keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Marmorointiteemaviikko: Tee-se-itse-decalit

Kynsien koristelussa vain mielikuvitus on rajana. Tässä hommassa konsteja on yhtä monta kuin tekijöitäkin ja vähän päälle.
Tänään kokeilussa itse tehdyt siirtokuvat.


Tähänkin on varmasti sata eri tapaa, mutta itse tein näin:

Valitsin neljä eri lakkaa; China Glaze Solar Power (joka muistihäiriöni takia puuttuu kokonaan kuvista), piCture pOlish Totes ja Mad Mageta sekä KoneHelsingin musta lakka. Lakkasin minigrip-pussin päälle lakoilla raidat vierekkäin ja sitten piCture pOlishin marmorointityökalulla tein kuviointia. Annoin kuivua hyvän tovin. Tai tarkoitus oli antaa kuivahtaa vain sen verran, että saan kuvion irti, mutta tämä toimitus venähti yön yli seuraavaan päivään. Pelkäsin jo, että kuvio on liian kuiva ja murtuu, mutta sain sen pinsettien avulla kuitenkin irroitettua. Olen nähnyt joidenkin lakkaavan kuvioinnin päälle vielä päällyslakkaa ja sitten annetaan kuivua, mutta itse jätin sen nyt väliin.


Lakkasin kaikkiin kynsiin valkoista Essencen Wild White Ways-lakkaa, jonka päälle sitten siirsin siirtokuvani keskisormiin ja nimettömiin. Painelin kevyesti kiinni tahmeaan lakkaan ja erityisesti reunoista. Ylijäämät oli helppo painella kynsinauhan työntimellä irti ja loput siistin siveltimellä ja kynsilakanpoistoaineella. Päälle kerros päällyslakkaa. Muut kynnet jätin valkoiseksi ja lisäsin koristeeksi yksinkertaiset mustat tähdet.


Siirtokuvin tekeminen on yllättävän helppoa puuhaa, kun vaan uskaltaa kokeilla!
Tein kesällä varpaiden kynsiin marmoroinnit ottamalla veden pinnasta kuvion leimasimeen ja ajattelin vielä tällä viikolla koristella varpaiden kynnet uudelleen samalla tekniikalla. Saas nähdä onko blogiin asti kerrottavaa moisesta operaatiosta...Kivaa keskiviikkoa!

10 kommenttia:

 1. Onpa mahtavat! :) ♥ Mä olen kerran tehnyt tällaisia siirtokuvia kuivamarmoiden, mutta koko projekti meni kyllä niin pilalle kuin mennä vaan voi :D Pitäisi ehkä ottaa härkää sarvista ja kokeilla taas uudestaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyl monta elementtiä, jotka voi mennä pieleen :D

   Poista
 2. Nää on tosi hienot! Mä en ole saanut noita itse tehtyjä decaleita koskaan kynnelle kiitettävällä tavalla. Ne aina jotenkin repsottaa reunoilta tai jotain =)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!