lauantai 15. lokakuuta 2016

Leimauslauantai: Syystalven ensihiutaleet

Torstai-aamuna sälekaihtimia avatessa huomasin hiljalleen leijailevat hiutaleet. Eihän ne toki maahan iltaan asti jääneet.
Ensilumi. Joka kerta yhtä jännä juttu, vaikka se aina joka vuosi tapahtuukin. Ensilumen sataminen on aina käänne. Itselläni oli ennen nykyisen mieheni tapaamista tilanne, johon liittyi ero. Olin eronnut silloisesta avomiehestäni ja välimme eivät olleet täysin selvät. Olin jo muuttanut uuteen kotiin, kun kävelin eräänä iltana asunnolleni. Korvanapeista soi radiosta Samuli Edelmannin "Sydämellä on kypärä" ja alkoi sataa lunta. Katuvalojen loisteessa kauniisti leijailevia pieniä hiutaleita. Joka kerta tuon jälkeen ensilumen sataessa on tullut sama hyvän mielen fiilis, että "mä selviän tästä".

Nyt lumi satoi, kun avasin sairaalan tarkkailuhuoneen sälekaihtimia ja odotin hoitajan tulevan irroittamaan loput piuhat ja johdot, että pääsen valmistautumaan kotiutumiseen. Nyt puuttui biisi, mutta hiutaleet toivat taas sen olo. Mä selviän tästä.

Kotiin kävellessä kaikkialla näytti huurteiselta. Syksyn värit huurteen peitossa ja siitä sain idean näihin kynsiin. Lopputulos on iloinen sekamelska, mutta mulle tuli kummallinen tunneside näihin kyseisiin kynsiin. Tiedän, siinä ei ole mitään järkeä. Mutta olen huomannut, että tämä harrastus, siinä kuin mikä tahansa muukin terapiamuoto, voi auttaa uusien tuntemusten löytymisessä ja parantaa merkittävästi oloa. Kynsien lakkaaminen, se on minulle sitä terapiaa.Lähdin tekemään Essencen valkoisen lakan päälle (joka muuten puuttuupi kuvasta!) dry brush-tekniikalla pintaa. Tässä tekniikalla lakkaillaan kynnelle mahdollisimman kuivalla sudilla. Sen mattasin sitten (kuvasta puuttuvalla) piCture pOlishin G´Day Matte-lakalla.
Kuivasutimiseen käytetyt lakat olivat piCture Polish Totes ja Autumn ja Pipe Dream Polish High Roller (vihreä) ja 110 Degrees (oranssi). Syksyn värien päälle leimasin BCN-051-laatasta Dashican valkoisella ja MoYoun sinisellä leimauslakalla huurteisia hiutaleita.
Mattaversio oli kiva, mutta en malttanut olla kokeilematta miltä se näyttää myös kiiltävän päällyslakan kanssa. 
Päällyslakka antoi ehkä sellaista moniulotteisuutta hieman, mutta ero ei ainakaan kuvissa ole suuren suuri. Päällyslakan kanssa on jäisemmän näköinen pinta, mutta mattaversiossa on enemmän se fiilis miltä ulkona näytti.
En malta odottaa, että lunta tulee enemmän ja pääsen "luvan kanssa" leimailemaan hiutalelaatoillani, ne on ihania!
Talven kylmyydestä en pidä lainkaan, mutta luistelu ja pulkkamäkitouhut on kivoja juttuja. Ja talven jälkeen koittava kevät on jotain mitä kannattaa odottaa. Tokikaan ne talvetkaan ei ole välttämättä ihan mahdottomia; viime vuonna jouluaattona vietiin kynttilöitä haudalle "+7 ja lumeton maa"-säässä.
Ihan kiva, ettei tullut vielä pysyvä lumi, sillä meillä on tänään taloyhtiön pihatalkoot. Joinain vuosina on haravoitu superkohmeisia lehtiä. Se se vasta kivaa on!Iloista viikonloppua!

12 kommenttia:

 1. Lakkauksessa on mielestäni melkeinpä sekaisin syksy, talvi ja kevät. :)
  Lopputulos lähentelee abstraktia taideteosta, ja mun silmääni näissä on juuri sen verran sopivasti harmoniaa että ne hivelevät silmää eli tykkään!!

  Mä en vielä törmännyt ensilumeen, vaikka mulle lähetelkiin noin 20 kilometriä pohjoisemmasta valokuvia, joissa lumentapaista yritti vähän näkyäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista :) Tykästyin itse näihin kynsiin kovasti :)

   Poista
 2. Aivan mahtavan upeat kynnet, värikäät ja vauhdikkaat olematta kuitenkaan levottomat tai sekavat, täyden kympin kynnet <3

  VastaaPoista
 3. Tosi kivat kynnet! Tykkään tuosta värien ja leiman tietynlaisesta yhteensopimattomuudesta, nuo värit kun yleensä yhdistää syksyyn. Sellaiset ensilumi -kynnet :) Ihanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tuota tässä haettiin :) Kiitos :)

   Poista
 4. Ihanat! Näissä tulee niin hauskasti esiin syksy ja lumi! Hyvin yhdistetty. Yleensähän syys- ja lumikynnet tehdään erikseen mutta nää on super kiva yhdistelmä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!