torstai 25. toukokuuta 2017

To blog or not to blog?

Avasin keskustelua Facebookin Kynsikoristelut-ryhmässä bloggaamisesta ja blogien kohtalosta yleensäkin.

Tykkään edelleen ihan hurjasti bloggaamisesta ja kynsien lakkaamisesta ja koristelusta. Tykkään myös hyvin paljon muista aiheista, joista haluaisin blogissani kirjoittaa.

Vastavuoroisuus lukijoiden kanssa on bloggaamisen kivointa antia, mutta blogini, kuten moni muukin blogi on hiljentynyt kommenttiosion osalta. Siinä missä pari vuotta sitten julkaisuun saattoi tulla 15-20 kommenttia, tulee niitä nyt 0-2. Kävijämäärä pysyy suht tasaisena, mikä on ollut mukava asia, mutta kommentointi on vähentynyt merkittävästi. Välillä pohtii pieni bloggaaja pienessä päässään, että onko käynyt niin, että pyörähdetään vain kurkkaamaassa ja todetaan, että "ei taaskaan mitään kiinnostavaa" vai onko kommentointi yleisestikin vähentynyt mobiililaitteiden myötä?

Olen blogiurani aikana omasta mielestäni kehittynyt ja oppinut paljon uusia asioita ja haluan tätä edelleen jatkaa, koska kynsiblogit ovat katoava luonnonvara, mutta koen, että minun on aika ottaa tietoinen loma ja pohtia blogini suuntaa. Pohdin myös vaihtoehtoa, että blogi loppuisi ja keskittyisin pelkästään Instagramiin. Pohdin myöskin vaihtoehtoa, että ottaisin blogin rinnalle aivan uusia juttuja, kuten YouTuben. Sitä olen miettinyt aikaisemminkin, kuten olen teille valottanut.
Nyt kuitenkin toivotan teille mukavaa alkavaa kesää!

Kynsisirkus blogilomailee 25.5.-1.7.
 

12 kommenttia:

 1. Valitettavasti tämä on aika yleistä että kommentit ovat vähentyneet mikä myös harmittaa itseä vaik aina ei ehikkään niin usein bloggaan vaik haluais

  VastaaPoista
 2. Kynsikoristelut-ryhmässä oli hyvää keskustelua aiheesta. Mä tykkään kovasti sun blogista ja julkaisuista, vaikka en aina kommentoikaan. Mukava kuulla, että pidät lomaa etkä ole päättänyt lopettaa blogia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että pidät blogista! :)
   Täällä olen :)

   Poista
 3. Yleisesti ottaen mun ajan aikana "kynsiblogien kulta-aika" niin harrastajien määrän kuin blogikommentoinnin suhteen sijoittuu ehkä noin parin vuoden taakse. Lievän inflaation huomaa kyllä muuallakin kuin omassa blogissa, jossa kyllä kyllä näkyy paitsi kommentoinnin väheneminen niin myös postausten avaamisten vahentymisen.

  Itsekin oon ehkä viime aikoinan hieman hiljantänyt tahtia tän harrastuksen saralla, mutta into on edelleen ja käyn myös lueskelemassa muiden blogeja. Varsinkin puhelimella blogikommentin jättäminen on kieltämättä vähän vaivalloista... Itse jostain syystä tykkään kuitenkin yhä blogin päiväkirjamaisuudesta ja siitä että se on persoonallisempi kuin Instagramin kaikilla samannäköinen profiilisivu ja hashtag-meri, jossa on helppo linkittyä kaikkiin roskarobotteihin yms. Toki se on kiva ja kätevä julkaisupaikka kynsikuville, missä kiinnostuneet löytävät haluamansa tilit.

  En osaa vastata otsikon kysymykseen muuta kuin että minusta olisi kiva jos intoa ja paloa bloggaamiseen vielä jaksaa löytyä. Mutta ei toki väkisin. :)

  Kivaa kesää!

  VastaaPoista
 4. Itsellä on kyllä jäänyt blogien lukeminen(kin) hurjan vähälle... Näyttäisi Bloglovin sellaista 100 lukematonta postausta :D hups.
  En oikein osaa sanoa miksen juurikaan enää kommentoi...en tosin ole koskaan ollut kovin ahkera kommentoija.
  Mutta olen huomannut että myös supersuosittujen lifestyleblogien kommenttiboxit ovat hiljentyneet..Eli varmaan koskee ainakin osittain kaikkia blogeja, mutta huomaan myös facen kynsiryhmän hiljentyneen, ennen siellä käytiin keskustelua vaikka mistä aiheesta, mutta nykyisin pari tyyppiä julkaisee kuviaan, that's it.

  Siun blogista oon aina tykännyt, jospa syksy jälleen tuo inspiraatiota :) Aurinkoista kesää!!

  VastaaPoista
 5. Mulla jäi kommentointi tuolla kynsikoristelujen puolella aiheesta kokonaan väliin vaikka jossain välissä kyllä seurasin keskustelua. Niin annanpa nyt oman kommenttini tätä kautta.

  Sun blogi on omia suosikkeja juuri sen aitouden vuoksi. Mulla blogien lukeminen/kommentointi on hyvin kausiluonteista, ja mä kommentoin yleensä vain silloin kun mulla on oikeasti jotain sanottavaa :D Tiedän että bloggareiden näkövinkkelistä tää ei oo se paras tapa, mut itsestä tuntuu tyhmältä jättää vain se "Kivat kynnet :)" -kommentti. Sehän on totta et mobiililaitteilla lukeminen on vähentänyt kommentointia ikävää sinänsä. Mut ei insta oo sama ku blogi,se on niin hetkellisesti vaan tykätty ja ei siinä tuu itellä ainakaan niin tarkasteltua edes kuvaa, kuten blogia lukiessa.No tää nyt on tietty vain mun mielipide. Olen huomannut että useat kynsiblogit on muuttuneet vähän niinkuin kosmetiikkablogeiksi, no ei se sinänsä mua haittaa, mut itse en oo kinnostunut meikkipostauksista. Niinpä jätän suosiolla niiden lukemisen ja niihin kommentoinni kokonaan pois. Toisaalta on kiva et bloggari avaa jotenkin omaa sielunmaisemaansa, kuten sinä oletkin tehnytkin.

  Sitä täytyy tehdä niinkuin sydän sanoo, mutta toivon, että jos päädyt lopettaan, niin jättäisit blogisi kuitenkin olemaan. Sun blogi on yksi harvoja, jossa huomaan vierailevani silloin tällöin myös vanhempien postausten vuoksi. Ihanaa kesää!

  VastaaPoista
 6. Kommentointi on tosiaan vähentynyt ihan kauttaaltaan blogeissa, ihan koosta ja aiheesta riippumatta. Oon huomannut myös sen, että usein blogin alkutaipaleen puolella, siinä vaiheessa kun lukijoita on jo jonkin verran muttei lukuisia satoja tai tuhansia, kommentointi on kaikista vilkkaimmillaan. usein näkee sitä, että pieneen blogiin tulee 20 kommenttia ja isoon viisi. En tiiä mikä sitä selittäisi. Itteäkin harmittaa kommentoinnin vähentyminen tosi paljon, ja samalla kuitenkin syyllistyn itsekin siihen että kommentointi jää usein väliin, vaikka jutut luenkin. Mobiililaitteet vaikuttaa kyllä. Jollain ipadilla on aivan superärsyttävää kommentoida.

  Instassa mua ärsyttää ihan sikana ne surkeat uudistukset. Nään instan aikajanalla ehkä 7 ihmisen kuvia, vaikka seuraan satoja tilejä. Vaikka kuinka yritän käydä tykkäilemässä suoraan profiileissa kiinnostavien ihmisten kuvista, niin insta ei "opi" sitä vaan tunkee framille koko ajan niitä samoja tilejä. Ihan helvetin rasittavaa. Huomaan sen myös omien kuvien tykkäysmäärissä, jotka ei todellakaan korreloi seuraajien määrän kanssa >:( siksikin toivoisin, että blogit vielä säilyttäisivät asemansa. Sun blogi erityisesti. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!