keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Kirppislaatikosta pelastetut


Jossain vaiheessa ajattelin, että haluan hyllytolkulla lakkoja. Ja lakkojahan on kerääntynyt ja seinähyllyllekin asti, mutta viime aikoina se on.. noh, ollut ehkä vähän ahdistavaakin. Samankaltaisia lakkoja on paljon, mutta ne eivät kuitenkaan ole samanlaisia. Olen ajoittain ollut rohkea ja karsinut rankalla kädellä lakkoja kirppislaatikkoon. Se ei ole ollut helppoa, myönnän. Joka kerta minut valtaa ajatus, että "mitä jos tarvitsenkin juuri tätä?" tai "mutta kun tällä on niin kiva nimi".. 

Realistisesti ajateltuna 400+ kokoelma on jo järkyttävän iso määrä lakkoja enkä tule niitä tässä elämässä käyttämään loppuun. Tämän hetken lakkamäärää en tiedä, mutta tiedän, että rankkasin juuri 52 lakkaa kirppislaatikkoon siellä jo ennestään majailevien kaveriksi.

Kävin laatikkoa läpi aikeinani ottaa sieltä settejä, kuvata ja laittaa Facebookiin Kynsikoristekirppikselle. Minut kuitenkin pysäytti kaksikko, joiden olemassaoloa en edes muistanut (joo, liikaa lakkoja...!). Models Ownin Copper Pot on lakka, jonka itse kirppistelin (montako kertaa voi kirppiksen muuten mainita yhdessä julkaisussa ennenkuin jollain menee hermo?) parisen vuotta sitten kynsihöperöiden tapaamisen yhteydessä. Olin silloin lakasta superinnoissani, mutta unohdin pitkäksi aikaa, että minulla on se. Kun sen sitten muistin, ei se ollutkaan enää jotenkin yhtään kiva. Nyt sen osuessa näkökenttääni, olin lähes vihainen itselleni kun olen kyseisen kaunokaisen heivannut unohdettujen kasaan.


Toinen eteeni osunut lakka oli China Glazen Magnetix-lakka sävyssä Cling On.
Myöntäkää tekin - magneettilakat on yhtä epäonnistunut juttu kuin suurin osa crackle-lakoistakin. Oikeasti. Olen heivannut ko.lakan kirppiskasaan sillä verukkeella, että en tykkää magneettilakoista. Piste. Nyt pulloa katsellessa tajusin, että voisinkin lakata sillä ilman, että teen sille magneettitaikoja! Onhan se kuitenkin kiva kummallisen vihreä ja juuri sellaisista pidän. Lakka ansaitsee mahdollisuuden.


Kaivelin myös laattavarastojani ja päädyin jälleen jo monesti käytettyjen laattojen pariin. Käteeni jäivät BM-217 laatta, jossa on kivoja ranskiskuvioita ja PUEEN 49, jossa on kovasti pitämäni kuvio.


Leimasin vihreän päälle kultaisella MoYoun leimauslakalla ja eihän se siitä mihinkään erottunut. Siihen päälle leimasin sitten Dashican vihreällä. Olen tykännyt Dashican leimauslakoista tosi paljon. En leimaa usein, mutta ne kerrat kun leimaan, niin nämä ovat olleet luottamuksen arvoisia.

Leimauksien päälle en levittänyt enää päällyslakkaa ja köynnökset jäivätkin mukavasti mattapintaisiksi kontrastia luomaan.

Väriensä puolesta tämä lakkaus jatkaa syksyisten kynsien teemassa.
Kivaa keskiviikkoa kaikille!
My stash is getting way too big for me and from time to time I try to be strong and put some babies away, just to sell them later. 
There were two nice ones that had already been taken away from the ones that I had decided to keep, but I rescued them back; Models Own Copper Pot and China Glaze Cling On. 
Cling On is a nice polish and I just realized I can use it without a magnet, too! Haha!

6 kommenttia:

 1. On tullut itelläkin palautettua kirppislaatikosta muutaman kerran lakkoja takaisin hyllyyn. Mä varmaan unohtaisin koko mun kynsiharrastuksen, jos mulla olis lakat laatikoissa avohyllykön sijasta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe :D

   Mä oon saanu nyt karsittua mun lakkakokoelmaa rankalla kädellä. Jotkut lakat on kyllä seilanneet useammankin kerran ees taas :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!