tiistai 5. heinäkuuta 2016

Kukkaniitty

Vesimarmorointi, tuo tekniikoista rakkain. Tänään tein kesäiset kynnet, joihin marmoroin aksentit. Ylivoimaisesti eniten minulta kysytään marmoroinnista ja siihen käyttämistäni tarvikkeista. 

 Vesi on huoneenlämpöistä, suoraan hanasta otettua vettä. Annan sen seistä yleensä hetken (10-15 minuuttia), mutta se ei ole välttämätöntä. Paikkakuntakohtaisissa vesissä ON eroja, joten nämä vinkit eivät yksiselitteisesti toimi kaikilla.

Kuvioiden tekemiseen käytin ennen hammastikkuja. Ne ovat edelleen suosituksenani, jos käytössä ei ole muuta. Olen hankkinut piCture pOlishin marmorointityökalun ja pidän siitä, koska se on pitkä, siitä saa hyvän otteen ja se on helppo puhdistaa. Eli hammastikkuja ei loju lakkaisina siellä täällä homman jälkeen.. Hammastikusta seuraava parempi vaihtoehto voisi olla neula, jonka saa myös helposti puhdistettua.


Lakkoina käytän suurimmaksi osaksi creme-koostumuksen lakkoja, mutta pieni velhopoikani on onnistunut hommassa myös glittereillä. Minä en niinkään...

Tässä malliesimerkki siitä mitä tapahtuu, kun ei ole varovainen -- saa köntin peukaloonsa. Nimettömiin tuli herkät marmorit, mutta peukaloihin köntit.

Lakkoina tällä kertaa OPI I´m Sooo Swamped, ehdottomasti omistamisen arvoinen vihreä lakka, OPI Spare Me A French Quarter ja Oriflamen valkoinen White Tip*
Kaikki suostuivat moitteettomaan yhteistyöhön marmoroinnissa.Laitoin kultaiset niitit** vielä koristeeksi ja mielestäni ne olivat hyvä vimeinen silaus. Tykästyin tähän lakkaukseen muutenkin. Marmorointi sopivan huoleton ja herkkä.


Kivaa tiistaita!


* lakka saatu miitin kautta
** niitit saatu Born Pretty Storelta

12 kommenttia:

 1. Ompas pirtsakat ja tykkään kynsien mallista. Olet saanut tosi siististi viilattua kaikki saman malliseksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Edelleen niitä katsoessa huomaa pikkujuttuja, jotka toki varmaan häiritsevät vain minua itseä :) Kovasti käytin aikaa viilaamiseen; hyvä jos se näkyy edes osittain :D

   Poista
 2. Kauniit värit ja jotenkin tuo marmorointi on just sellainen ihanan luonnollinen ja elävä. Joskus marmoroinnit on liiankin täydellisiä ja niistä puuttuu se jokin. Mun mielestä marmoroinnissa on juurikin parasta se, että kuviot muuttuu ja elää omaa elämäänsä. Nyt munkin muuten tekee mieli viilata kynsiä lyhyemmäksi :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihiih, tää malli on kyl kiva nyt kun tätä katselen.

   Marmoroinnin parhaus on siinä, että joka kerta tulee erilaista; mä en ole kovin hyvä tekemään kymmentä samanlaista kuviota!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! Melkoisen hyvin mätsäävät yhteen :)

   Poista
 4. Todella kauniit ja näyttävät kynnet! :) Ihan huikeat!

  VastaaPoista
 5. Hitsin vitsi, että mä tykkään näistä sun marmoroinneista!
  Miten sitä marmorointityökalua pitäisi käyttää? Kun siinä korkissa on reikä, niin ilman niitä kumirenkaita se piikki tulee siitä korkin reiästä ja siitä saa hyvän otteen sen korkin kanssa, mutta ne kumirenkaat pitäisi sitten ottaa pois. Ilman kumirenkaita se korkki ei sitten toimi suojana piikille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuikku! :)

   Nyt täytyy todeta, etten ymmärtänyt oikeastaan hölkäsen pöläystä.
   Kumirenkaat on nimenomaan siksi, että siitä kohdasta saa käsi hyvin otteen. Pidän työkalua niinkuin kynää kädessä, renkaiden kohdalta ja korkki makoilee milloin missäkin pöydällä sillä välin; se ei liity mitenkaan mun marmorointirituaaleihin. Hommien ollessa ohi, puhdistan piikin vanun ja poistoaineen avulla ja tuuppaan korkin kiinni.

   Poista
 6. Mä tykkään tästä väriyhdistelmästä ihan törkeen paljon ja kynsien malli on eriitäin mieleinen :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!