tiistai 8. joulukuuta 2015

Tähän joku sopiva otsikko

Itsenäisyyspäivä oli ja meni, vietin sen pikkujoulukynsilläni ja tein "itsenäisyyspäiväkynnet". Itsenäisyyspäiväni kului työpaikalla perjantaisten pikkujoulujen jälkiä siivotessa. Kuutisenkymmentä kasvatusalan ammattilaista saman katon alla on huono yhdistelmä. Voin kertoa.


Saavuin siivouspuuhiin sunnuntaina puoli yhden jälkeen. Siivosin ensin luokkatilamme, jossa pidimme pienet etkot - pari siideriä ja meikkailua ja tukkahommia. Siellä oli suht siistiä, pari roskaa ja yksi pippelipilli ja pari korua, muuten iisi juttu.


Siirryin siitä varsinaiseen juhlatilaamme, jossa kekkerit olivat ja pelkkien roskien keräämiseen meni noin 40 minuuttia. Apujoukot saapuivat paikalle ja kiersimme siellä täällä tarkistamassa tiloja ja sitten aloitimme raivaamisen tasojen pyyhkimisellä, roskapussien ja tölkkien roudaamisella ja sitten oli vuorossa se mielenkiintoisin - lattian pesu. Ette voi uskoa miten monta punaviinipilkkua, olutlänttiä ja muita epämääräisiä tahroja ja jälkiä voikaan yksien bileiden jäljiltä löytyä! Ja aina vaan kun luulit, että nyt on on loppusuora, niin ehei - vielä löytyy lisää!


Saimme kuitenkin paikat kuntoon ja itse pikkujoulut olivatkin hyvin onnistuneet!

Kävin pikakampauksessa ennen juhlia ja lopputulos oli just mun näköinen! Vaikkakin toiveena oli "hillityt kiharat", niin olin tyytyväinen. Kampaus kesti seuraavankin päivän remuamisen oikein mainiosti!Itsenäisyyspäivä jatkui siivouksen jälkeen hautausmaareissulla. Kävin viemässä Veteraani-Pappani haudalle kynttilän, kuten joka vuosi muutenkin. Hauta sijaitsee aika lähellä kotiani ja vierailen siellä muutenkin, en vain juhlapäivinä. Pappa on ollut yksi elämäni merkittävimmistä ihmisistä ja koen olevani etuoikeutettu, että sain asua hänen kanssaan vauvasta asti aina siihen päivään asti kun hän menehtyi 85-vuotiaana.


Linnan Juhlia tietysti katsoin ja turha pukujuhla tai ei, mielestäni Itsenäisyyttä saa ja pitää juhlia. Olin aika väsynyt juhlia katsellessa, mutta kohokohtia ovat joka kerta kun veteraanit ja lotat saapuvat ensimmäisenä kättelyyn.
Vielä kun jälkäväen kenraali herra Adolf Ehrnrooth oli elossa ja asteli Linnaan ensimmäisenä, vollotimme äidin kanssa kilpaa. Itse itkin jo pelkästä kunnioituksesta.


Tämän vuoden kaunein puku oli mielestäni rouva Jenni Haukiolla. Oli hyvin virkistävää nähdä hänet ikäisensä näköisenä, upeassa meikissä ja kauniin värisessä puvussa. Ei todellakaan mikään seinäruusu!


Itsenäisyyspäiväkynnet sain aikaan kuivamarmoroimalla. Kynnet on tehty ihan superväsyneenä, nappasin sinisiä lakkoja kasan ja ne olivat muistaakseni Essien After School Boy Blazer ja Rock The Boat sekä OPIn Yodel Me On My Cell ja Essencen Wild White Ways. Saatan olla väärässäkin. Kuviointi on tuherrettu aikaan piCture pOlishin marmorointityökalua apuna käyttäen. Niin, ja päälle INM Northern Lights Hologram Top Coatia sävyssä Silver.


Mikä on Sinun mielestäsi parasta Suomessa?Finland - I Love You.

12 kommenttia:

 1. Tosi kaunis lakkaus <3 Mä katsoin myös Linnan juhlia ja koska oon tällainen pillittäjä, liikutuin veteraaneista ja lotista. Saamme kyllä olla kiitollisia itsenäisyydestä ja koko maapallon mittakaavassa varsin turvallisesta maastamme.
  Jenni oli tosi upea, mun muita suosikkeja oli Elli Haloo ja Tiina Lymi. Jenni on selvästi käynyt jonkun ammattilaisen pakeilla, takavuosien tanttatyylistä on tultu paljon eteenpäin.

  VastaaPoista
 2. Aivan huippu kauniit kynnet olet tehnyt ja vielä väsyneenä, ei onnistuis multa edes mega pirteenä! Mun mielestä oli kiva nähdä miten Sauli ja Jenni, molemmat arvostivat veteraaneja sekä lottia läsnäolollaan ja olihan se aika mahtavan liikuttavaa kun Veteraanin Iltahuuto kajahti ilmoille. Niiin ja sun kampaus on hurjan nätti myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista! :)

   Kyllä, ansaittua arvostusta!

   Poista
 3. Ohoh, millaiset pikkujoulun jälkimeiningit! Kuulostaa kyllä kaamealta, mutta ei ainakaan ole vaikeaa uskoa että edellisenä iltana myös tosiaan oli hauskaa :D Kynnet on muutes hirmuisen ihanat :) ♥

  VastaaPoista
 4. Älyttömän upeet kynnet ja kampaus♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkäsin kampauksesta todella paljon :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!