maanantai 23. lokakuuta 2017

Ohi aiheen: Bijou Unique Baloo

22 koiraa, kolme kissaa, hevonen, 50 kanaa ja kukko, kaksi vuohta, kilpikonna, hamsteri, kalkkunoita, ankkoja, ...
Elämässäni on aina ollut paljon eläimiä. Kun muutin lapsuuden kodistani pois, menetin elämäni eläimet sekä allergiani jostain syystä puhkesivat. Surin äärettömästi sitä, jos en voisi koskaan enää ottaa lemmikkiä.

Tällä hetkellä kotoamme löytyy 350 litrainen seura-akvaario sekä leopardigekko Sibelius. Parin viime vuoden aikana allergiani ovat hävinneet ja pystyn jälleen syömään kaikkia hedelmiä ja ainoa eläin mikä aiheuttaa vähän hämminkiä, on kissa.

Keväällä oli puhe, että mieheni työkaverin koira olisi muuttanut luoksemme. Kaksivuotias kultainennoutaja narttu. Kodissa kaksi isompaa koiraa ja noutaja ajatutunut täysin ulkokoiraksi alistustilanteen takia. Meiltä kysyttiin voitaisiinko antaa koiralle koti. Pohdimme asiaa viikon verran ja päätimme, että luotamme löytyy kyllä tarpeeksi tilaa ja rakkautta kodinvaihtajalle. Päätöstä seuraavana päivänä mieheni sai puhelun, jossa kerrottiin, ettei perhe luovukaan koirasta. Mies oli vasta päätöksemme jälkeen sanonut asiasta perheelleen ja heidän päätöksensä oli ollut, että koira kuitenkin kaikesta huolimatta jää. Yritän olla ajattelematta asiaa, mutta pettymys oli suuri ja huoli koirasta vielä suurempi.

Meillä on ollut saksanmetsästysterrierejä, cockerspanieli ja kultainennoutaja, lapsuudenkodissani elelee edelleen kaksi mäyräkoiraa. Myös miehelläni on ollut noutaja. 

Kesällä ystäväni Susanna mainitsi Facebookissa, että pentuja olisi tulossa. Hän kasvattaa slougheja ja olen sivusta seurannut, mutta en juuri tiennyt rodusta. Tuli elokuun loppu, pennut syntyivät ja keskustelut Susannan kanssa päätyivät siihen, että yksi pennuista, joka valloitti sydämeni, varattiin meille. Mieheni mietti asiaa monta viikkoa, sillä kyseinen rotu ei tosiaan ollut hänen juttunsa eikä hän ollut varma koko koirasta. Yhtenä iltana mieheni sitten sanoi ääneen, että koira tulee. 


Viikko sitten lauantaina luoksemme muutti sloughipoika Baloo ihan minimiluovutusiässä eli seitsemänviikkoisena. Aivan vauvana. Ratkaisuun päädyttiin, koska itselläni oli syysloma alkamassa, jolloin olisi aikaa rauhassa kotiuttaa pentua. Baloo oli jo hyvin rohkea ja reipas, joten kasvattaja uskoi luovutuksen onnistuvan, kun minimiluovutusikä täyttyy.
Koira haettiin Lieksasta ja ensimmäinen pitkä automatka oli heti. Baloo jaksoi matkan hyvin, ei pissannut, kakannut tai oksentanut autoon. Nukkui suurimman osan matkasta, itkettyään ensimmäisen puolituntisen.


Sloughi on rotu, joka on Suomessa harvinainen; alle 200 yksilöä, mutta joka on vanha rotu. Rotu on Pohjois-Afrikasta ja alkuperämaaksi on merkitty Marokko. Puhutaankin Marokon vinttikoirasta, myös vanha nimitys "Arabian vinttikoira" on joskus puheissa.
Itselläni koiran rodulla ei ollut niinkään väliä, mutta halusin koiran, joka ei ole kovin haukkuherkkä, jonka kanssa voi harrastaa ja joka ei olisi ylijalostettu eli suhteellisen terve.
Sloughit voivat harrastaa monenlaista, mutta pääasiassa ovat juoksijoita. Juokseminen on päivittäinen ilo ja Baloo siitä kovasti nauttii. Ja juoksee jo nyt hyvin lujaa; itsellä tennarit vaan iskee kipinää perässä. Aiomme kokeilla onneamme maasto- ja ratajuoksussa. Näyttelyihin myös aiomme suunnata ja katsoa mihin meistä on. 


Vinttikoiramaailma on itselleni uusi. Baloon turkki on helppohoitoinen, mutta alusvillan puuttuminen asettaa haasteita talvea ajatellen, ettei koira palele. Toppavaatetta kehiin siis! Sloughista on ainoastaan lyhytkarvainen muunnos. Hyväksyttyjä värejä ovat kaikki hiekan värit tummasta vaaleaan sekä brindle. Baloo on hiekan värinen mustalla maskilla. Urosten ihannekorkeus on 70cm, mutta säkä asettuu 66-72 väliin. 

Luonteeltaan sloughit ovat itsenäisiä, mutta rakastavat omaa perhettään syvästi. Baloosta tämän luonteenpiirteen näkee jo nyt selvästi. Samoin sloughille ominaisen mukavuudenhalun. Sohvalle hyppäämistä harjoitteli niin kauan että onnistui ja käpertyi onnellisena tyynykasaan unille. Sadesäällä pissalla käytiin vain koska oli pakko ja heti takaisin viltin alle, ilman mitään kiirettä mistään. Ulkona kuitenkin myös nauttii olostaan ja erityisesti juoksemisesta.

Kaikki on pienelle sloughipojalle uutta ja jännää, mutta todella rohkeasti ja reippaasti on ympäristöönsä tutustunut ja reviiri laajenee koko ajan. Rokotusten jälkeen alamme käydä pentutreffeillä ja tutustua muihin koiriin. Naapurissamme asuu useita koiria, jotka ovat tulleet vuosien saatossa tutuksi ja ovat kivoja ja turvallisia koiria tutustuttaa myös Baloolle.


Ja kyllä, nimi Baloo tulee todella Viidakkokirjan Baloo-karhun mukaan. Koko pentue sai nimensä piirrettyjen mukaan; velipoika on Bamse, siskot mm.Bianca, Buttercup, Betty Boop...

Allergiaoireita ei ole tullut ja olen siitä hyvin onnellinen! Tosiaan pariin vuoteen ei ole ollut koirista oireita, mutta ainahan kaikki on mahdollista. Olen hyvin onnellinen tuosta juuri nyt sohvan pohjalla tuhisevasta pienestä kakkatykistä.


Olen valintaani hyvin tyytyväinen, hyvin iloinen myös perheen miesväen tuesta ja osallisuudesta sekä siitä, että koiramme kasvattaja Susanna Kultalahti on ihan huippu. On jaksanut yömyöhään vastailla rotuun liittyviin kysymyksiin, koiran rekisteröintiasioihin, kaikkeen mahdolliseen mitä olenkin keksinyt kysyä.
Sydämessäni todella oli edelleen tassun mentävä kolo ja se on nyt täyttynyt.


Oletko Sinä eläinihmisiä?


TÄSTÄ pääset kurkistamaan Kennel Bijou Uniquen kotisivuille.

12 kommenttia:

 1. Voi lutusta <3 Niin kuin jo aikaisemmin kommentoinkin, olet todellakin koiraihminen ja eläinihminen ylipäätään! Rakastan eläimiä ja haluaisin vaikka mitä vipeltäjiä perheemme jatkoksi :) Tosi kurja juttu kävi sen ekan koiran suhteen, tosiaan huolestuttaa että mitenköhän se voi... Toivottavasti kaikki päätyy hyvin, ulkona yksin sen paikka ei ole. Mutta ihanaa että Baloo päätyi kuitenkin teille koiran kokoista aukkoa täyttämään :)

  VastaaPoista
 2. Ihana pentu <3 Oon kyllä sitä mieltä, että ilman eläintä talo ei ole koti ja vaikka mulla on nyt vain kissoja, niin tykkään koirista yhtä paljon ja mulla on ikuinen pentukuume.

  VastaaPoista
 3. Paljon onnea uuden perheenjäsenen johdosta! Kylläpä Baloo onkin kovin suloinen <3
  -Minttu-

  VastaaPoista
 4. Voi ihanuus! ♥ Mä olen henkeen ja vereen eläinihminen, en niinkään ole ihmisvauvojen perään, vaan eläimet on mulla vieneet aina sydämen. :D Kaikenlaisia eläimiä on tullut itsekin omistettua, mutta yhdellä koiralla mennään tällä hetkellä. Toisesta haaveilen salaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin hullu haaveilen täällä pentuhulinoissa toisesta :D

   Poista
 5. Mä oon ehdottomasti koiraihminen ja koirakuume on aika kova. Pitäisi vaan saada isäntäkin innostumaan vastuunkantamisesta, niin pentu pistettäs heti tilaukseen. Näillä näkymin se ei oo valmis käyttään koiraa edes yhtä kertaa päivässä ulkona :( Yhden koiran täysin yksin hoitaneena tiedän mikä urakka siinä on, ja se jarruttaa päätöstä. Mutta kyllä elämä ilman koiraa on tavallaan hieman tyhjää... Onnea matkaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämä ilman koiraa ei ole elämää <3

   Poista

Kiitos kommentistasi!