sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Nakusunnuntai

Sunnuntaisin käyn äitini kanssa uimassa. Kloorivesi tekee melkoista tuhoa lakkauksilleni, vaikka olis millainen taikakerros päällyslakkaa. Aina joku reuna alkaa repsottaa. Tänään lähdin hallille kahden aluslakkakerroksen voimin ja toivoin, että kotiin tullessa olisi jotain lakattavaa jäljellä. Toiveeni onneksi toteutui ja kynteni ovat edelleen kunnossa.

Olen välillä todella laiska rasvaamaan käsiäni ja kynsinauhojani ja sitten se kyllä näkyy. Yöksi rasvaan aina käteni, mutta pitkin päivää voisin enemmän aktivoitua, niin teillä lukijoillakin voisi olla mukavampaa katsella kuvia, joissa ei ole ihan koppuraiset kätöset.. Käsienhoitorutiinini vaihtelevat ja käyttämäni tuotteet myös.
Yleensä siihen kuuluu kuorinta, kynsinauhojen poisto/työntely, viilaus ja buffaus tarvittaessa sekä rasvaus ja öljyäminen.

Kuorinta-aineena olen käyttänyt vaihtelevasti kaikkea. Pitkään oli PartyLiten kuorinta, joka ei ollut liian karkea. Nyt olen tehnyt ihan kotikonstein itse kuorinta-ainetta sekoittamalla sokeria, öljyä ja vähän sitruunamehua. Pienikin määrä on riittoisaa ja ainekset löytyvät joka kodista. Kuorinnan jälkeen pesen kädet miedolla saippualla, kuivaan hyvin ja rasvaan heti. Kun rasva on huolella imeytynyt, öljyän kynsinauhat ja kevyesti työnnän niitä taaksepäin. Jos jostain syystä on kasvanut kynnen päälle, niin käytän poistoainetta, yleensä Nfu Oh, joka on nyt ihan loppusuoralla. Kääk!


Käteni näyttävät aivan rapukäsiltä! Ei hätää, kuorinta ei ole ihan noin voimakas ja käsien väri johtuu vessamme valaistuksesta  - kotikutoista kuorintaa voi siis huoletta kokeilla!


Kynsipetini ovat hyvin eri pituiset kynsissäni. Se aiheuttaa joskus päänvaivaa viilatessa kun haluaisin edes yrittää luoda illuusion siitä, että kynteni ovat suunnilleen samaa mittaa keskenään. Etusormen kynsipeti on töpö, kun taas nimettömässä ihan selvästi suhteessa muita pidempi.


Kaiken kaikkiaan olen kynsiini ihan tyytyväinen; ne eivät kauheasti lohkeile ja kasvavat ihan kivaa tahtia. Töiden takia pidän ne maltillisen pituisena, mutta en laittaisi pahitteeksi pidempiäkään kynsiä. Kesäisin kynteni ottavatkin aikamoisen spurtin, kun ei ole liiemmin mitään haittatekijöitä.
Värjäytymiä ei ole ja pinta on tasainen.  Senkin takia voi huoletta joskus nakuilla tai olla pelkällä aluslakalla, kun kynnet eivät huuda keltaisina. Niiden peitteenä on kuitenkin ollut noin viisitoista vuotta päivittäin lakkaa, joten olen tyytyväinen.


Miten Sinun viikonloppusi on sujunut? 


Enjoying a naked Sunday.

4 kommenttia:

 1. Onpa ihanaa katsella kuvia kauniista ja hyvin hoidetuista käsistä ja kynsistä, ei voi kuin ihastella :) Itse olen melkoisen pakkomielteinen omien käsien hoitamisen suhteen, ja yleiskuntoon olenkin ihan tyytyväinen. Välillä tosin kynsi kellertää inhasti lakkailujen takia, mutta nyt ei ole hetkeen ollut sitäkään ongelmaa onneksi. Mullakin on muutes erimittaiset kynsipedit, ai että se on ärsyttävää! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ON ärsyttävää! Sulla on tosi kauniissa kunnossa kädet aina!!

   Poista
 2. Ihanan siistin näköiset kynnet sulla nakunakin. Tiedän tunteen kun kynsipedit on eri mittaset. Saa välillä oikein urakalla miettiä millä mittarilla kyntensä saman mittaisiksi viilaisi :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!