lauantai 20. helmikuuta 2016

TEE ITSELLESI KYNNET-pikakoulutus

Olen tämän harrastuksen kanssa kokeillut monia juttuja. Kuitenkin aina omille (ja kavereiden) luonnonkynsille. Muutama vuosi sitten alkoi kuitenkin kyteä ajatus, että olisin jossain vaiheessa käynyt geelikynsikurssin. Hautasin ajatuksen kuitenkin, että jos sitten joskus.

Olin lokakuussa Helsingissä jo perinteeksi muodostuneilla I Love Me-messuilla. Poikkesimme silloin samalla CesarsShopissa. Kysyin Sadulta, että koska hän olisi järjestämässä seuraavaa kurssia, että jos vihdoin ja viimein sinne itseni sitten tuuppaisin. Tunnen heitä, ketkä ovat itseoppineita, kuka mitäkin kautta, mutta en itse luota itseeni niin paljon, että YouTube olisi paras opettaja tällaisessa asiassa. Halusin saada varmaa tietoa, oikeita asioita, oikeita välineitä. Ihan vaan, ettei tekisi kynsilleen mitään peruuttamatonta!


Asia jäi muhimaan ja sitten sainkin tiedon, että seuraava kurssi järjestettäisiin maaliskuussa. Onnekseni kävi sitten vielä sellainen tuuri, että tuli mahdollisuus vielä aikaisempaan ajankohtaan ja olin siis kurssilla nyt viikonloppuna.

Lähdin matkaan lauantaiaamuna ja monen mutkan ja hermojen menetyksen jälkeen pääsin vihdoin Hämeenlinnasta Helsinkiin. Matkalle mahtui aukeamattomia junan ovia, liian aikaisin laiturista starttaavia junia (Kyllä, VR voi nähtävästi myös olla myöhästymisen lisäksi etuajassa!?) ja stressiä, kiirettä ja harmistusta. Kannattipa ostaa etukäteen säästölippu, joka sitten jäi käyttämättä. Jei.
No mutta, pääsin kuitenkin Helsinkiin asti sitten lopulta ja olin Cesarsilla 8.50, kurssin alkaessa klo 9. Eli ajoissa!


Cesarsin tilat ovat mukavat ja meidän pienelle kurssiporukalle tilaa oli sopivasti. Hyvin mahduttiin kaikki tekemään hommamme ja Satu hääri ympärillämme.


Aloitimme esittelykierroksella, juttelimme itsestämme ja taustastamme ja porukkamme oli kyllä mukava ja rento. Päivä oli senkin takia heti parempaan suuntaan menossa aamun kaaoksen jälkeen ja junaharmit unohtuivat kyllä nopsaan. 
Satu kertoi omaa taustaansa kynsihommien saralla ja oli mukava kuulla miten hän oli alalle päätynyt ja noin muutenkin. Tykkään tarinoinnista ja jutustelu loi mukavaa fiilistä.

Oma lähtötilanteeni hommaan oli tämän alla näkyvän kuvan mukainen. Muutamaa päivää aikaisemmin useampi kulma napsui ja kiskaisin kynnet lyhyeksi. Ja se ei haitannut, koska tiesin olevani tulossa kurssille.

Ja ei hätää, minulla ei ole keltatautia ja kynteni eivät ole värjääntyneet - kamerani nappasi kaikki keltaiset sävyt juuri tietysti tähän kuvaan, kuinkas muuten!


Etenimme kurssilla mukavasti vaihe kerrallaan. Satu näytti ja kertoi ja sitten me kokeilimme perässä. Sitten taas seuraavan vaiheen demo ja itse tehtiin perässä. Koin, että se oli hyvä tapa, sillä siinä ehti rauhassa tehdä yhden asian kerrallaan eikä ollut painetta muistaa mitä pitikään seuraavaksi. Toki Satu auttoi koko ajan ja neuvoi ja tsemppasi, eli sai edetä omaan tahtiin. Meidän porukka oli kyllä melkoisen saman tahtinen ja homma eteni suht soljuvasti.Kurssilla tehtiin siis geelikynnet tippien avulla. Houkutuksena oli jättää teräväkärkiset ja pitkät, mutta järki sanoi ei ja Satukin olisi varmasti sanonut ei :D Näistä terävistä sai kuitenkin näppärästi tippileikkureilla sitä muotoa lähelle mitä halusinkin ja otin vielä sitten jonkin verran pituudesta pois. Minulla on ollut omat kynnetkin todella pitkässä pituudessa, joten pituus ei häiritse minua, mutta käytännön syistä niitä tulen vähän lyhentämään. Kunhan nyt ensin vähän nautiskelen näistä pidemmistä..!

Otin vaiheista kuvia, mutta ihan kaikkia en liitä tähän, koska kuvia on muutenkin paljon. Näissä kuitenkin näkyy eri vaiheita ja miten kynnen muoto muuttuu ja mitä pinnalle tapahtuu.


Ja vaikka kuinka jännitin, että osanko vaiko en, niin kyllä vain sain kynnet tehtyä ja siihen nähden, että tein moiset ihan ensimmäistä kertaa ikinä, olen hyvin tyytyväinen. Kynsistä ei tullut valtavia palleroita tai epämuodostuneita. Pituus on itselleni ok ja toki muotoa olisi voinut puljata vaikka ja kuinka, mutta nyt ensimmäiseksi kerraksi, sanoisin että not bad at all.


Taisin olla kurssin ilmakuplamestari, mutta ne eivät jääneet näkyviin mitenkään lakatessa.
Satu sanoi, että lakkaaminen ylipäätänsä tuntuisi erilaiselta geelin päälle ja kokeilinkin sitä heti paikan päällä. Valitsin testereiden joukosta piCture pOlishin Revenge-lakan, joka on kyllä hyvin, hyvin kaunis. Ja kyllä, lakkauskokemus oli mielestäni hyvin erilainen. Lakka liukui kuin itsestään kynnen pinnalle. Ah!


Muidenkin kurssilaisten kynnet olivat hyvin onnistuneet, tykkäsin kaikista. Josefiinalle tehtiin tällaiset ihanuudet: .Hän vielä lakkasi ne MoYoun mustalla lakalla ja niistä tuli kauniit, kun lakka mattaantui. Mattamustilla kynsillä ei voi mennä kovin pieleen.


Ja Johanna kruunasi onnistuneet kyntensä herkällä Bardot´lla:
Olen suht tyytyväinen kynsien muotoon. Ja nyt kun ahkerasti harjoittelee, niin siinähän sitä sitten vaan kehittyy ja kehittyy lisää.


Jos sinä haluat kokeilla geelikynsien tekemistä, niin suosittelen kurssia. Siinä saa heti vastaukset ja neuvot ja opastuksen, varmemmin kuin niistä YouTube-videoista.
Satu sanoi suoraan, jos joku asia meinasi mennä päin prinkkalaa ja se on pelkästään hyvä asia. CesarsShopin sivuilta, Koulutus-kohdasta löydät tiedon seuraavista kursseista ja Sadulle voi soittaa ja kysyä. Sivuilta löydät myös aloituspaketit, joissa on lueteltu mitä mikäkin paketti sisältää. Tarvikkeita löytyy myös toki yksittäisinä, kuten muitakin tuotteita. 

Itselläni on nyt setti tuossa odottamassa, että kotiläksyksi saatu toinen käsi tehtäisiin valmiiksi. Kurssin aikana ehtii siis tehdä toiseen käteen kynnet, loput jäävät kotona tehtäväksi.
Siinäpä onkin sitten ärräpäillä vaarana lentää, kun teen vasemmalla kädellä oikeaan käteen kynnet, mutta täytyy ottaa harjoituksen kautta ja tekee vaan hyvää hermoille?Kurssipäivä oli mukava ja onnistunut. Näin myös muutamia blogien ja Instagramin maailmasta tuttuja naamoja, se on aina hauska juttu. Shoppailujakin tuli tehtyä, niistä sitten omassa julkaisussaan. Päivän päätteeksi treffasin vielä Pauliinan, kävimme syömässä, vaihdoimme kuulumiset ja haahuilimme.

Kotimatkakin meinasi alkaa junakatastrofilla, kun menimme laiturille, josta junan piti lähteä ja siinäpäs ei ollutkaan junaa. Tuli ilmoitus, että lähtee toiselta laiturilta. Sieltä löytyi juna, jonka kyljessä oli kyllä ihan eri merkinnät kuin lipussa. Mukavat konduktöörit kyllä sitten kehottivat, että tuu kyytiin vaan, niin pääset kotiin. He ja heidän pöhköt juttunsa ja iloinen asenne iltamyöhään on syy siihen, etten vihaa VR:ää ihan niin paljon enää juuri nyt. Ja ne tekstitkin sitten vaihtuivat kyllä siihen junan kylkeen.

 
Mitä mieltä olet näistä kynsistä?
Oletko Sinä joskus tehnyt geeli- tai akryylikynsiä?

(Kurssipäiväni tiimoilta yhteistyössä CesarsShopin kanssa.
Kuitenkin esitetyt mielipiteet ovat omiani, eivätkä maksettuja mainoksia tai välttämättä edusta CesarsShopin kantaa.
Linkit ovat teidän avuksenne, en hyödy niiden klikkailuista mitenkään.)

23 kommenttia:

 1. Oih, todella mielenkiintoinen postaus, ja todella onnistuneet kynnet ♥ Itseäni houkuttaisi niin paljon lähteä kokeilemaan geelikynsiä, mutta ehkä mielummin käyn ensin jossain tuon kysnikurssin, ennen kuin teen yhtään mitään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäsit :)
   Juu, oma mielipiteeni on, että kurssi on hyvä asia. Sisälsi paljon sellaista nippelitietoa, mitä ei voi saada keskustelupalstoilta :D

   Poista
 2. Omalla tavallaan geelit houkuttaisivat, mutta kun olen kokeillut geelejä ja akryylejä, tipeillä ja ilman, eivätkä ne minulla pysy, niin mitä suotta rahojaan tuhlaamaan. Ensin tehtiin oman kynnen geelaus, ja kun ne lähtivät irtoamaan jo parin päivän kuluttua, tehtiin "takuuseen" uudet, akryylit, ja sama juttu. Myöhemmin otin pikkujouluristeilyä varten lyhyisiin kynsiin tipeillä geelit, ja ne olivat tosiaan sen reissun ajan bilekynnet. Muutamassa päivässä alkoivat tipit karista ja geeli irtoilla. Että se siitä sitten :D Ja kaikki nämä kokeilut tehtiin ihan ammattilaisten toimesta. Tosn viimeisimmästäkin kerrasta on varmaan se 10 vuotta aikaa, ja luultavasti aineet on kehittyneet sinä aikana, että voisivat nyt pysyäkin.

  VastaaPoista
 3. Onpa hyvänmalliset, saisinkohan itsekään noin hyvää jälkeä aikaan :) ihanalta näyttävät lakattuina :) kävisin kurssin jos asuisin lähempänä. Ehdottomasti opastuksen alla, en ikinä alkaisi itse kotona opettelemaan youtube -videoiden kanssa enkä antaisi kenenkään räpeltäjän tehdä omia kynsiä vaan ihan kouluttautuneen ammattilaisen. Sama juttu hiustenleikkuussa, mielelläni maksan sille parturille enkä tee itse .)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Hiuksia olen itse värjännyt, mutta vaativammat värjäykset ja leikkuut ja muut jätän ammattilaiselle.

   Poista
  2. Minä värjään ja leikkaankin itse, luonnonkiharat, niin se ei oo niin justiinsa onko tasainen leikkausjälki :D

   Poista
 4. Kääk, en ikinä sais tehtyä itelle kynsiä vaikka kynsikoulutuksen olenkin käynyt :D toisillekin tehdessä tarvin koko ajan kahta kättä. Respect siis sulle ja vaadin raporttia sit siitäkin, miten onnistuu se oikea käsi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Oikean käden kynnet tein tänään ja kyllä ne ihan onnistuivat, vaikka kovasti jännitin tekemistä. Aikaakaan ei kulunut niin paljon kuin olin ajatellut. Toivottavasti ovat vielä aamulla kunnossa :D Kuvia tulee kyllä niistäkin tekeleistä :)

   Poista
 5. Upeat kynnet tuli! Tosi kivan mallisetkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paula! :)
   Lyhensin näitä tänään hieman, mutta jätin pituutta edelleen :)

   Poista
 6. Kuulostaa tosi kivalta koulutukselta :) Muoto ja kaikki on tosi onnistuneen näköistä, hyvin oot tehnyt :)

  VastaaPoista
 7. Tosi hyvin onnistuneet kynnet! Mä mietin ennen blogin alottamista geelikynsien ottoa, mut mä en jaksais sitä huollattamista ja sen kauheeta hintaa :D Itse en niitä varmasti pystyisi (enkä kyllä jaksaisi :D) tekemään selkäongelmien takia.

  VastaaPoista
 8. Oi, nää on vielä upeammat kuvissa! Kyllä sait tosi hyvää jälkeä aikaan :)

  VastaaPoista
 9. Tsemppiä! Siitä se kynsien teko lähtee! Tosi nätit oot ekoiksi saanut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! :)
   Harjoittelua.. harjoittelua...

   Poista

Kiitos kommentistasi!