maanantai 7. maaliskuuta 2016

Oikea blogi?

"Mikset sä kirjoita sellasta oikeeta blogia?"

Kun vastapuoli heittää tuollaisen kysymyksen kehiin, niin hetki täytyy pohtia vastausta. En ole nimittäin itse koskaan kyseenalaistanut omaa blogiani. Tai sitä, etteikö tämä olisi oikea blogi. Mikä sen määritelmä edes on? Pitääkö sen olla jonkin tietyn aihealueen blogi, jotta se kelpaa? Kirjoitan kynsiblogia siksi, että se on eniten aikaa vievä harrastukseni. Harrastan myös vaihtelevasti eri lajeja liikuntaa, syömistä ja nukkumista. Lukemista, netissä roikkumista, musiikin kuuntelua ja sohvalla piereskelyä. Saisikohan niistä sitten ihan oikeaa aineistoa?

Kynsien koristelu ja kosmetiikan maailmassa pörrääminen on se "mun juttu" ja siitä olen valinnut kirjoittaa ja jakaa julkaisuja. Jos on kuitenkin yhtään lukenut tätä blogia, tietää, että on menty myös ohi aiheen. On kirjoitettu hiuksista ja tatuoinneista. Rakkaudesta, sairastelusta, ystävyydestä, kuolemasta, elämän vastoinkäymisistä, onnistumisista.

Joskus hihkun uusista siirtokuvista, lakan täydellisestä koostumuksesta, siitä kun strassit pysyivätkin pelkän päällyslakan avulla.
Joskus valitan ruttuun menneistä leimoista, lohjenneesta kulmasta, jankkiintuneesta mattalakasta.

Olen kuitenkin myös valinnut avautua blogissani kuolemasta, sairastelusta, siitä, että päätin leikkauttaa rintani pienemmäksi. Kertonut ehkä liiankin yksityiskohtaisesti mieheni ja minun suhteesta ja rakkaudesta. Avannut ajatuksiani kuin päiväkirjalle konsanaan. Silloin kynsien kuvat ovat olleet lähinnä vain rekvisiittaa, eivät se pääasia.

Jos on vähänkään lukenut blogiani ajatuksella, tietää, että näiltä näppäimiltä voi tänne blogiin päätyä millaista tekstiä tahansa. Joskus vain pari nopeaa riviä, joskus pidempikin monologi, josta en ole edes täysin varma jaksaako kukaan lukea loppuun asti.

Blogini on kohta kolmevuotias. Kolme vuotta jaettu kirjoituksia, kuvia, ajatuksia. Edelleen se on kivaa ja hauskaa ja lainatakseni Sami Minkkisen sanoja: "Olen päättänyt viedä tämän niin pitkälle kuin se kantaa".

Tämä blogi ja koko yhteisö, johon olen blogini kanssa päätynyt, on minulle kuin toinen koti. Paikka, jossa voin jollain hassulla tavalla olla oma itseni ja saan olla vuorovaikutuksessa muiden kanssa.  Minun ei ole koskaan tarvinnut ottaa mitään kommenttien suodatusta käyttöön, se on ollut mahtavaa. Muutamia viestejä olen saanut yksityisesti ja pari deletoinnin kokenutta kommenttiosioon, mutta ne ovat olleet onneksi ohimenneitä juttuja eivätkä ole saaneet aikaan tunnetta, että haluaisin lopettaa.

Sisällön pääpiste pysyy edelleen niissä kynsissä ja niiden koristelussa, koska on vielä niin mahdottoman monta asiaa, joita en hallitse ja haluan oppia. Lakkaamattomia lakkoja, kokeilemattomia kuvioita.

Oikea blogi?
Tämä on sellainen. Juuri tällaisena.  Täyttää kohta siis kolme vuotta ja sitä juhlitaan nyt maaliskuussa. Myös ensi vuonna.

Ettäs tiedätte!

20 kommenttia:

 1. Höh, tommosia kommentoivalta pitäis kysyä, että mikä on hänen mielestään oikia blogi... :D Ite aattelen, että blogi on oikia, ku säännöllisesti ilmestyy juttuja. Oli se tahti kerran kuussa tai joka päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle kans on tärkeää, että blogit, joita luen, päivittyvät säännöllisesti. Joka päivä päivittyvät blogit ovat itselle hankalia, kun en välttämättä ehdi sitä tahtia niitä lukea, mutta onneksi niihin voi sitten aina palata. :)

   Poista
 2. Mielenkiintoinen ajatus se, ettei blogisi ole oikea blogi. Kirjoitathan tänne paljon suuria ja henkilökohtaisiakin asioita kynsien lisäksi. Olikohan tämä henkilö lukenut blogiasi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä hän ajatteli tämän blogin pääaiheen olevan sen verran puutaheinää, ettei moisesta kannata blogia pitää :D

   Poista
 3. Minusta jokainen joka omistaa blogin ja pitää sitä ajantasalla on bloggaaja.Kirjoitti hän sitten mistä aiheesta hyvänsä jokainen tekee omanlaisensa näköisen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ja tämä blogi on just mun näköinen! :)

   Poista
 4. Tää on hyvä blogi juuri näin, sun näköinen ja lämminhenkinen:)

  VastaaPoista
 5. Millainenhan on sitten se oikea blogi? Jokainen blogi on kirjoitajan näköinen ja juurikin oikea blogi hänelle :) Mä tykkään sun blogista ja se on juurikin oikeanlainen <3

  VastaaPoista
 6. Sinun blogisi on juuri hyvä näin. Ei sen tarvitse olla toisenlainen tai oikeanlainen. Jokainen blogi on oikea ollessaan oma itsensä eikä yritä muuta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on mun mielestä maailman tärkeintä - että ei yritä olla mitään muuta kuin mitä on!

   Poista
 7. Onpa mälsää, että tuollainen anonyymi on blogiisi eksynyt... toivottavasti jatkaa matkaansa sen enempää pysähtymättä!
  Siun blogi on just huippu, on muutamia blogeja lukulistallani, joiden julkaisut saattavat jäädä roikkumaan lukematta, mutta ei siun! :)
  Jokainen voi etsiä itselleen ne "oikeat blogit", tarjontaa on varmasti riittävästi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mälsintähän tässä oli se, että kommentti tuli face to face, tutulta ihmiseltä, jollen en osannut siinä hämmennyksessä mitään vastata. :D
   En siis pahastunut, mutta aloin ajatella asiaa postauksen verran. Mikä sen oikean blogin määritelmä on? Ja miten sen muka edes määrittää? Ehkä tosiaan hän piti tätä sen verran pöljänä puuhana, ettei koe, että kannattaa aikaansa tuhlata kirjoitteluun. Kynsisirkuksessa on monenlaista esitystä, kun vaan jaksaa katsoa seuraavankin puoliajan.

   Poista
 8. Hyvä pointti toi : " Kynsisirkuksessa on monenlaista esitystä, kun vaan jaksaa katsoa seuraavankin puoliajan." Sun Blogi on yks parhaista kynsiblogeista! Tää sun tuttava ei tasaan tarkkaan ole lukenut blogiasi kovinkaan tarkkaan, kun uskaltaa kyseenalaistaa tätä tuolla tavalla. Kiitos että jaksat meille juttujasi kirjoitella ja kuvata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, että jaksatte niitä tulla aina vaan lukemaan ja kommentoimaan :)

   Poista
 9. Siis mita ihmetta! Sun blogi on just hyva sellaisena kuin on, niinkuin sinakin. ♡

  VastaaPoista
 10. Tosi kumma kysymys. Mikähän mahtais sit olla sellanen oikea blogi? Siis että mikä ihme sen oikein määrittää :D Mun mielestä kans sun blogi on just tosi hyvä tälläsenä ku se on!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!