maanantai 27. maaliskuuta 2017

Nerouden ja hulluuden rajamailla

Luin nuorena paljon taidekirjoja ja lähdin itse sille tielle. Olen valmistunut itse aikoinaan maalariksi ja olisin halunnut jatkaa koristemaalauksen ja kultauksen tielle, mutta elämä otti uusia suuntia. Suosikkejani ovat Salvador Dali ja Vincent van Gogh. Miehet, jotka ovat kulkeneet kyseenalaisia teitä ja kokeneet elämässään erikoisia asioita. Molempien elämää leimaa tietynlainen kahjous ja molempia yhdistää mm. se, että ennen heitä on syntynyt veli, jolle on annettu sama nimi kuin heillä itsellään on; molemmat ovat kokeneet olleensa veljiensä korvikkeita. Kiehtovia yhteneväisyyksiä. Mielen koukerot ovat myös aina kiehtoneet ja mielestäni taiteessa on aina ripaus neroutta ja hulluutta sekaisin.
Yksi lempilakoistanikin on OPI Did You `Ear About Van Gogh?, niin nimensä kuin sävynsäkin puolesta.


Silmiini osuivat nämä Dali-MILVit ja olin myyty. Yksi kuuluisimmista teoksista on "Muiston pysyvyys", jossa on kuvattuna valuvat kellot. Olin ilahtunut, kun niitä ei oltu kuvattu näihin, vaan oli valittu jotain aivan täysin muuta.
Dalin tunnetuimmat teokset olivat surrealismia ja monessa teoksessa on lukemattomia yksityiskohtia ja illuusioita.


MILVien alle lakkasin kerroksen valkoista lakkaa. Essencen  Wild White Ways. Kurjasti sekin alkaa olla suhteellisen jankkiintunutta pulloonsa. Täytyy kokeilla, jos tippaset ohentajaa auttaisivat vielä. MILVien kanssa koristeleminen on kyllä mukavan nopsaa puuhaa. Nyt vaan tein kaikkea mahdollista samaan aikaan, joten siistiminen oli hankalahkoa... Minulla on kasa kukkakuvioita, joita houkuttaa käyttää näin kevään korvalla.

Kivaa alkanutta viikkoa!

4 kommenttia:

 1. Onpas hauskat MILVit! :) Ja vahan taidehistoriaa kaupan paalle, mielenkiintoista!

  VastaaPoista
 2. Dali on myös yksi mun lempitaiteilijoista. :) En tiennytkään, että Milvillä on tuollaisia siirtokuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niillä on kyllä melkoisesti valikoimaa :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!