maanantai 1. helmikuuta 2016

Neonswirls

 Niiiisk. Nokka vuotaa.
Köhhhhh. Yskittää edelleen.
Tilanne ei kuitenkaan ole niin paha kuin se voisi olla. Perheeseemme ei ole vielä saapunut se flunssista pahin - miesflunssa, manflu. Auta armias kun se saapuu. Sitten ollaan nilkkoja myöten suossa.


Mieheni on takuuvarmasti jollain teflonilla pinnoitettu yksilö, tuohon ruhoon ei mikään pöpö tartu eikä iske. Siinä missä itse (ja poikammekin) olen noin kymmenkunta kertaa vuodessa jonkin sortin hyppykupan kourissa, mieheni sairastaa kerran vuodessa. Kunnolla. Hänen sairastelunsa alkaa aina samalla lailla. Aivastelua. Lisääntyvää aivastelua. Muutamaa tuntia myöhemmin niiskutusta ja lisää aivastelua. Naama turpoaa, silmät lurpattavat. Koko mies tärisee. Melkein itkee, mutta ei voi, koska on mies. Kuume nousee. Ei sellainen "vähän lämpöä", vaan samantien sinne rohkeasti 39 tietämille. Muutamaa tuntia myöhemmin mies makaa kalpeana, tutisten, sanaakaan sanomatta. Saattaa pyytää juotavaa ja mietin tilaanko ambulanssin vai suoraan ruumisauton. Yön pohdin jo etten tiedä missä meillä on henkivakuutukset ja koska on seuraava auton huolto. Mies ei taatusti ole niitä enää seuraavana päivänä keskuudessamme kertomassa. Mies itse rukoilee yön aikana, että tulis kuolo ja korjais pois.


Meidän perheessä miesflunssa kehittyy muutamassa tunnissa oikeasti sellaiseksi pelottavaksi sairaudeksi. Ei mikään pikkulenssu. Mutta se on siitä erikoista, että se kehittyy nopeasti, lamauttaa koko perheen ja saattaa olla jo päivässä, parissa TÄYSIN ohi. Ei mitään jälkiniiskutusta, ei mitään. Se vain katoaa.
Olen ollut mieheni kanssa kohta 13 vuotta yhdessä ja tämä tapahtuu kerran vuodessa. Kaksi kertaa vuodessa on jo mieletön tilastoharha, josta saisi veikkaukselta hyvällä kertoimella paljon rahaa.

Itse haluaisin sairastaa juuri noin. Kertarykäyksellä, kuolemaa peläten ja sitten olisikin loppuvuosi aikaa olla freesi. Why can´t I get a manflu!?Siinä on toki se puoli, että miesflunssan aikana passauttamisen määrä multiploituu ihan järkyttäviin mittakaavoihin. Siis oikeasti. Kaikkea pitää tuoda nenän eteen. Mehua, ruokaa, kaukosäädin. Suihkuun pitää suunnilleen taluttaa, jalkoja hieroa, selkää rapsuttaa. Lisää mehua, santsisetti ruokaa. Telkusta katsotaan vain miehen lemppariohjelmia. Tietty.

Tämä kaikki kerran vuodessa suotakoon.


Tähän köhimisen lomaan halusin saada itselle piristystä. Tein PipeDreamPolishin A Night In Vegas-kokoelman ihanilla lakoilla neon-pyöreitä. Nopeaa puuhaa. Jokaisesta kynnestä tulee erilainen. Käytin työvälineenä piCture pOlishin marmorointityökalua, jossa on kätevä ohut kärki.

Mattasin toisen käden kynnet ja kysäisin miehen mielipidettä ja hän oli sitä mieltä, että kirkas pinta on parempi. Ja ehkäpä tosiaan näihin kirkkaisiin väreihin se kiiltävä pinta sopii paremmin. Lisäsin vielä muutamien kuvien ottamisen jälkeen  INM Northern Lights Hologram Top Coatia sävyssä Silver.


Värikästä maanantaita!

20 kommenttia:

 1. Huih sentään mikä miesflunssa! Mutta mä olen kyllä samantyyppinen kuin sinä, että koko syys-kevätkauden saa pelätä seuraavan nurkan takaa tarttuvaa pöpöä, ja välillä niiskutan koko talven läpeensä. Eli kyllä se yksi karmiva tauti kelpaisi tännekin, jos muuten saisi olla terve!

  Mutta ai vitsit kun onkaan ihanat kynnet, niin piristävät <3 Pikaisia paranemisia sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä se tästä taas iloksi muuttuu jossain vaiheessa! :)

   Poista
 2. Tuo etusormi on kertakaikkisen huumaava! Ihanat! Pikaista parantummista.

  VastaaPoista
 3. Ihanat ihanat ihanat kynnet!! Upeat!
  Minä sairastin flunssan monta kertaa vuodessa syksyyn -13 saakka. Silloin kyllästyin, ja päätin, että tähän on löydettävä jokin ratkaisu! Aloin syödä C-vitamiinia purkista, pahimpina flunssakausina reilusti. Sen jälkeen on ollut yksi flunssa vuodessa, viimeisin oli joulukuussa -14, eli reilu vuosi sitten. Paljostako vetoa, että nyt kun kehuin, niin viimeistään huomisiltana nousee kuume...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisään vielä, että flunssassa ikävintä on se, että mulle tulee huono olo jo pienestäkin lämmönnoususta. Kun normaalilämpö on 36,4 niin jo 37 saa minut kaipaamaan sänkyä. Sairaslomaa ei saa, koska 37 ei ole kuume.

   Poista
  2. Mulla sama juttu! Normilämpö on nippanappa 36 ja kaikki sen yli lamaannuttaa. Nyt oli korkeimmillaan 38,6. Aika tööt, voin sanoa. Mulla on kaikki mahdolliset vitamiinit käytössä, josksu auttaa, joskus ei. Nyt onneksi jo parempaan suuntaan menossa!! :)

   Poista
 4. Aivan mahtavan hienot kynnet. Jos muuten on vähän harmaata, niin ainakin on väriä elämässä:) Tsemppiä!

  VastaaPoista
 5. Kyllä näillä lähtee kaikki taudit ja piristyy, aivan ihanan raikkaat ja hienot!

  VastaaPoista
 6. Tosi kivannäköiset kynnet!!

  Mun miesystävä tais vähän pahastua koko manflusta, kun näytin youtube-videon hän ollessaan flunssassa tammikuussa... Nyt kun itse tein oikeasti kuolemaa vatsataudissa, niin olin havaitsevani vähän kostonhenkeä. o_O

  VastaaPoista
 7. Voi miten ihanan värikkäät :)

  VastaaPoista
 8. Ihanan pirtee lakkaus :)! Tollanen kerran vuodessa sairastaminen olis kyllä kivaa :D. Mä oon tosi usein kipeenä ku tuun pienestäkin tuulesta/vedosta samantien flunssaan ja yleensä vielä korvatulehdus siihen päälle.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!