keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Joulukynnet-teemaviikko: Tonttuvyöt

Tämän päiväiset kynnet ovat ehkä vähän jenkkityyliset, mutta lakka jota käytin, on se "juttu".

Here Today..Aragon Tomorrow Suede on IHANA. Mahtava. Upea. Paras. Ehdottomasti yksi ihanimmista lakoista, joita kokoelmastani löytyy. Olen myös pulittanut siitä enemmän kuin monesta muusta lakastani.
Lakka kuivuu mattapintaiseksi, kuten suede-lakoilla on tapana.


Halusin ihanan joulunvihreän värin kuitenkin hyvin esiin, joten lakkasin päälle INM Northern Lights Hologram Top Coatia ja sain kivan kiillon. Leimasin aksentiksi Born Pretty Storelta saadusta laatasta (BPL-032) joulukellon ja pariin kynteen väsäsin vyöt.


Uskoin ihan hurjan pitkään Joulupukkiin ja tonttuihin. Ja ajatuksenahan se on ihana, että tontut kurkkivat ikkunoista ja Korvatunturin Joulupukin koti on olemassa, jossa Pukki ja Muori häärivät.


Pappa asui meidän kanssa samassa kodissa ja  muistan kuinka Jouluisin Pappa teki sillimössön. (se oli ehkä jotain muuta, mutta muistan ajatelleeni, että "mössöä".) Pöydässä istuttiin niin, että minä istuin reunassa ikkunan vieressä ja edessäni oli sellainen ysärillä suosittu valkoinen "torni", jossa eri lokeroita ja lokerot täynnä jotain mössöjä. Silliä, tomaatti-sipuli-mössöä. Kurkkua. Suolakurkkua. Mössöjä.

Joka Joulu se kaivettiin esiin ja täytettiin mössöillä. Aikuiset ottivat snapseja, viiniä ja me saatiin veljen kanssa Pommacia. Saunottiin ja avattiin lahjat. Aikuiset ottivat lisää snapsia.
Vuosi vuodelta enemmän Joulu oli juhla, jota ne kovinkaan paljoa odottanut.
Veljen kanssa opittiin löytämään lahjakätköt ja veli aina laski etukäteen montako lahjaa kenellekin oli, yleensä hänelle yksi enemmän kuin minulle.

Itselle Joulu on nimenomaan rauhoittumisen aikaa. Hiljaisuutta, rentoutumista, oleilua ilman arkea. Valmistaudutaan vastaanottamaan uusi vuosi ja yritetään tehdä siitä kulunutta vuotta parempi.


Uskotko Sinä tonttuihin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!