torstai 2. helmikuuta 2017

Keväthaaveita

Ulkona on liukasta eikä missään ole hiekoitettu niin paljon, että pysyisin onnettoman tasapainoni kanssa edes auttavasti pystyssä. Toistaiseksi en ole heittänyt itseäni kumoon, vaikka kaikki ainekset siihen on ollut kasassa.


Talven parhaita puolia ovat aurinkoiset pakkaspäivät, luistelua ja pulkkamäkipuuhia, -5 eikä tuule. Nuotio ja termarissa mehua. Makkaran tirinää hiilloksessa, naurua ja ystäviä.  Ei loskaa eikä moskaa, ei ylitsepääsemättömiä lumitöitä eikä kahdenkymmenen asteen pakkasia, jolloin keuhkot huutavat hoosiannaa ja autot ovat sitä mieltä, että ei tänään.


Rakastan syksyä. Rakastan sitä miltä syksy tuoksuu ja näyttää. Väriä vaihtavat lehdet, huppari-ilmat, tuulen mukana suhisevat puut. Sateen jälkeinen metsä. Syksy on mun juttu.


Keväällä joka kerta odotan hetkeä, jolloin näen ensimmäistä kertaa leskenlehdet. Ne ovat joka kerta asia, joka saa minulle tunteen, että elämä voittaa. Keväällä luonto herää eloon ja itsekin olen ihan eri mielellä. Talvessa on omat hyvät juttunsa, mutta en tiedä yhtäkään ihmistä, joka pystyisi ihan aidosti sanomaan tykkäävänsä kylmästä! Pidän silti siitä, että asun maassa, jossa neljä vuodenaikaa vaihtuvat selvästi.


Kevättä kaipaavissa marmoreissa väreinä Essencen Wild White Ways, OPI I´m Sooo Swamped ja Pipe Dream Polish 110 Degrees. Peukkuun kokeilin jotain ikivanhaa Kikoa myös sekaan. Summittaisia kuvioita sinne tänne ja sormi kippoon.

Päivät ovat pidentyneet ja valo lisääntynyt. Kevättä kohti mennään - koitetaan jaksaa!


Mikä on Sinun lempivuodenaikasi?

6 kommenttia:

 1. Mulle tulee mieleen joku tikkari, minkä olen lapsena torilta ostanut. Värit nähdessä tuli makukin mieleen, pelottavaa. Toinen mielleyhtymä on tulppaanit eli selvästi keväiset kynnet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä miten joskus tulee todella elävästi joku maku mieleen, vaikka siitä olisi vuosia kun on sen viimeksi maistanut! :)

   Poista
 2. Tulppaanit mullekkin tuli näistä mieleen. Ihanan pirtsakka lakkaus! Mut juu, kyllä se on syksy joka pisimmän korren täälläkin vetää :)

  VastaaPoista
 3. Kyllä se kesä on ehdoton lemppari, ei sitä vaan voi kiistää. Toki keväässä on oma juttunsa, se kun saa ihailla luonnon puhkeamista kukkaan ja odotella jännityksellä lämpimiä kelejä :)

  Kynnet on ihanat, niin raikkaat ja keväiset! Just tällaset mäkin haluan nyt ♥

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!