sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Ohi aiheen: It´s all about the hair

 
Hiukset, tuo toistaiseksi omassa päässäni oleva uusiutuva luonnonvara. Niin kauan kun se tässä päässä kasvaa, niin kauan aion sen kanssa kikkailla.
Hiukseni ovat vuosien saatossa olleet eri pituuksissa ja eri väreissä. Juuri tässä yhtenä päivänä kaverin kanssa jutellessa totesin, että kaikki muut värit ovatkin olleet, paitsi oranssi, keltainen ja musta.
 
Kampaaja voi olla pahin painajaisesi tai paras ystäväsi. Olen itse välttynyt tukkakatastrofeilta, mutta tiedän heitä, kenellä on hiukset napsuneet poikki epäonnisen permanentin jäljiltä tai väri onkin ollut pissan värinen sen "ihanan auringon paahtaman sävyn" tilalla.
Oma luottokampaajani päätti vaihtaa alaa ja olin hätää kärsimässä. Kenen käsiin luotan hiukseni? Kävin sen jälkeen melko pitkään samassa paikassa (perheen miesväki käy siellä nyt myös jo ties monettako vuotta putkeen), silloin kun kävin. Usein miten sitten tuunasin itse hiuksiani, ainakin värin puolesta. Väreinä oli viime vuoden puolella hyvin usein My Little Pony-tukka. Hetken viihdyin blondinakin taas, kunnes sitten kaaduin maalipurkkiin.
 

 

Loppuvuodesta 2015 luovuin vaahtokarkkihiuksista ja palasin leikkimään aikuista. Sävy oli punertava, pituus jotain polkan tuntumassa. Sitten vanha työkaverini Isa Salminen avasi oman liikkeen Hiushuone Kontrastin tänne Hämeenlinnaan ja päädyin sinne asiakkaaksi. Hiukseni lyhenivät paljon ja niskaan tehtiin kuviointia. Moni kysyi, miten raaskin ja uskalsin leikata lyhyeksi. Monikaan ei ehkä pitkätukkavaiheeni takia tiedä, mutta lyhyet hiukset on se "mun juttu" ja lyhyet hiukset minulla on olleet suurimman osan elämästäni. Hiukseni ovat olleet myös melkein puoleen selkään asti ja pidin niistä ihan mielettömän paljon myös! On ollut pidennyksetkin.

Lyhyet hiukset kuitenkin, ainakin nyt taas, tuntuvat omimmilta ja viihdyn. Hiukseni myös kasvavat nopsasti ja kuuden viikon kasvu alkoi näkyä. Päädyin siis jälleen Isan penkkiin istumaan. Vein mukanani useita ideakuvia. Päädyin pyytämään vaaleampaa ja sivut veks. Sain mitä halusin!

Hiukset lyhenivät ja niitä raidoitettiin paljon. Pesupaikalla heitettiin mukaan hommiin vielä taittoa, ja punertavat osiot taittuivat kivasti kylmempään. Punaisuutta jäi vähän, mutta todellakin hyvällä tavalla raidoiksi ja hiukset ovat livenä ihan mielettömän kivat. Olen mielettömän tyytyväinen sekä malliin että väriin!


Mitä mieltä Sinä olet?
Hot or not?

26 kommenttia:

 1. Olen itsekin miettinyt sivusiiliä mutta en ainakaan toistaiseksi ole uskaltanut. Sulla lopputulos on mun mielestä tosi hyvännäköinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna :)
   Itselläkin se oli mielessä jo joskus pitkien hiusten aikaan, mutta jäi sitten vain ajatustasolle. Nyt kun on lyhyt, niin se ehkä sopiikin jotenkin paremmin.

   Poista
 2. Sopii sulle ja itsellä ollut aina pitkät en osais lyhyitä hiuksia pitää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos eekku! :)
   Muutos saattaa olla kyllä äkkiseltään vieras ajatus.

   Poista
 3. Pixiecut hiustyyli on mun haave mutta oma päämuoto on sellanen, ettei se hirveästi imartelis. Sitten kun se olis vielä ei-luonnollisen värinen niin avot :D
  Sulle sopii kyllä tosi hyvin lyhyt malli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Mä mietin kans pitkään, että sopiiko mulle, mutta taitaa e sopia :)

   Poista
 4. Aivan ihana, mulla on samanlainen malli :) tosin hiukka ylikasvaneena joten parturiaikaa odotellaan :)

  VastaaPoista
 5. Ehdottomasti hot!Itsellä ollut lähestulkoon aina pitkä tukka mitä nyt muutaman kerran lyhentynyt polkka pituiseksi ja taas kasvatetaan. Pitkä on vaan niin helppo kun ei tarvitse muuta kuin vetästä ponnarille. Lyhyttä pitää laittaa ja kampaajalla laukata yhtenään.Liian työlästä mulle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Mun onni on se, että tykkään näpertää tukkaa, omia ja muiden. Pitkänä se tosiaan oli helppo heittää ponnarille, mutta lyhyessäkin jos on helppo malli, niin ei siinä montaa minuuttia mene onneks :D

   Poista
 6. Sulle kyllä sopii ehdottomasti lyhyt tukka! Mielettömän hyvän näköinen! :)

  VastaaPoista
 7. Sulle sopii kyllä mikä vaan, ehkä tää lyhyt kyllä paremmin kuin pitkä. Tosi kiva malli!

  VastaaPoista
 8. Sopii todella hyvin ja on kauniit hiukset! :) Itsekin olen toivonut toista sivusta lyhyttä, mutta en vaan uskalla :D 30 cm lyhennys oli näin alkuun tarpeeksi paha :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Oho, 30cm on paljon tukkaa :D Mutta onneksi kasvaa takaisin. Eli rohkeasti vaan lyhennät lisää ;)

   Poista
 9. Ihanat! <3 Tämä kyllä mielestäni sopii sulle! Tulle todella kauniisti kasvonpiirteet esille!

  VastaaPoista
 10. Hot hot hot! ♡ Mullakin oli monta vuotta lyhyt tukka ja sivusiili, raskausaikana kasvatin taas pidemmaksi etta saan hiukset kiinni, helpompaa tassa vaiheessa kun ei tarvii tuhertaa mitaan, ponnarille vaan ja menoks. Taa sun tukka on kylla tosi kiva! :)

  VastaaPoista
 11. Sopii sulle todella hyvin eli ilman muutan hot hotimpi HOTTIS!!

  VastaaPoista
 12. Onpa cool! Tykkään! Minäkin olen joskus repäissyt lyhyeksi, mutta kun identiteetti on vahvasti pitkähiuksinen, niin enhän minä viihdy. Olo on kotoisa pitkissä hiuksissa. Mutta tuo leikkaus sinulla on ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sulla onkin nyt aivan ihanat hiukset!! <3

   Poista
 13. Tää on niin muikea! Todella onnistunut malli sulle.
  Koen itseni niin vahvasti pitkähiuksiseksi, etten koskaan näe itseäni varmaankaan näin lyhyissä hiuksissa :)
  Värissä olen taipunut ihan blondiin, joka punatukkaiselle tai ruskeisiin hiuksiin tottuneelle vaatii kyllä aluksi aikamoista siedätyshoitoa..

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!