perjantai 14. lokakuuta 2016

Roosa Nauha 2016

 Syöpäsäätiön Roosa Nauha-kuukausi on lokakuu ja tämän vuoden varsinainen Roosa Nauha-päivä on tänään perjantaina 14.10.2016. Roosa Nauha-päivä on perinteisesti "pukeudu pinkkiin"-päivä ja tarkoituksena levittää tietoisuutta rintasyövästä ja Syöpäsäätiön tekemästä työstä.

Perjantain lisäksi Roosa Nauha-tapahtumia on ympäri Suomen lokakuun ajan; niihin pääset tutustumaan tästä linkistä:
https://roosanauha.syopasaatio.fi/roosa-nauha-tapahtumia-ympari-suomen/

Olen aikaisempinakin vuosina tehnyt aiheeseen sopivat kynnet, linkit niihin laitan julkaisun loppuun, joiden kautta voit niitä käydä kurkkimassa.


Tämän vuoden kynnet halusin pitää juhlavina ja kimaltavina. Aksenttikynsiin päädyin lakkaamaan alle piCture pOlishin Dreamia, jonka päälle Lumenen Roosa Nauha-lakkaa. Se on muistaakseni viime vuoden (vai jo sitä edellisen..?) lakka. Kaunis ja kimaltava. Levittyy ja peittää helposti. Muihin kynsiin lakkasin Zoyan Tillyn, jonka alle kerroksen OPI My Signature is "DC".
Dreamilla tein parit nauhat parille kynnelle. Näiden kynsien kanssa menen tämän perjantain.


Tämän vuoden nauhan on suunnitellut muusikko Michael Monroe. Pidin siitä kovasti ja eräällä kauppareissulla laitoin sen kassahihnalle, kun niitä siitä kassalla oli tarjolla. Hinta 3e hyvään tarkoitukseen ei vienyt minua sinä päivänä konkurssiin.Olen aikaisemmissa julkaisuissa kertonut omista rintasyöpäystävistäni, en palaa niihin nyt tässä.
Omat rintani tutkittiin ennen reduktioplastia-leikkaustani 2015. Kävin mammografiassa ja rinnat ultrattiin. Kyllä se jännitti, että mitä jos. Mietin, että jos leikkaus perutaankin jonkun löydöksen takia ja jos jotain löydetäänkin, niin mitä sitten? Millaiseksi elämä muuttuu? Rinnat olivat kunnossa ja leikkaus suoritettiin ja nyt rintani ovat toipuneet todella hyvin. Ja tekisin koska vain uusiksi, se oli elämäni paras ja rohkein päätös.

Terveys on tärkeä asia. Se on monelle itsestäänselvä juttu, että "no tottakai terveys on tärkeää". Mutta moniko oikeasti tekee asioita sen eteen, että voi hyvin? Itse harrastan liikuntaa, mutta liian vähän. Syön hyvin, mutta en tarpeeksi hyvin. Nukun, mutta liian vähän. Kaikki tämä voi kulminoitua. Olen nyt jonkin aikaa henkilökohtaisessa elämässäni kamppaillut ja opetellut elämään epilepsian kanssa. Sain diagnoosin kaksi vuotta sitten, lääkityksen ja asian ajattelin olevan sillä selvä. Ei ollutkaan. Sairastan etenevää temporaali- eli ohimolohkoepilepsiaa, jonka hoito on ollut kohdallani mutkikkaampaa kuin oletin. Lääkeannostustani on jouduttu nostamaan lyhyen ajan sisällä useasti ja sairaalan yön yli kestäneestä tarkkailusta kotiuduin viimeksi eilen uusien ohjeiden kera.
Yritän tässä sanoa, että älä oikeasti ota terveyttä itsestäänselvyytenä. Sitä se ei ole. Hoida itseäsi, mutta muista samalla nauttia elämästäsi. Minä opettelen jälleen nauttimaan. Pienin askelin.
Tutkituta itsesi; on se tutkittava alue sitten silmä, korva, rinta, kives -- tee se. Se pieni hetki lääkärin vastaanotolla voi todella pelastaa henkesi. Trust me.


VUODEN 2015 KYNNET
VUODEN 2014 KYNNET
VUODEN 2013 KYNNET

4 kommenttia:

 1. Kynnet on kauniit ja asia tärkeä. Jaksamista ja aurinkoa omaankin arkeesi :) <3

  VastaaPoista
 2. Ihanat! Toi lumenen lakka on tosi kiva, itken kun mulla ei oo sitä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä suotta itke, sen poistaminen on aika tuskaista :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!