keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Maitokahvimarmorit


Kyllä, kynnet ovat ottaneet kummallisen kasvuspurtin! Siihen on valitettavasti syynsä. Pitkät kynnet ovat kivat ja niissä hyvin viihdyn, mutta syy siihen miksi nappasin geelivermeet kätösiini taas, on vähän kurjempi.

Joulukuussa työntouhussa loukkasin yhden oppilaamme vuoksi polveni. Lyhyesti: magneettikuvat, ortopedin arvio, koipi toipuu, ei tarvitse operoida. Liikuntaa kivun sallimissa rajoissa, vauriot korjaantuvat muutamissa viikoissa, jos vielä kipua, niin uusi arvio.

Nyt on maaliskuuta matkattu jo hyvän aikaa ja polveni kipuilee nyt todella. Olen harrastanut vesijuoksua ja uintia, jotka ovat olleet helliä vaihtoehtoja polvelle. Liikuntaa, mutta ei isoa painetta ja rasitetta polveen. Olen myös kävellyt työmatkoja (n.5km/suunta), joka on ollut ihan ok.


Koipi oli jo suht ok ja kesti jonkin verran juurikin reipasta kävelyä ja tein kuten käskettiin: liikuntaa kivun sallimissa rajoissa.
Työpaikallamme järjestetään nyt kolmatta kertaa peräkkäin Koulun Henkilökuntien Dodgeballin SM-kisat ja treeneissä polvi on ollut suht jees. Treenien jälkeen polvi on kipuillut ja turvotellut, mutta ei mitään mistä ei olisi kylmällä ja koholla selvitty seuraavaan päivään.


Kynnet kiskaisin lyhyeksi, kun eivät kestäneet peleissä. Napsuivat ja sattui niin maan pirskatisti. Päätin, että nyt kevään ajan kynnet ovat lyhyet ja pelien jälkeen katsotaan tilanne.
Nyt tilanne on se, että polveni ei kestä kiertoa, eikä äkkinäisiä sykäyksiä ja rimpuilua pelikentällä. Sunnuntaina kävin vesijuoksemassa 45min, ja ei tuntunut pahalta. Illalla menin vielä 40min kävelyn reippaaseen tahtiin ja kotiuduttuani polvi kipuili ja turposi vähän. Eli jotainhan siellä on oltava sököä enemmänkin sitten kun ei kerran edes kävelyä kestä. Portaiden nouseminen on ihan himputin kipeää puuhaa; polvea kiristää todella. Ortopedin juttusille siis jälleen tieni käypi. Ja pelit on tältä keväältä pelattu. En uskalla riskeerata. Harmittaa ihan todella. Mutta minä olen sitten se kovaäänisin kannustajamuija siellä kentän laidalla!


Kun on olemassa ns.lohturuokaa, niin nämä ovat sitten lohtukynnet. Geelit esiin ja kynnet jälleen pitkiksi, nyt kun niitä ei sitten tarvitse enää niin varoa.


Tein marmorin leimasimen avulla. Tekniikka, jota en ole juurikaan kokeillut. Olipas näppärää ja nopsaa puuhaa! Lakkatippoja leimasimeen, töptöptöp kynnelle ja siistiminen ja päällyslakka päälle. Tätä pitää ehdottomasti tehdä lisää!
Kynsien pinta on hauskan eläväinen. Sävyjen puolesta ehkä aavistuksen myös suttuinen, mutta näistä kynsistä tuli mieluiset juuri näin!


Lakat ovat Color Clubin "Poetic Hues" ja OPI "You Don´t Know Jacques!", molemmat tosi kivat lakat. Näistä tuli nyt siis maitokahvimarmorit ja näiden voimin lähestytään viikonloppua.
Viikonloppuun kuuluu mukavia juttuja, sillä blogini täyttää vuosia! Aloitin blogin vuonna 2013. Teille lukijoille on luvassa kivoja juttuja, olkaahan kuulolla!


Hymyä huuleen!

14 kommenttia:

 1. Harmi juttu tuo polven temppuilu :/ Hassu sattuma että tein juuri samalla menetelmällä tänään ensimmäisen kerran kynnet, tosin minulla tulos ei muistuttanut marmorointia. :-D Nähtävästi opin color paintsit eivät sovellu kyseiseen tehtävään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei olekaan color paintseista minkäänlaista kokemusta - olen kuitenkin nähnyt miten kivoja juttuja niillä voi tehdä!

   Tykästyin tähän tekniikkaan tosi paljon! :)

   Poista
 2. Voi miten harmi ettei polvi kesta pelaamista, toivottavasti mitaan isoa ei ole mennyt rikki! Ja onneksi niita tukijoukkojakin tarvitaan, pelejakin tulee uusia. :) Ma kokeilin leimasinmarmorointia kerran ja se meni aivan reisille, kaikki muut tuntuu onnistuvan paljon paremmin tassaKIN. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ortopedi kurkkaa polvea ensi torstaina; toivottavasti vika pystytään selvittämään nyt tarkemmin ja saan mielenrauhaa. Ja toivottavasti on sitten korjattavissa oleva juttu! :)

   Poista
 3. Voi ei! Toivon pikaista paranemista polvelle <3
  Hirveän kivat kuviot olet kyllä tehnyt. Siis lakkatipat suoraan leimasimeen ja sitten töpstöps? Pitää kokeilla joskus. Kerran tein vähän eri teksniikalla, eli alustalle (decal mat) levitin lakkaa, sen reunoille tipat mustaa ja sitten hammastikulla ristiinrastiin ja siitä sitten leimasimella kynnelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Juu, juuri noin. Tippoja leimasimeen ja sitten vain töp töp töp. Mulla on ostoslistalla decal mat ja sen selvästikin tarvitsen!

   Poista
  2. Decal mat, miten olen pärjännyt ilman sitä! Se toimii leimausalustana, suojaa pöydän (ja tietokoneen)vesimarmorointeja tehdessäjos vaikka kippo kaatuu (vielä ei ole kaatunut), sen avulla voi testata lakkojen toimimista leimauksessa, sillä voi tehdä leimadecaleita jne, jne. Ihan huippu!

   Poista
 4. Ihanat kynnet! Mulle tuli mieleen ne sellaiset simpukan muotoiset suklaat, tiedättehän? Nami ;)
  Kurja juttu tuo polvi! Toivottavasti paranee pian ja pääset taas liikkeelle ilman kipuja <3

  VastaaPoista
 5. Toivottavasti polvi kuitenkin toipuu ilman operointia! Mä olen joskus kokeillut tuota samaa taktiikkaa, enkä kyllä päässyt lähellekään tätä lopputulosta. :D Ihanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni operointikaan ei haittaisi, kunhan vain kuntoon tulisi. Kurjinta toki ois olla esim.koko kesä jalka kipsissä tms. Plööh, se ois tylsää!

   Poista
 6. Tosi kivat kynnet ja hyvät värivalinnat! Täällä myös yksi polvikipuinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! :)

   Tsemppiä polven kanssa!

   Poista

Kiitos kommentistasi!