perjantai 16. joulukuuta 2016

China Glaze-lempparit 5+1+bonus

Viikonloppu on täällä! Tämä perjantai oli siitä erityinen, että tänään päättyi kahden kuukauden urakkani luokkamme opettajan sijaisena. Työskentelen siis erityisluokassa ohjaajana ja opettajamme pitkän sairausloman takia minä sitten hyppäsin puikkoihin. Työuraa tällä alalla on kohta 15 vuotta täynnä, mutta silti tämä oli ensimmäinen kerta kun sijaistan näin pitkää pätkää. Kokemus oli hyvä, hauska ja opettava. Mielelläni palaan takaisin omaan työrooliini.
Paukut alkaa olla aikalailla finaalissa ja joululoma tulee kyllä oikein sopivaan hetkeen. Harmillisesti tämä päivä meni kotioloissa. Poikamme valitteli eilen oloaan ja vanha tuttu kurkunpääntulehdus tulla tupsahti kylään. Yö menikin vahtiessa ja auttaessa pikkupotilasta ja aamuyöstä viimein sitten uni saapui molemmille. Poika on kyllä siitä reipas potilas, ettei koskaan valita. Ja oli tyytyväinen, kun sai äidin kanssa olla kotona, kovasta kuumeesta huolimatta.

Olen siis ollut tänään kotiäitinä ja pojan hoitamisen ohella sitten käytin aikaa kokkaamiseen ja oleiluun ja pojan levätessä, minä päätin sitten rykäistä teille kasaan seuraavan 5+1-sarjan osion.
Tänään vuoroon astuu China Glaze. Ihan tämän harrastukseni alkutaipaleella muistan olleeni ihan hurmiossa kun löysin lakkamerkkejä, joita en ollut aikaisemmin käyttänyt. China Glaze on yksi niistä ja hankin niitä sitten aika paljon. Vaihtuvuus on ollut isoa vuosien saatossa, mutta nyt viimeaikoina olen hankkinut ko.merkin lakkoja vähän maltillisemmin. China Glazen cremet ovat mielestäni yksiä parhaimpia kokeilemistani, pidän kovasti.

Kurkataanko mitkä tällä kertaa päätyivät listalleni?
Keep Calm, Paint On (kevät 2013 Avant Garden-kokoelma) 
Jotkut manasivat tämän lakan koostumusta, mutta minusta se on siedettävä. Sävy on ihana hento mintunvihreä, seassa on ihan pienen pientä kaunisa hitulaa, joka erottuu juuri ja juuri. Ja erottuu sitten viimeistään sitten kun lakkaa poistaa kynsiltä tai koittaa siistiä kynsinauhoja - sitä on sitten jokapuolella. Kuvassa lakkaa kaksi kerrosta. Omani on jo päässyt hitusen paksuuntumaan, mutta on vielä hyvin lakattavissa.
Bite Me (kesä 2016 Lite Brites-kokoelma)
Kameraa ärsyttävä ärtsy neonpinkki, jok kuivuu mattaisaksi. Kiiltoa halutakseen täytyy lakata päällyslakka, jonka jätin nyt kuvasta kuitenkin pois. Koostumus on hyvä, sävy todella räikeä ja hämärässäkin erottuva. Hankin tämän korvikkeeksi China Glazen Shocking Pinkille, mutta eipä tämä kyllä ihan yhtä kiva ole, vaikka hieno onkin! Näyttää parhaalta ruskettuneen ihon seuralaisena. Kuvassa kaksi kerrosta. Ja kyllä, sisältää myös sitä hitulaa, jota löytyy vielä kuolinvuoteellakin kaikkialta.
What I Like About Blue (kesä 2016 Lite Brites-kokoelma)
Ihana erikoinen sininen, joka oli ainoa pakkohankinta uusimmista kokoelmista. En omista entuudestaan mitään vastaavaa. Hitula huudettu! Kuvassa kaksi kerrosta, koostumus samanlainen tahnainen kuin tuossa edeltäjässäänkin, tiedä sitten mistä johtuu. Koostumus oli sellainen jo hankkiessa, eli onkohan vain tällaisten mattaisten neonien juttu? Ei vaikea lakattava, mutta ei mikään paraskaan kokemukseni siitä hommasta.Westside Warrior (syksy 2011 Metro-kokoelma)
 No hei, pakkohan tällä listalla on olla yksi ällösuo-oksennuksenvihreälakka! Tällaiset sävyt vain iskevät ja lujaa enkä kaiketi ole ainoa, kun näitä aina kuitenkin tehdään uusia ja uusia. Ymmärrän kuitenkin heitä, jotka eivät syty. Tässä lakassa oli todella hyvä koostumus ja lakkaa on kynnellä kaksi hyvin vaivatonta kerrosta. Kiitos, nam.
 
Charmed, I´m Sure (syksy 2013 Autumn Nights-kokoelma)
Oijoi. Ihana mehukas luumuinen sävy. Peittää kaiken alleen kahdella kerroksella. Ensimmäinen kerros kyllä antaa ymmärtää, että mitäs pirskattia, mutta se on vain hämäystä. Tässä putelissa on jostain syystä selvästi kapeampi suti kuin muissa omistamissan Chinan lakoissa, mutta eipä se ole kamalasti haitannut. ja valintani +1-lakaksi:

Hello Gorgeous! (2012 BCA United In Purpose-rintasyöpätietoisuuskampanjan lakka) 
Lakka näyttää joka kerta kuvissa ihan onnettomalta rimpulalta ja joku siellä ruudun toisella puolella saattaakin nyt miettiä, että mitäs hienoa tuossa lakassa nyt oikein on.. Tämä lakka on hyvin kaunis ruusukultapohjainen glitterihanuus, joka pitää kokea. Lakka on yksi neljästä lakastani, joita minulla on varakappale. Eli on todella löytänyt paikkansa luotani.
Kimallus on livenä selvää, mutta hillittyä ja arvokasta, ei mitenkään överi. Poistaminen ilman peel off-aluslakkaa on pain in the butt - jos sallinette ilmaisun.
Kuvassa kaksi kerrosta.Valintani bonus-lakaksi ei ehkä yllätä blogiani pidempään seurannutta väestöä.
Bonus-lakkani on Liquid Leather, joka on luottomustani. AINOA omistamani lakka, jota olen käyttänyt kokonaan viimeistä pisaraa myöten loppuun usean pullon. Yhden kerroksen ihme. Hassu lakka sinänsä, että peittävyydestään huolimatta on aivan onneton leimaamisessa eli tämä lakka murtaa myytin siitä, että jos peittää yhdellä kerroksella ja on pigmenttinen, sopii leimaukseen myös. Kokeilun ja erehdyksen kautta siis sekin.
Löysin teille mustien lakkojen taistosta videon YouTubesta, voit kurkata sen TÄSTÄ. Perinteisesti se on melkein mennyt niin, että olet joko Liquid Leatherin puolella tai seisot Essien Licoricen leirissä. Olen siitä erikoinen, etten ole KOSKAAN lakannut Essien mustalla lakalla. En edes pidellyt pulloa kädessä. Moni sanoo, että jos kokeilisin, niin muuttaisin mieltäni luottomustastani. Tilanne saattaa olla edessä pian, sillä tämä pullo oli niiiin lopussa, etten saanut teille lakattua sillä kuvia tähän juttuun.Siinä tämänkertaiset valintani. 
Oliko joukossa tuttuja?

8 kommenttia:

 1. Aika monta noista on myös mun leimppareita tuosta merkistä, ei ollenkaan huonoja valintoja! :D

  VastaaPoista
 2. Ma en oo koskaan tykannyt Liquid Leatherista, musta se on ihan onnetonta lirua eika toudellakaan peita yhdella kerroksella mitaan! :o Orlyn Liquid Vinyl ja Essien Licorice on mun lempparimustat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassua, mulla se peittää mun pitkätkin kynnet yhdellä kerroksella :)

   Poista
 3. suurin osa näistä oli nimeltään tuttuja, mutta en yhtäkään omista näistä itse :O en ole koskaan kokeillut tuota mustaa lakkaa... Ainoo musta lakka jota olen kokeillut on omistamani Orly Liquid Vinyl. Se toimii tosi hyvin, niin miksipä hyvää vaihtamaan :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän sitä suotta kannatakaan, jos kerran toimii :)

   Poista
 4. Kivoja sävyjä :) Mä en yhtään tykkää China Glazesta, kun se sivellin on niin ohut, Essien suomisuti on mun lemppari :3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!