maanantai 19. kesäkuuta 2017

Kukkuu!

No mutta hei!

Asetin itseni blogilomalle ja määritin palaamisajankohdaksi heinäkuun alun. Ajattelin, että kun saan etäisyyttä blogiin, niin saisin selvyyttä siihen mitä itse haluan ja mihin suuntaan vien blogia vai jatkuisiko suunta samanlaisena kuin aikaisemminkin.

Olin nyt kuukauden verran lähes kokonaan lakkaamatta kynsiä. Tai no, oli niissä lakkaa, mutta kynteni ja käteni eivät kyllä ole moneen vuoteen olleet niin epäsiistit! Ihan hävetti kuluneena viikonloppuna kun työkaverini Juha esitteli minut ystävilleen ja sitten mainitsi, että "Kaisa on multitalentti! Näytä sun kynnet!" Mumisten työnsin kädet kainaloon ja sanoin esitteleväni ne joskus toiste. Pohdin ottavani pari kauhukuvaa teille tänne, mutta ne olivat todella hei niin hirveät, että päätin jättää väliin.

Niin, tässä minä nyt kirjoittelen ennen määräajan loppumista. Ihan siksi, että sain otettua härkää sarvista ja lakkasin kynnet!
Terveyshuolia on ollut riittämiin ja koska meidän perhe on erikoinen, niin täältä löytyy tällä hetkellä mieheltä mykoplasma ja sain itse lähetteen hermoratatutkimuksiin. Vasen käteni on vihoitellut jonkun aikaa (no okei, yli vuoden), mutta koska on ollut muutakin, niin olen sen sysännyt vain sivuun. Ajatellut, että kyllä se siitä. Nyt tilanne on kuitenkin sellainen, että tavarat eivät pysy käsissäni ja puristusvoima on olematon. Lisäksi käsi on alkanut puutua sekä hereillä ollessa, että nukkuessa. Maitopurkkia painavampaa nostaessa vihlaisee niin, että tulee melkein itku. Kirosanoja tulee jokusen verran.
Hakeuduin siis lääkäriin. Lääkäri ehdotteli tenniskyynärpäätä, rannekavanasyndroomaa ja niiden yhdistelmää. Antoi lähetteen, niin ei tarvitse arvailla. Äidilläni on hermoja ja lihaksistoa rappeuttava sairaus, joka alkoi oireilla nimenomaan käsistä, joten parempi katsoa kuin katua. Hän on kyllä käynyt geenitestissä, ja ei pitäisi olla, mutta mieluummin nyt tutkitaan kuin hutkitaan.
Siksikin on ollut mukavaa blogilomailla, kun kädet ihan todella eivät ole antaneet myöden tehdä mitään kovinkaan monimutkaista. Pihahommien jälkeen tiesi lapioineensa.
Minulla kului kolmisen päivä omien kynsien huollossa, koska kipu viilaamisen kanssa yms oli välillä todella kurjaa. Nyt kynsissäni ei ole geelejä ollenkaan ja aion nyt olla ilman niin kauan kun käsi on näin kipeä. Ajatus geelien huoltamisesta ei nyt houkuttele.

Katselin vuorokauden töppökynsiäni ja sitten päätin pakottaa itseni tekemään niille edes jotain. Päädyin tavalliseen ranskalaiseen manikyyriin. Se on klassinen, kaunis, huoliteltu ja ajaton ja ajattelin, että ei vaadi paljoa tehdä niitä.Tein ranskikset käyttäen apuna RockNailStarin vinyyleitä, jotka toimivat moitteettomasti. Valkoinen lakka on Wild&Mild 32 Alaska*, joka on mattaantuva valkoinen. Peittää oikein mainiosti ja lakkaaminen oli nopeaa. Päälle lakkasin kerroksen Essien Super Duper-päällyslaakkaa.
Aluslakkana käytin NCLA:n aluslakkaa*, joka kuivuu mukavan nopeasti.

Katselin kynsiä hetken aikaa ja parin tunnin kuluttua en vain malttanut. Blogilomailija minussa päätti heittää lomahanskat tiskiin ja ryhtyä hommiin. 
Pian pöydällä olikin aimo kasa tarvikkeita.


Päätin, että koska oikea käteni on täysin toimiva vempele, teen sillä koristeita vasempaan. Oikea saisi jäädä pelkäksi ranskiskädeksi.


Tein Crystal Nailsin* koristelusiveltimillä pieniä kavereita kynsiini!


Lehdet tein Fabyn*  "Mint Bubbles" ja MoYoun leimauslakalla. Leppäkertut tein Crystal Nailsin* punaisella Long Lasting Hard Lacquerilla, sävy 52. Pisteet ja yksityiskohdat on tehty Konadin mustalla leimauslakalla ja valkoinen on edellä mainittu "Alaska".Kynnet ovat mielestäni hauskat ja raikkaat eikä lyhyt pituuskaan häiritse. Eivätpähän ehkä lohkeile niin kovin herkästi. Ystäväni Suvin kanssa tätä naurettiin - hänellä on kerrankin pidemmät kynnet kuin minulla!


Tässä sitä ollaan, päivä kerrallaan. Juhannusviikkoa edetään ja tämä viikko minulla on lomaa. Suuntaamme anopin ruokapatojen ääreen mökille nauttimaan, toivotaan ettei ihan kauheasti sada, niinkuin lähes aina Juhannuksena perinteisesti. En vanno ehtiväni tai jaksavani toista julkaisua tälle viikolle, mutta yksi asia on nyt jo tiedossa:

En lopeta bloggaamistani!


Kivaa alkanutta viikkoa kaikille!

*tähdellä merkityt tuotteet saatu ajan saatossa blogin kautta

18 kommenttia:

 1. Tsemppiä käden kanssa! Toivottavasti selviää mikä siinä on.

  VastaaPoista
 2. Voi että miten söpöt leppikset ^_^
  Tsemppiä terveyshuolien kanssa, ei ole kyllä kivaa, mutta toivottavasti selviää mistä ne johtuvat ja saat apua <3

  VastaaPoista
 3. Jee! Ihanaa ettet lopeta! Leppäkerttukynnet on söpöt. :)

  Toivottavasti käden vaivat selviää, ja saisit hoidettua kivut pois.

  VastaaPoista
 4. Kiva ranskis. Kynnet lyhyempänä ovat enemmän minun makuuni kuin paksut rakenteet. Tsemppiä että kivut talttuu. Itsekin tiedän hyvin mitä on elää päivittäisten kipujen kanssa.

  VastaaPoista
 5. Ihanat leppiskynnet! Munkin makuun nää luomukynnet on enemmän pop :) Tsemppiä, voimia ja asennetta kivun kanssa elämiseen. Toivottavasti syy selviää ja löytyy hoitokeinot.

  VastaaPoista
 6. Voi mita leppaterttuja! :) Ja kiva kun tulit moikkaamaan. Tsemppia terveysvaivojen kanssa!

  VastaaPoista
 7. Suuret määrät tsemppiä terveysvaivojen kanssa! Toivottavasti selviää mitä siellä kädessä oikein on meneillään.
  Kiva kuulla myös että bloggaaminen jatkuu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anniina! :)
   Mukavaa, että tykkäät :)

   Poista
 8. Iiiiihanat leppiskynnet ♡

  Voimia sulle ja perheelle ♡

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!