maanantai 15. helmikuuta 2016

Marmorointiteemaviikko: Raidat

Koska nyt päästiin teemaviikon makuun, niin tuupataan toinen heti perään!

Aiheena lempparikoristelutyylini, eli marmorointi! On se sitten vesimarmorointia tai kuivamarmorointia, niin tykkään yli kaiken. Hullun hommaa, moni sanoo, mutta minä tykkään. Kysäisin viestiketjussa, että "Olenko hullu vai tyhmä vai molempia, jos kiskaisen marmorointiteemaviikon?" Pauliina vastasi, että "Oot Kaisa. Meille muille se vois olla kauhistus." Ehkäpä niin.

Marmoroinnissa on monta eri elementtiä, jotka voivat mennä pieleen. Tällä viikolla mennään vähän yrityksen ja erehdyksen kautta. En ole marmoroinnissa mielestäni edelleenkään kovin hyvä, se on hankala laji. Mutta harjoitellaan! Luvassa siis sekä vesimarmorointeja että kuivamarmorointeja.

Minulta kuitenkin kysytään tasaisin väliajoin kysymyksiä marmoroinnista ja kokosin tähän alkuun vastauksia useimmin kysyttyihin kysymyksiin.

1. Millaista vettä käytät?
Tämä jakaa mielipiteitä. Jotkut käyttävät kylmää vettä, jotkut lämmintä, jotkut huoneenlämpöistä, jotkut keitettyä, jotkut akkuvettä...
Asun Hämeenlinnassa ja meillä täällä vesi on hyvälaatuista. Otan veden suoraan hanasta. Sellaista noin kädenlämpöistä. Annan sen joskus seisahtaa hetken, joskus en. Jos vesi on esimerkiksi kovin rautapitoista, se voinee vaikuttaa lakkojen leviämiseen, jolloin esim.akkuvesi tai pullovesi voi olla parempi. Kokeilun kautta!

2. Millaista astiaa käytät?
Tällä hetkellä käytössäni on vanha vanukaspurkki (sellainen isohko tuplasuklaavanukas). Siihen mahtuu useampikin sormi kerrallaan kastautumaan, jos tarvis. Perusjogurttipurkki on hyvä tai muu muki. Jos astia on kovin iso, niin lakkaakin kuluu melko lailla enemmän. Minua ärsyttää jotkut videot, joissa tiputetaan parit tipat lakkaa mukiin ja ruvetaan tekemään kuviota. Se näyttää suttuiselta puuhalta. Toki niinkin kuvioita muodostuu, mutta itse koen helpoimmaksi, että lakka menee reunoihin asti, jää kiinni ja siten kuvioitikin on helpompaa kun lakka ei lähde karkuun veden pinnalla.

3. Millä teet kuviot?
Käytän hammastikkua tai piCture pOlishin marmorointityökalua. Pinnan putsaamiseen käytän vanupuikkoa.

4. Millä suojaat kynsinauhat?!
Käytän Glisten&Glow CTRL-ALT-DEL Latex Barrier-lateksia, joka on nestemäistä. Sen etuina on nopea kuivuminen, helppo poistaminen ja sopivan kokoinen suti. Lisäsi pullossa on kiitettävän paljon tavaraa. Samaa tököttiä käytän apuna liukuvärien tekemisessä.
Ennen latekseihin tutustumista käytin suojana teippiä, joka myös ajaa asiansa, jos lateksia ei ole saatavilla. Suosittelen suojaamista kaikille, sillä vesimarmorointi on sellaista hommaa, joka kyllä sotkee. Suojaaminen vähentää sotkujen siivoamista ja täten myös kynsinauhojen kuivumista, kun ei tarvitse niin paljon puljata poistoaineen kanssa. Suojaaminen kannattaa myös ulottaa tarpeeksi pitkälle, riippuen kuinka syvälle veteen sormesi kastat.

5. Mitkä lakat toimii marmoroinnissa?!
Omien kokemusteni perusteella cremet toimivat parhaiten. Merkki ei ole niinkään oleellinen vaan lakan koostumus. Poikani (kyllä, myös hän marmoroi!) on tosin onnistunut marmoroinnissa myös tekstuuri- ja glitterlakoilla. Kuun asento ja lakkahaltijoiden suosio ovat merkittävässä osassa tässä hommassa.

TÄSTÄ pääset kurkkaamaan yhden tavan miten teen marmorointia sekä joitakin hyväksi havaittuja vinkkejä. (joukossa epämääräistä höpinää, älä niistä välitä)


Mutta pidemmittä puheitta, siirtykäämme kynsien pariin!
Teemaviikon aloittaa helppo marmorointi. Helppo siitä syystä, että kuviointia ei tarvitse tehdä lainkaan. Tähän tapaan riittää se, että saa lakoista tehtyä häränsilmän pintaan, johon kastaa kynnet.


Raitakynnet syntyvät siis suht helposti, eikä tarvitse murehtia kuvioiden symmetrisyyttä. Marmoroinnissa minua ehkä eniten viehättää se väriyhdistelmien loputon määrä sekä se, että aina tulee erilaista. Vaikka kuinka tekisi ja harjoittelisi, niin aina tulee erilaiset.


Lakkaan aina marmoroinnin alle valkoisen lakan, jolloin värit tulevat paremmin esiin ja erottuvat kirkkaammin. Valkoisen lakan voi jää alta poiskin, mutta lopputulos ei ole tosiaan niin kirkas. Marmoroinnissa lakkaa tulee vain se yksi kerros, jolloin aluslakka on kyllä suositeltava lisä.


Tässä marmoroinnissa lakkoina oli Essien lakat After School Boy Blazer, Mojito Madness, Parka Perfect ja Mint Candy Apple. Hyviä cremejä, jotka toimivat.Miltä teemaviikko kuulostaa? Kiinnostaako marmorointi?

Kivaa alkavaa viikkoa!

7 kommenttia:

 1. Oikein hyvä teemaviikko ja hyviä vinkkejä. Ja tietenkin todella ihanat kynnet taas 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! =) Lempparikoristelujuttu, niin mielellään kirjoittelee :)

   Poista
 2. Oi, tästä tulee hyvä teemaviikko! Ihanat kynnet! Pitääkin joskus kokeilla "kuviotonta" marmorointia.
  "...eikä tarvitse murehtia kuvioiden symmetrisyyttä." Öh, pitääkö niiden olla symmetriset? :D Minä aina sanon, että kun tekee vesimarmorointia, saa just sellaiset kynnet kuin sattuu tulemaan :D
  Minä pidän juomaveden 0,5l:n pulloissa, sillä tarkkailen juotavan veden määrää, ja näin se on helpompaa. Marmorointiin käytän sitä pullossa hetken seisonutta vettä, ja se toimii ihan hyvin. On minulla tislattua vettäkin (akkuvettä), mutta sillä en saanut marmorointeja onnistumaan. Tosin sitä mä olen kokeillut vain kerran, joten saattoihan kuu, tähdet ja auringonpilkutkin olla pielessä juuri silloin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, ei tarvitse olla symmetriset! :D Itse vain haluan joskus kuvioiden mahdollisimman paljon toistensa kaltaiset joka kynnessä, mutta harvoinpa tuo onnistuu :D

   Kiva kuulla, että teemaviikko on mieluinen! :)

   Tässä harrastuksessa aina on jotkut kynsijumalat vetäneet jostain herneet nokkaan, niitä täytyy vaan koittaa parhaansa mukaan harhauttaa ;)

   Poista
  2. Olisi kiva tietää, millaisilla uhrilahjoilla niitä kynsijumalia saisi lepyteltyä :D Tosin sillä ei juuri nyt ole niin paljoa merkitystä, sillä kolme kynttä katkesi ja lyhensin sitten kaikki ja nää on niin onnettomat nysät eikä mua huvita edes lakata mitenkään saati marmoroida tai muuta isompaa ja valivaliuliuli :P

   Poista

Kiitos kommentistasi!