tiistai 15. joulukuuta 2015

Joulukynnet-teemaviikko: Jouluvalot

Tämän päiväiset kynnet ovat kierrätysmateriaalia. Olen vastaavanlaiset tehnyt aikaisemminkin, ja niitä voit kurkistaa TÄSTÄ.

Tällä kertaa en löytänyt mistään kätköistäni pisaran muotoisia strasseja, joten sovelsin. Pohjana eilisten kynsien tapaan Essencen Wild White Ways ja mustat osiot ovat akryylimaalia. Hohdetta INM Northern Lights Hologram Top Coatilla. Käytän sekä Gold- että Silver-versiota ja varsinkin hopeinen on hyvä ja hienojakoinen korvike China Glazen Fairy Dustille.


Meillä kotona on jouluvaloja sekä koristeita maltillisesti. Tällä hetkellä vain kyntteliköt pojan huoneen ja työhuoneen ikkunoilla. Kuusi koristellaan yleensä kun joululoma alkaa tai 22.12. ja kuusi yleensä korjataan pois jo ennen Loppiaista. Kynttilät ja kyntteliköt kyllä palavat pidempään.
Kaveripiirissäni on melkoisia Jouluintoilijoita, jotka kyllä koristelevat sitten minunkin puolestani.
Samoin naapurissamme asustaa henkilöitä, jotka valaisevat koristeillaan ja valoillaan koko Hämeenlinnan.


Joulutunnelmaa haen leipomalla ja juomalla glögiä. Pipareita ja joulutorttuja paisteltiin viikonloppuna ja glögiä join litran verran. Tätä naputellessakin edessä höyryää mukillinen glögiä. Juon sekä vaaleaa, että tummaa glögiä ja  kyllä se perinteinen tumma on parempaa.
Itse en glögiä Jouluna terästä, sillä alkoholilla läträäminen ei mielestäni kuulu millään lailla lapsiperheen Joulun viettoon. Omassa lapsuudessani se kuului enkä halua omalle lapselleni sellaisia Joulumuistoja.
Eri asia pikkujouluissa ja muissa kekkereissä, joissa ei ole lapsivieraita.


Jouluvalot, ne mitä laitan kotiimme, ovat maltillisia yksivärisiä. Yleensä kirkkaita tai hennon sinisävyisiä. Värilliset tai sekaväriset sopivat tiettyihin paikkoihin, mutta kaikki värilliset ja vilkkuvat eivät löydä tietään meidän kotiimme. Eivätkä valovaijerit. Migreeni ja v*tutus pelkästä ajatuksestakin.


Miten teidän kotona koristellaan Jouluksi?


14 kommenttia:

 1. Nää kynnet on ihanat! <3 Meillä ei oo jouluvaloja, eikä joulukoristeita. Eikä joululaulut soi. Mutta glögiä juon kyllä litratolkulla... :D

  VastaaPoista
 2. Oi kun onkin ihanat kynnet, oikein jouluisen pirteät! :) <3 Mä yleensä koristelen kodin jo kuun vaihteessa, mutta tänä vuonna oli niin paljon kiirettä ja stressiä että koristeet jäi laittamatta. No, menee se näinkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä koristelen varmaan viikonloppuna hieman :)

   Poista
 3. Ihanat jouluvalot! :D
  Meillä on aina laitettu jouluvalot 1. adventtina ja poistetaan loppiaisena. Ikkunoissa on yksiväriset tähdet ja keittiössä kynttelikkö. Kynttilöitä kuluu koko pimeän ajan, joten niitä en laske niinkään jouluun liittyviksi. :) Kuusi tulee yleensä jos löytyy metsästä jokin nätti ja sopiva yksilö. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, oikea kuusi oliskin ihana pitkästä aikaa! :)

   Poista
 4. Ihana idea käyttää noita jouluvaloina, näyttää ihan oikeilta :)! Meillä täällä solussa on vaan pikkuinen tekojoulukuusi ikkunalaudalla mutta se on tainnut olla siinä vuoden ympäri. Joulu kirjoitetaan muuten pienellä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pisaran muotoiset olisivat sopineet vähän paremmin vielä, mutta tosiaan ne on jossain varmassa tallessa...

   Poista
 5. Mä näin nämä ehkä jossain.. instagramissa. Mielettömän hienot! Tosi hauskasti keksitty idea =)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!