torstai 10. joulukuuta 2015

Fakta homma + Arvonta!

Kynsisirkuksen Tirehtööritär eli yours truly täyttää tänään vuosia. Sen kunniaksi ajattelin rykäistä yhden toivepostauksen alta pois ja järjestää teille lukijoille arvonnan. Toivottujen listalla on keikkunut "fakta homma" eli asioita, joita lukijani eivät minusta välttämättä tiedä. Listaan olisi tarkoitus kirjoittaa kymmenen asiaa, mutta olen sen verran hövelillä tuulella, että ladon niitä nyt 33, yksi jokaista ikävuotta kohti. Jorinoiden päätteeksi sitten arvonta-asiaa - malttakaa!

Eli asioita minusta:

1. Olen syntynyt Hämeenlinnassa, asunut välillä muualla ja sitten muuttanut takaisin. Hämeenlinna on minulle äärettömän rakas ja tärkeä kaupunki enkä kovin helposti halua täältä muuttaa enää pois. Olen kuitenkin pettänyt kotikaupunkini yhdessä asiassa - Helsingin IFK on paras jääkiekkojoukkue.

2. Pidän kovasti vihreästä väristä, se on yksi ehdottomista lemppareistani. Vaatteissa sitä kuitenkin vähän vierastan. Vaatteissa valtaa pitää musta väri ja olen pakkomielteisen innostunut harmaista neulepaidoista. Jopa siinä määrin, että ystäväni Suvi on kieltänyt minua enää ostamasta yhtäkään.

3. Kengännumeroni on reilu 38, olen 165cm pitkä ja painan sopivasti. Olen joskus saanut heivattua kiloja pois kahdeksassa kuukaudessa 22kg ja sittemmin ne pirulaiset ovat hivuttautuneet varmaankin takaisin. En käy enää vaa´alla. Siitä tulee paha mieli ja ahdistunut olo.

4. Käytän liikaa aikaa iltaisin netissä. Facebook ja Instagram koituvat vielä joskus turmiokseni.

5. Lapsuudenkodissani meillä on ollut yhteensä 22 koiraa, kolme kissaa, vuohia, kanoja, kukko, kalkkunoita, hamsteri, ankkoja, kilpikonna ja hevonen. Voitte uskoa, että on raskasta, kun on allergisoitunut niin, ettei voi karvaisia lemmikkejä pitää.

6. Nyt kotonani asustaa leopardigekko Sibelius (Hyvä Hämeenlinna!!) ja reilu kolmesataalitrainen akvaario on myös ilonamme.

7. Minulla on parikymmentä eri ruoka-aineallergiaa, muuta allergiaa ja allergeenia, jotka rajoittavat eloani ajoittain. Mieheni ja poikani ovat keliaakikkoja. Me ollaan ihan hurjan suosittuja kylävieraita hei!

8. Suosikkitapani koristella kynnet ovat marmorointi ja splatter.

9. Rrrrrakastan fantasiaelokuvia! Jos voisin hypätä johonkin elokuvaan, hyppäisin Pirates Of The Caribbeanin maailmaan tai nukkuisin Peter Panin vieressä.

10. Pelkään kauhuelokuvia ja näen niistä unta, jos erehdyn niitä katsomaan. Näen muutenkin usein yksityiskohtaisia unia, jotka ovat poikkeuksetta väkivaltaisia tai seksuaalisia. Välillä on jännä mennä unille, kun ei tiedä onko luvassa orkku vai tappaako jonkun.

11. Ärsyynnyn helposti inttämisestä. Nanosekunnissa. Toinen ärsytyksen kohteeni on, jos joku kirjoittaa "enään". Sinne ei saakeli kuulu se ännä!!! Ja se on gluteeni. EI gluteiini. Murrr.

12. Kuuntelen pääsääntöisesti rock-musiikkia. Kaikkien aikojen paras laulaja on mielestäni Freddie Mercury. Ei ole toista vertaistaan.

13. Osaan tukiviittomia ja luen ja kirjoitan sujuvasti pistekirjoitusta.

14. Minulla on paljon kavereita ja minua pidetään sosiaalisena ja avoimena. Olen usein järjestelemässä tapahtumia, organisoimassa bileitä, toimin tiiminvetäjänä töissä... Tosiasiassa viihdyn parhaiten yksin hiljaisuudessa ja voin olla päiviä yksin kaipaamatta ketään. Vain muutama ystävä tietää minusta aivan kaiken ja hyvä niin.

15. Minulla on hyvin tumman siniset silmät.

16. Minulla on korvissa enää yhdet reiät. Ne ovat ennen olleet täynnä lävistyksiä, joista suurin osa teininä itse tehtyjä.

17. Minulla on useita tatuointeja ja jos en olisi naimisissa, olisin varmaankin täysin tatuoitu. Tykkään miehestäni ja hän ei pidä tatuoinneista, olen tehnyt kompromissin. (seuraava tatuointiaika on kyllä 30.12., mutta...) Kasvojani en koskaan tatuoisi.

18. Rakastan valkoisia ruusuja.

19. Ihastun usein. Viehätyn ihmisistä helposti. Vaikka olen tukevasti naimisissa.

20. Lempivuodenaikani on syksy.

21. Etunimeni on Kaisa. Minusta piti tulla Aino Hilma Matilda, mutta äitini tuli järkiinsä.

22. Minua kiehtovat numerot ja avaruus.

23. Pelkään syvää vettä, korkeita paikkoja ja pimeää. Voiton vie kuitenkin pelkoni ukonilmaa kohtaan. Mikään ei ole pelottavampaa kuin salamointi ja jyrinä.

24. Minulla on maailman mukavin anoppi!

25. Minulla on astma ja sairastan temporaaliepilepsiaa eli ohimolohkoepilepsiaa, jonka on todettu olevan etenevä. Lääkitystä ei voida kohdallani ehkä koskaan lopettaa tai edes juurikaan vähentää ja ohimolohkoepilepsia on parhaiten tunnettu lääkehoidolla huonosti hallittava aikuisten epilepsia ja soveltuu usein leikkaushoitoon. (Toivon,ettei sitä kuitenkaan koskaan jouduta tekemään.) Temporaaliepilepsiassa on melko harvoin kouristelukohtauksia tai ne eivät ole yleisiä ja tuntemukset onkin usein itselläni aistihäiriöitä, vatsatuntemuksia, poissaolokohtauksia ja lieviä automatismeja (maiskuttelu ja käsien puristelu). Olen yhden kouristelukohtauksen saanut töissä, silloin oli onneksi työkaverit lähellä apuna. Diagnoosin sain vuosi sitten ja lääkityksen myötä huomasin kuinka paljon sähköhäiriöitä aivoissani olikaan ollut. Olin tietämättäni sairastanut usean vuoden ja nyt silloiset oireeni ovat saaneet selityksen. Temporaaliepilepsia diagnosoidaan usein väärin mielenterveydelliseksi, koska se sisältää paljon aistijuttuja. Sähkökäyrille kun pääsin yhden poissaolokohtauksen jälkeen, se varmisti diagnoosini ja sain rauhan - en olekaan pimahtamassa! Pään kuvauksissa varmistui, ettei vuosia hoitamattomana ollut epilepsia ollut saanut vaurioita kuitenkaan vielä aikaiseksi. Arki on suht tasaista, kun muistaa levätä ja pitää itsestään huolta.

26. Haluaisin matkustaa Irlantiin, Islantiin ja Jamaikalle.

27. Fanitan tolkuttomasti Pekka Hyysaloa!

28. Vihaan maksalaatikkoa ja silliä. Yyyyyhhh...

29. Miehelläni ja minulla on sama syntymäpäivä - päivälleen kolme vuotta ikäeroa.

30. Olen sata vuotta sitten valmistunut rakennusmaalariksi. Haaveilin koristemaalarin, lavastemaalarin tai kultaajan urasta. En kuitenkaan tee niitä töitä, vaan olen valmistunut myöhemmin toiseen ammattiin ja olen viimeiset 13 vuotta työskennellyt erityisluokan ohjaajana.

31. Lemppariurheilujuttujani ovat sulkapallo, pesäpallo, dodgeball ja luistelu sekä uinti. Hiihtäminen on hanurista.

32. Olen hyvä ystävä KAIKKIEN eksieni kanssa. Jos on joskus ollut toiselle se tärkein, miksi pitäisi jatkossa olla se törkein? En halua olla riidoissa. Miksi haluaisin?

33. Pidän vasta-ajetun nurmikon tuoksusta. Ei ole mitään parempaa.


Siinäpä niitä kerrakseen! Sitten siihen arvontaosuuteen! Haluan teille lukijoillekin jotain kivaa juhlan kunniaksi. Kynsisirkuksen Facebook-sivulla on meneillään oma arvontansa ja mikään ei estä Sinua osallistumasta molempiin! Arvon siis myös täällä blogin puolella yllätyspaketin, joka sisältää varmasti kaikkea mukavaa ja mieluista!

Miten osallistut? 
Kommentoi tähän julkaisuun jotain mukavaa ja positiivista ja jätä oma toimiva sähköpostiosoitteesi.

Arvonta-aika on 10.12.-23.12. ja arvonnan suoritan Jouluaattona. 

Onnea arvontaan!

40 kommenttia:

 1. Olet ihana. :) Musta on kiva oppia tuntemaan vahan bloggaajaa kynsien takana.
  Rusinapulla82@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Sää oot kyllä mainio tyyppi! <3 Tällaisia juttuja on mukavaa lukea.
  laurakatarooma@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Vaikutat tosi mukavalta ja iloiselta ihmiseltä :)
  emmulinkynsiblogi@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Ihanaa synttäriä täälläkin murmeli <3
  Jotain mukavaa ja positiivista! :D

  puspus<3 bloodandpolish@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Oikeen paljon onnea! :) Tykkään sun tatuoinneista ja sulla on niin suloinen poika ^^,

  Yllätykset on ihanan jännittäviä! dropsofadream@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Mun mielestä on mukavaa kun on pimeää ja tuulee. Mun mieleinen sää! Tulen hyvälle mielelle kun tuuli tuivertaa tukan pystyyn. Tykkään myös lumesta, mutta ei ihan vielä :)

  ooonavv@gmail.com

  VastaaPoista
 7. Tykkään lukea tällaisia postauksia bloggaajista. Onpas teillä ollut paljon lemmikkejä. Ois kiva kuulla lisää Sibeliuksesta. Sähän voisit tehdä vaikka gekkoaiheiset kynnet. :D Minäkin tykkään fantasialeffoista (ja kirjoista). Pirates Of The Caribbeanit on kyllä hauskoja (tai no se nelonen oli vähän plääh) ja Johnny Depp on ihana. ^^
  Mukana myös arvonnassa. yuenkynnet(ät)gmail.com

  VastaaPoista
 8. Mä niiiiiin tykkään sun blogista!
  Mukana riikka.jauhiaine@hotmail.com

  VastaaPoista
 9. Ihanan rehellinen postaus! Vaikutat todella mukavalta, tällaisia on ilo lukea :)
  Mukana myös arvonnassa.
  mari.79@windowslive.com

  VastaaPoista
 10. Ihanan postaus! Pakko sanoa myös, että tämänpäiväiset suuret valkeat lumihiutaleet tekivät iloiseksi! ;) nittanne(st)gmail.com

  VastaaPoista
 11. Oli paljon uutta infoa sinusta, mun mielestä on kiva lukea tämmöisiä faktajuttuja lempparibloggaajistani :)
  nails1820@gmail.com

  VastaaPoista
 12. Olipas kivoja faktoja :) Toivon kaikkea hyvää ja ihanaa sinulle!
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 13. Hah, suurin osa faktoista pätee minuunkin. Näitä oli hauska lukea, vähän kuin lukisi juttuja itsestään, mutta pienin eroin. Itsehän en myöskään voi kauhuleffoja katsella, koska omistan hyvin vilkkaan mielikuvituksen ja kiljahtelen välillä pelästyessäni kimakasti. :D

  Ihanaa joulun aikaa toivotellen,
  Sonja
  meikkimonsteri@ gmail .com

  VastaaPoista
 14. Oli todella mielenkiintoista lukea erilaisia faktoja sinusta! Ja jotenkin kirjoitustyylisi sai hymyn huulille, jatka samaan malliin :) wirvee@gmail.com

  VastaaPoista
 15. Freddie Mercuryn ääni ON kertakaikkisen paras <3 ja kaikenlainen fantasia on myös parasta :D tää blogi on myös aika paras.

  shamandalie3@hotmail.com

  VastaaPoista
 16. Tosi kiva postaus. :) Onnea!
  Kynsinauhatanssi@suomi24.fi

  VastaaPoista
 17. Nää "totuudet" on niin piristäviä :)

  mukana jännässä arvonnassa :)
  bikkenpilttuu@hotmail.com

  VastaaPoista
 18. Kivoja faktoja, joukossa oli paljon uusia:) En osallistu arvontaan, koska joku muu varmasti kaipaa kipeämmin jotain uutta kivaa mutta onnittelen synttäreiden johdosta tätäkin kautta <3

  VastaaPoista
 19. kiva blogi sulla.
  kikke at live.fi

  VastaaPoista
 20. Näitä faktapostauksia on kiva lukea! :)
  Mukana arvonnassa n.myllyla85@gmail.com
  Mukavaa päivää! :)

  VastaaPoista
 21. Miten tämä blogi on mennyt ohitse? Nyt hävettää! Postauksen perusteella vaikutat mukavalta tyypiltä. Selailin blogiasi taaksepäin, ja löysin upeita kynsiä! Liityin lukijaksi, ja ehdottomasti käyn blogisi läpi ajan kanssa. :)
  naerppae@gmail.com

  VastaaPoista
 22. Kiva postaus
  Mukana arvonnassa
  eekku80@netti.fi

  VastaaPoista
 23. Vaude, hyvää syntymäpäivää sekä sinulle että miehellesi! ♥ Huikeaa että teillä on sama synttäripäivä, vaikka varmasti aiheuttaa myös hankaluuksia :D Mutta hei, vielä kerran, paljon onnea! :)

  Arvontaankin osallistun ehdottomasti, eli sähköpostiosoite on nsurakka@gmail.com

  VastaaPoista
 24. Myöhästyneet onnittelut ja kiitokset mukavasta blogista! :) Täällä päässä pitkään seurannut, huonosti kommentoinut, pahoittelut siitä. :D janica.rosendahl(a)hotmail.com

  VastaaPoista
 25. Ihanaa faktatietoa! Freddie Mercury ja sillijuttua komppaan :)
  Arvonnassa mukana, täytyy kyllä mennä facen puolellekin tykkäämään, on sen verran kiva blogi. Hyvää Joulua!
  mussuha@gmail.com


  VastaaPoista
 26. Kiva postaus, on aina mukavaa saada tietää vähän lisää blogin kirjoittajasta! Hihkuin heti siskolle että en ole ainoa bloggaaja jolla on lisko, kun luin että teilläkin on leopardigekko :D Sun postaukset piristää aina päivää <3

  Fronsku@gmail.com

  VastaaPoista
 27. Tällaisia postauksia on kiva lukea! Ja kiva tietää vähän enemmän bloggaajasta, joka on kuitenkin vähän esikuvana itselle :)
  Jännittäen mukaan arvontaan: annamariakaroliina ' hotmail.com

  VastaaPoista
 28. No siinäpä vasta faktapläjäys! Kiitos siitä! Voin kuvitella, että diagnoosin saaminen helpottaa aina. Kaikkein pahinta on epätietoisuus. Kun itse tietää, että jokin on kropassa vialla, mutta lääkärit eivät löydä syytä - se on syvältä. Kaikkea hyvää jouluusi :) tramp[@]netti.fi

  VastaaPoista
 29. Hei oon niin samaa mieltä tuosta eksäjutusta. Siinähän on hyvässä lykyssä vuosikaudet opetellut tuntemaan toista läpikotaisin ja vaikka siitä nyt joku aspekti loppuisikin niin ei sen kaiken tarvitse mennä hukkaan! Kuinka helppoa on jutella sellaisen ihmisen kanssa jolle ei tarvitse selostaa aina alusta asti että kukas se Mikko nyt olikaan ja mistä sen tuntee, kun sehän tietää sen jo!

  Onnea näin pikkusen myöhässä! Perästä tullaan sitten huhtikuulla. Äiti sanoi kaupassa yhdelle sukulaistädille että Hanna täyttää keväällä 33 ja meinasin kyllä protestoida että enkä täytä. Mutta täytän kai mä sitten.

  hansikas@luukku.com

  VastaaPoista
 30. Sä sit olet niin hauska ja aito tyyppi! Loistava faktapläjäys :D

  johku_95(@)hotmail.com

  VastaaPoista
 31. Ihanan rehellisiä faktoja. :) Vaikutat hyvältä tyypiltä. :) Iloista joulun aikaa!
  leevilotta at luukku.com

  VastaaPoista
 32. Hauskaa, että teillä samana päivä synttärit :D Kiva postaus!
  tinkerbellsnaildiary@gmail.com

  VastaaPoista
 33. Olipa mielenkiintoinen törmätä tuohon epilepsiatyyppiin, lienenköhän vähän asperger kun tuli heti valtava tarve perehtyä lisää aiheeseen :)?
  enkelipeikko(@)gmail.com

  VastaaPoista
 34. Kivoja juttuja, ja mukava lukia sinusta enemmän. Usein myös haen inspistä täältä.
  tintti405@gmail.com

  VastaaPoista
 35. Ihana tuo 21. :D
  arvonnassa mukana dilenails(a)email.com

  VastaaPoista
 36. Näitä on aina kiva lukea! Mä niin ymmärrän tuon allergia-asian; meiän perheessä jokasella on eri allergia ja tutut monesti tuskailee asian kanssa :D
  theyellownails@gmail.com

  VastaaPoista
 37. Huomasin että meissä on todella paljon samaa! Esimerkiksi ukonilmanpelko ja astma! Hauska yhteensattuma! Olet todella hyvä kynsienlakkaaja/koristelija ja mukavantuntuinen ihminen! Arvonnassa mukana: essiluodes@luukku.com

  VastaaPoista
 38. Melkoisesti tarinaa,kaikki ei olut ennestään tuttua,mielenkiintoista tarinaa, olet melkoinen touhuaja😀

  VastaaPoista
 39. Melkoisesti tarinaa,kaikki ei olut ennestään tuttua,mielenkiintoista tarinaa, olet melkoinen touhuaja😀

  VastaaPoista
 40. Ootte vähän samanlaisia poikaystäväni kanssa, sillä tavalla, että vaikka hän on synynyt nykyisessä Hämeenlinnassa ja asunut siellä kauan, TPS on silti hänelle ykkönen :)

  jolannian@gmail.com

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!