennenkuin se on kuiva, tiputa pari tippaa toista lakkaa kynnelle (tai lakkaa vaikka viiva keskelle kynttä) ja tee pintaan hammastikulla kuvioita, lakkojen sekoittuessa ja marmoroituessa. Anna kuivua hetki ennenkuin lisäät päällyslakan, ettei tule sotkua ja mössöä.

Kaikkien lakkausten viimeistelyyn kuuluu ehdottomasti kynsinauhojen ja lakkausten reunojen siistiminen. Parhaiten se onnistuu pienellä viistopäisellä siveltimellä, joka kastetaan kynsilakanpoistoaineeseen. Itselläni on käytössä pieni kippo (sellainen shottilasin näköinen), johon on kaadettu poistoainetta. Vanupuikoilla voi isommat sotkut putsailla, mutta kovin lähelle kynsinauhoja ei kannata mennä, ettei pilaa juuri valmiiksi saatua ihanaa lakkausta!
Lakkauksen siistiminen antaa huolitellun vaikutelman - se tekee ison eron! Sitten kun vielä rasvaa kädet ja laittaa kynsinauhaöljyä, niin olé! Kädet ovat kauniit!

Koristelutapoja on lukemattomia, jotka sopivat mainiosti lyhyillekin kynsille, tässä vain muutama esimerkki!

Mukavaa Sunnuntaita!

18 kommenttia:

 1. Tuo kuulostaa niin tutulta, että ihmiset luulee ettei lyhyitä kynsiä voi tai kannata koristella. Ihania lakkauksia! Tuo ranskis on mun suosikki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Parastahan on ne hetket, kun ne lyhyet kynnet on sitten lakattu ja koristeltu. "Näähän on ihanat! Voiko nää tosiaan olla mun kynnet!?"

   Ranskis toimii aina!

   Poista
 2. Tää on loistava postaus! Noi minttusuklaa kynnet on ihanat :) T. nysäkynnet kunniaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! :)

   Mä kans viihdyn nyt lyhyissä ja ne on töiden takia helpoimmat tällä hetkellä. Välillä tulee hinku taas kasvatellakin, mulla ne jopa sit kasvaakin aika nopsaan. Nysät on myös jees! :D

   Poista
 3. Tää luulo on kyllä hassu! Itellä on aika lyhyet kynnet aina, ne ku on mulle luonnollisimmat ja omimmat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta tätä luuloa on liikkeellä :D

   Poista
 4. Minttusuklaata <3. Pakko marmoroida ja apinoida :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän hyvin! Minttusuklaa on ihana asia - niin kynsissä, suklaana kuin jäätelössäkin :P

   Poista
 5. Minttusuklaakynnet on ihanat! Ja enemmän nimenomaan vaikuttaa kynsien hyvä kunto kuin pituus. Pitkät kynnet ei välttämättä ole yhtään sen helpompi koristella saati kauniimmat, jos ne on ihan epämääräsen muotoiset ja huonosti huolletut. :D

  VastaaPoista
 6. Onneks lyhyitä kynsiä voi koristella ihan yhtälailla kun pidempiäkin, en tiedä mitä mä sitten lakkaisin jossen mun pienokaisia :D Ihanuuksia!

  VastaaPoista
 7. Kivoja neuvoja ja kauniita kynsiä:)

  VastaaPoista
 8. Tosi hyvä postaus ja upeita kynsiä! Jostain syystä alko tekee mieli minttujäätelöä suklaakastikkeella♥ :P

  VastaaPoista
 9. Tosi kiva postaus! Olen törmännyt myös noihin, jotka tahtovat kauniit kynnet, mutta ovat itse se suurin este :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!