keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Ohi aiheen: Katsaus hiushistoriaan

Tämä on yksi toivotuista jutuista ja roikkunut luonnoksissakin jokusen aikaa. Tässä julkaisussa on järjettömän monta kuvaa ja järjettömän paljon meikäläisen naamaa esillä, mutta koittakee kestää. Tätä oli kyllä hauska tehdä ja tarkastella, että mitenkäs monta eri tyyliä, pituutta ja väriä tässä päässä onkaan ollut. Kuvat ovat nyt aivan sekalaisessa järjestyksessä!

Hiusjuttuja blogissa on ollut aiemminkin, niitä pääset lukemaan mm. TÄSTÄ, TÄSTÄ ja TÄSTÄ. Tämä saattaa osittain olla siis vähän vanhan kertausta, mutta otetaan kerta kiellon päälle.

Kuvia on vuodesta 2009 vuoteen 2016.
Ennen vuotta 2009 hiukseni ovat olleet myös melkein siilimittaiset yläasteen aikana ja hiuksissani on ollut kaikki muut värit paitsi musta.

Se mitä minulta usein hiusmuutoksen jälkeen kysytään, on "miten ihmeessä sä raaskit värjätä/leikata?" Kuten tästä kuvatulvasta voimme todeta, se on vain tukkaa. Hyvä kampaaja auttaa muutoksissa ja jos on hyvät ja turvalliset aineet, muutoksia voi tehdä jonkin verran myös itse. Ja ne kasvavat takaisin, jos niitä leikkaa. Pitkistä saa lyhyet ja nykymaailmassa myös lyhyistä saa pitkät niin halutessaan.

Omia lemppareitani on niin paljon, etten voi oikein vain yhtä ja ainoata sanoa. Nautin kovasti pitkistä hiuksistani ja välillä niitä on ikävä, mutta tämän hetkinen lyhyt, alta ja sivuilta siiliksi leikattu tukkani on kyllä yksi parhaista, joka minulla on koskaan ollut.

Niin kauan kuin tuo tukka tähän päähän kasvaa takaisin, niin kauan aion sen kanssa kikkailla.
Muutos ei välttämättä ole paha asia.

Uskaltakaa!


11 kommenttia:

 1. Olipa osuva postus tähän saumaan! Mulla on kauhee identiteettikriisi hiusvärini kanssa. Oon ollut liian kauan oranssitukkainen, enkä osaa oikein luopua siitä enää. Joka toinen päivä haaveilen omasta ruskeasta väristäni ja heti seuraavana päivänä haluan tukan takaisin punaisemmaksi, kun nythän se on hiipinyt puolen vuoden aikana hillitympään suuntaan. Ennen uskalsin (jopa värjätä räiskyvän oranssiksi ekaa kertaa aikoinaan), mut enää ei pysty.

  Sun hiuksista ehdoton suosikkini on viimeaikojen ananas/keesi/sivukalju/mikänytonkaan. Sopii sulle ihan älyttömän hyvin <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mäkin tykkään <3

   Sä olet kyllä upea liekkitukkasi kanssa, mutta voin uskoa, että hillitympikin sopisi. Miten olis välimalli? Ruskea punertavilla raidoilla?

   Poista
  2. Nyt mulla on tyvi ruskea ja loput raidallista kuparinväristä. Silti tuntuu, et on liian lälly :P

   Poista
 2. Mahtavia lookeja vuosien varrelta, ja ihmeellisen hyvin kyllä kaikki sopii sulle! Mä ihastuin ehkä eniten tuohon mustaan (vai tummanruskeaan) lyhyeen ja kerrostettuun malliin, mutta sit taas sun lähiaikojen siililliset tukkatyylit on olleet ihan huikeita! ♥

  Mä itse oon aika tylsä hiusten kanssa, puolisen vuotta sitten ryhdyin projektiin saadakseni mustista punaiset ja nyt on tavoite kauniista liukuväristä saavutettu. Sitä ennen oli 5 vuotta mustat, ja mallia nyt en ole juurikaan vaihdellut vaan aina on olleet pitkät, joskus vähän kerrostetut :D Mutta no, mä viihdyn tällaisissa parhaiten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun hiukset on ihanat!

   Se tummanruskea oli pitkään mun lemppari, mutta nykyisessä viihdyn tosi hyvin!

   Poista
 3. Oot kyllä vaihtanut tosi paljon hiustyyliä ajan saatossa, mutta mäkin tykkään sun nykyisistä eniten! :3

  VastaaPoista
 4. Ihanan värikäs hiushistoria! :) Itsellä on nyt taas tämän punaisen kanssa pohdinnassa, että mikä on seuraava suunta. Tiesin, että punaiseen en tule jäämään, koska värin nopea kuluminen käy hermoille. En ole ikinä ollut vaaleahiuksinen, joten se kiinnostaisi. Toisaalta paluu tummasta vaaleaan menevään liukuväriinkin houkuttaa. Ollako ensin blondi vai taas brunette? Pahapaha. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on näitä elämän kovia valintoja :D
   Punaisessakin viihdyin, mutta sen ylläpito on tosiaankin työlästä puuhaa. Samoin kuin shokkiväristen. Ne my little pony-tukat on ihania ja niistä aina sitten haaveilen, mutta ne haalistuu niin kovin nopsasti.

   Poista
 5. Mä mietin, että mikä mun lemppari näistä on, mutta täällä on niin paljon hienoja hiuksia, ettei pysty valitsemaan :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!