torstai 8. syyskuuta 2016

Joskos sittenkin?

Silloin tällöin tulee tehtyä kynnet, joiden takana on hyvä idea ja visio. Sitten se toteutus.. Tämän päivän kynnet ovat sellaiset, jotka tuuppasin mappi ööhön, mutta kaivoin ne nyt esiin. Jospa ne epäonnistumisetkin voipi täällä jakaa. Tai eivät nämä nyt ihan epäonnistuneet olleet, mutta niistä puuttui se jokin.

Tein myös yyberkivat kromikynnet ja innoissani nyt pitkän tauon jälkeen päätin istahtaa kirjoittamaan niistä juttua, niin höpsistä höö - en ole kuvannut niitä ollenkaan! Tai jos olen, niin en löydä kuvia kamerasta enkä koneelta. Muisti tekee tepposet.

Työelämässä on ollut vilskettä enkä ole päivän päälle jaksanut kynsihommia kunnolla, omia ainakaan.
Sitten on ollut ajatuksissa paljon kaikenmoista. Meillä oli tällä viikolla töissä yhden oppilaamme muistotilaisuus ja se olikin kovempi setti kuin olin ajatellut. Onneksi kivat muistot kannattelevat ja muistotilaisuus oli kaunis.
Tuntuu vähän tökeröltä nyt tuon kertomisen jälkeen alkaa höpisemään kynsistä, mutta sitähän tämä elämä on - surua ja iloa. Molempia tarvitaan. Ja nyt siirrytään niihin ilon aiheisiin!

Tänään siis luvassa marmorointihässäkät, jotka alkujaan saivat inspiraationsa ampiaisista. Kesällä meillä takapihalla pörräsi ihan järjettömät määrät näitä tyyppejä ja terassilla oleminen oli jossain vaiheessa aika mahdotonta. Elokuun puolivälissä ilmestyivät jotenkin tokkuraisina ja riesaksi jäivät.  Nyt onneksi kaikki kadonneet. Sama ilmiö huomattiin meillä töissä; pihalla oli paljon ampiaisia, jotka eivät vain jättäneet rauhaan. Aiemmilta vuosilta en moista muista.

Niin, ne kynnet!


Marmorissa käytin Avonin oranssia lakkaa (saatu), jonka nimeän en millään muista..! Avonin pulloissa ei lue lakkojen nimiä. Se kismittää ehkä jopa enemmän kuin se, että lakalla on nimen sijaan numero. Tämä lakka tuli paketissa ja tietty se paketti on hukkateillä, mutta muistelen, että lakka olisi Orange You Hot? tai Hot Orange  tai jotain sinne päin. Nimi oli hyvin samankaltainen/sama kuin China Glazen Orange You Hot?, joten siksi sitä muistelen. Lakka on kivan oranssi, ja koostumukseltaankin mukava. Ja lakka toimi hyvin marmoroinnissa.
Muita apureita oli China Glaze Sunshine Pop ja Liquid Leather.
Marmoroinnin päälle kerros Avonin päällyslakkaa (saatu).


Tuntuu hassulta katsella näitä kynsiä nyt, kun tämän hetken kynnet ovat superlyhyet.
Työpaikallani on nyt järjestetty kahtena peräkkäisenä vuonna koulujen henkilökuntien väliset Polttopallon (dodgeball)  Suomenmestaruuskisat. Lajin viralliset SM-kisat ovat parin viikon kuluttua Helsingissä. Työkaverini Katja pirautti yhtenä iltana ja kysäisi lähtisinkö pelaamaan. Ja koska olen vähän yllytyshullu ja tykkään lajista kovasti, sanoin kyllä. Sen myötä oli pakko lyhentää kynnet, koska mikään ei satu niin paljon kuin se, että pallo tulee kovalla vauhdilla huonossa kulmassa käteen ja kynnet napsahtavat tai kääntyvät. Trust me. Ei edes synnytys. Ja olen sentäs synnyttänyt pari vuorokautta.


Kynnet pitenevät sitten parin viikon kuluttua taas. Tykästyin nimittäin tähän pidempään malliin todella.


Viikko lähenee loppuaan! Mitä Sinulle kuuluu?4 kommenttia:

  1. Ihania syksyisiä, jopa retrohenkisiä värejä <3

    VastaaPoista
  2. Ohhoh, hienothan nämä on! Todella tulee ne pahamaineiset pörriäiset mieleen jotka itseäkin viime viikkoina ovat kiusanneet, hyh. Mutta hyvin oot tosiaan onnistunut :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!